Mars

Av ,
Chefredaktör
0

MÅNADEN SOM GÅTT. Boklansering, artikelrekord och fortsatt censur av internet – mycket hände under mars månad 2018.

Månaden som gått:

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Mars var en rekordmånad vad gäller publiceringsfart. För första gången någonsin publicerade Nordfront över 700 texter under en månad. I snitt publicerade vi 23 artiklar, notiser och kamprapporter per dag på hemsidan förra månaden.

Jag tänkte i den här Månaden som gått hålla mig till en ovanligt kort summering av vad som hände under mars, för att senare idag istället återkomma med en längre artikel om vart Nordfront befinner sig och vart vi är på väg.

Det ständiga hotet mot yttrandefriheten
I början av mars var Näthatsgranskaren på tapeten. Det framkom först att angivargruppen, som förra året låg bakom 600 anmälningar om åsiktsbrott, finansieras av staten. Kort därefter avslöjade Nya Tider att gruppens ledare själv är en dömd djurplågare. Att det är små och djupt omoraliska människor som ägnar sig åt dylik verksamhet är inte förvånande. Tidigare i år framkom det t.ex. att en av Juridikfrontens ledare var en psykiskt labil missbrukartyp och under mars dömdes Researchgruppens Carl Tullgren för att ha försökt bita en polis och bett poliserna om sexuella tjänster.

Det som dock utmärkte mars och fortfarande pågår är Bonniers totala krig mot yttrandefriheten på internet. DN och Expressen har genomfört en uppenbart planerad och koordinerad kampanj mot Google som bland annat mynnat ut i att Nordfront inte längre lyfts fram som en vanlig nyhetssida på Google samt att hemsidan ”Judarna och deras makt” plockats bort från Googles sökresultat. Såväl Granskning Sverige som Nordiska motståndsrörelsen har också fått sina offentliga konton avstängda på Youtube. I Granskning Sveriges fall verkar det röra sig om en permanent avstängning och i Motståndsrörelsens fall är avstängningen hittills tillfällig.

Utöver att dreva mot medborgarjournalistik och politisk opposition har Bonnier velat kasta historiska filmer från Tredje riket i minneshålet. Detta samtidigt som de själva t.ex. säljer böcker med Hitlers tal och således tjänar pengar på produkter som både kan ses som historiska dokument och ”nazistisk propaganda”, precis som de historiska filmer Bonnier-journalister beklagat sig över på Youtube. Bonniers hyckleri är något som Rebecca Weidmo Uvell också belyst i en intressant artikel. Uvell påpekar i sin artikel att Bonnier skrivit indignerade ”avslöjanden” om att Facebook och Google samlar personlig data om sina använder samtidigt som Bonnier gör samma sak och tjänar pengar på det.

Till och med Åsa Linderborg och Reportrar utan gränser har kritiserat den maktfullkomliga judiska mediefamiljens angrepp mot svensk yttrandefrihet. Men motståndet har inte varit tillräckligt stort och Google delar i grund och botten Bonniers politiska agenda, varför det gigantiska multinationella företaget gång på gång villigt vikt sig för Bonniers krav.

Staten har också allierat sig med Bonnier och ska ”faktagranska” nyhetsflödet för att se till att ”desinformation” inte sprids under valrörelsen. Även EU fortsätter att pressa Facebook och Google till att ta bort ”hatpropaganda”. Politiker och journalister vill tysta sina kritiker och konkurrenter på internet.

Det är inte heller bara på internet som yttrandefriheten är hotad. Tre invandringskritiska journalister och opinionsbildare nekades inträde till Storbritannien under mars. Den svenska regeringen som länge hållit Sveriges dörrar öppna åt muslimska terrorister menar nu att det kan vara dags att stänga dörren för ”högerextrema” ”hatpredikanter” från andra länder. Socialdemokraterna som står bakom förslaget nämner också ”muslimska extremister”, men att förslaget främst skulle drabba nationalister är ingen högoddsare.

Övrigt
Under mars anordnade Nordiska motståndsrörelsen en folkkonferens där vår 20-årsbok släpptes. En tillfällig webbshop där man kan handla boken och några andra produkter har också lanserats.

Vladimir Putin sa i en intervju med Megan Kelly att om det amerikanska valet verkligen ”hackades” kanske det var judar som låg bakom det. Kommentaren framkallade inte helt oväntat en del neurotiskt gnällande från vissa håll, men det är inte omöjligt att detta får vissa element i den amerikanska pressen att i framtiden tänka sig för innan de häver ur sig ogrundade anklagelser mot Ryssland. Vissa uppskattar inte att få smaka på sin egen medicin.

En annan positiv nyhet förra månaden var att en CIA-veteran öppet sa det alla redan visste men många spelar ovetande om: Att CIA ägnat sig åt att manipulera val i andra länder sedan 1947.

Utrikes följde Nordfront också händelserna i Sydafrika där ANC i samarbete med ett mer radikalt parti nu vill konfiskera vita farmares land. Filmen ”The Boer Project” lanserades således vid en väldigt passande tidpunkt och Nordfront var på plats och skrev ett reportage om tillställningen.

Socialstyrelsens ”Information till dig som är gift med ett barn” bör också nämnas som en underhållningsmässig höjdpunkt och ett moraliskt bottennapp i mars.

Rekommenderad läsning:

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla läsare som donerade pengar så att Näste 2 och Näste 6 kunde köpa två riktigt bra filmkameror som kommer att användas under valrörelsen. Jag vill också uppmana våra läsare att fortsätta sprida våra filmer på Youtube. Censuren måste bekämpas på alla fronter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om