Invandringskritiker i förvar: Släpptes inte in i Storbritannien

UTRIKES. Två kända invandringskritiker greps nyligen av brittiska myndigheter och nekades inresa till landet på grund av deras politiska åsikter.

Den amerikanske Youtube-personligheten Brittany Pettibone och hennes pojkvän Martin Sellner greps i fredags av brittisk polis på en flygplats med beskedet om att paret nekades inresa till landet. Sellner, som är ledare för den österrikiska delen av Génération Identitaire, hade planer på att hålla ett tal om invandring i Hyde Park i London under en politisk konferens.

I ett pressmeddelande skriver den brittiska delen av organisationen att regeringen grep Sellner för att de räds yttrandefriheten men att den vänsterextrema regeringen aldrig i landet kommer att kunna stoppa dem och att hans planerade tal kommer att läsas upp av andra.

Enligt en journalist som varit i kontakt med Brittany Pettibone så meddelade hon att de skulle hållas i förvar till söndagen och därefter skulle de skickas ut ur landet.

Enligt Pettibone stoppades hon av myndigheter för att hon hade planerat att intervjua den brittiska invandringskritikern Tommy Robinson, som en tjänsteman ska ha kallat för ”extremist”.

Källor:
Generation Identity United Kingdom and the Republic of Ireland (Facebook)
Innvandringskritikere arrestert i Storbritannia – nektes innreise til landet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Mars | Nordfront.se Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
trackback

[…] internet som yttrandefriheten är hotad. Tre invandringskritiska journalister och opinionsbildare nekades inträde till Storbritannien under mars. Den svenska regeringen som länge hållit Sveriges dörrar öppna åt muslimska […]