Efter påtryckning från (((Bonnier))): Google vidtar censuråtgärd mot Nordfront

CENSUR. Judiska Bonnier klarar inte av att Nordfront behandlas som en ”normal nyhetssajt” på Googles sökmotor. Därför har IT-jätten nu ändrat algoritmen så att Nordfront inte längre framstår som en webbtidning när man söker på sajten.

Bonnier drar åt skruvstädet kring Google.

Med hjälp av intensiva påtryckningar har den judiska mediekoncernen Bonnier under de senaste veckorna lyckats förmå IT-jätten Google att på olika sätt censurera oliktänkande med hjälp av sin monopolställning på Internet. Framförallt är det medborgarjournalisterna bakom Granskning Sverige som har drabbats av bland annat nedstängda konton på Youtube, som ägs av Google.

Även Nordfront har drabbats, då Google har inlett en masscensurkampanj gentemot Youtubekanaler såsom Nordfront TV och Motståndsmedia.

LÄS MER: #OperationJCY: Youtube ljuger och censurerar — dags för Internet-aktivism

Under dagen publicerade en av Bonniers flaggskepp, juden Peter Wolodarskis dagstidning Dagens Nyheter (DN), en artikel där man skryter över att Google nu vidtagit censuråtgärder mot Nordfront direkt i IT-jättens populära sökmotor google.com.

Problemet för Bonnier tycks ha varit att Nordfront presenterats som en ”normal nyhetssajt” på Google sökmotor, med andra ord att man listat ”Huvudnyheter från nordfront.se” som andra träff när man söker på ”Nordfront”. Detta anser Bonnier vara oacceptabelt eftersom det är ”precis som etablerade nyhetsmedier får med sökningar på deras namn”.

”Nordfront har utgivningsbevis och ansvarig utgivare, precis som etablerade medier, men sajtens innehåll följer inte publicitetsregler och Justitiekanslern har flera gånger gånger fällt utgivaren för brott mot yttrandefrihetsgrundlagen genom hets mot folkgrupp, bland annat mot judar. På Google är det mycket lätt att nå hatsajten”, skriver Bonnier, som alltså anger åsiktsförtryck och censur från staten som motivering för att även Google ska censurera Nordfront.

DN skriver vidare att Google även i detta fallet har gett vika för Bonniers påverkanskampanj och ändrat algoritmen så att Nordfronts huvudnyheter inte längre kommer upp via sökmotorn. Däremot kommer nordfront.se fortfarande upp som första träff när man söker på ”Nordfront” på Google.

Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind kommenterar Googles agerande:

— Det är bara ett i raden av många dåliga beslut Google tagit. Redan förra året eskalerade censuren på Youtube, som ägs av Google, och förra veckan inledde den judiska pressen i Sverige en valfuskskampanj där de vill få internetjätten att radera eller gömma undan systemkritiskt innehåll.

Saxlind menar att åtgärden i sig inte kommer att påverka Nordfront, men att agerandet från Google ändå är problematiskt när man ser det ur ett vidare perspektiv med en växande censur mot oliktänkande på Internet.

— Jag kände inte ens till funktionen som DN klagade över och jag tror inte att det i sig är en avgörande detalj. Men tillsammans med alla andra åtgärder som drabbat oss och andra systemkritiska aktörer är detta ett hårt slag mot åsikts- och yttrandefriheten i Sverige. Idag när den politiska debatten i stor utsträckning äger rum på nätet är det viktigt att alla spelar efter samma regler.

Det återstår att se ifall Nordfront kommer att vidta några åtgärder mot Google.

Källa:
Google har vidtagit åtgärder mot Nordfront

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

15
Lämna en kommentar

Please Login to comment
12 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Mars | Nordfront.sePå marsch genom mars | Nordfront.seимяhttps://judarisverige.wordpress.comDavid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sanningen
Medlem

Vidriga jävla J***r!

Karl-Путин A
Medlem

Skulle inte förvåna mig om (((man))) blockerar Nordfront helt och hållet lagom till valrörelsen. Om Telia, Comviq, Telenor och andra stora nätleverantörer gör gemensam sak, så kommer NMR och Nordfront att hamna mer eller mindre i minneshålet.

Tors Spjut
Medlem

Sluta använda Google. Har själv gått över till DuckDuckGo sedan ett par år tillbaka, funkar hur bra som helst.

Serbisk Sverigevän
Medlem

DuckDuckGo är väldigt kosher
https://en.rightpedia.info/w/DuckDuckGo

Tors Spjut
Medlem

Fan….

Caesar-Aurelius
Medlem

Här är kanske ett annat alternativ https://search.disconnect.me/

Ragnar
Medlem

Jag är så glad att ni har blivit så mäktiga att (((dom))) blir rädda.
Nu är det inte länge kvar innan dom första domarna faller i folkdomstolarna.

Joss
Medlem
Karl
Medlem

Tillåt mig vomera.

Anders Jonsson
Medlem

Nordiska motståndsrörelsen står för yttrandefrihet, sanning och kampen för vårt folk. JUDE-media står för maktfullkomlighet, lögner och censur.

Detta är mycket bra. (((Systemet))) tappar ansiktet.

Alla människor med intelligens och ett hjärta i kroppen förstår att yttrandefrihet och rent spel inte existerar i demokraturen Sverige.

Om det kommer vi att berätta…

Hell seger!

Deva
Medlem
Deva

Åtgärdsförslag … Utveckla en App som använder sig utav ett annat protokoll än http:// som speglar hemsidan, och sprid denna till användare, innan ni stängs ner. Sätt även upp en domän som speglar Nordfront i USA med samma domain registrar som Dailystormer.

https://judarisverige.wordpress.com
Medlem

Bonnier kommer aldrig att kunna stoppa oss. Sanningen skall segra!

имя
Medlem

Kan det vara så att judar kontrollerar Google? Och DN?

trackback

[…] även vara att de judiska medieoligarkerna i familjen Bonnier under mars hetsat mot de än större judiska aktörerna Google och Youtube. I tragikomiska artiklar har man gått till angrepp mot bland annat Nordiska motståndsrörelsen […]

trackback

[…] genomfört en uppenbart planerad och koordinerad kampanj mot Google som bland annat mynnat ut i att Nordfront inte längre lyfts fram som en vanlig nyhetssida på Google samt att hemsidan ”Judarna och deras makt” plockats […]