Putin: Judar kan ligga bakom valfusk i USA

UTRIKES. I en intervju med den amerikanska TV-kanalen NBC sade Putin att det kan ha varit judar som försökte påverka de amerikanska valen. Uttalandet har fått judar världen över att beklaga sig.


Intervjun med Vladimir Putin i sin helhet. Kommentaren om judar kommer cirka 48 minuter in.

Rysslands president Vladimir Putin har fått judar världen över att gråta ut i samstämma. Detta efter att han sagt att ”det kan ha varit judar med ryskt medborgarskap” som blandat sig i de amerikanska valen. Uttalandet kom i samband med en intervju med den amerikanska TV-kanalen NBC, som efter de amerikanska presidentvalen trummat hårt för att Ryssland skulle legat bakom att Donald Trump valdes till president.

Putin uttalande resulterade ironiskt nog i en mycket kraftig reaktion från framförallt internationella judiska lobbyorganisationer samt judar i politiska maktpositioner utanför judestaten Israel. Uttalandet förklarades snabbt av den internationell judelobby som ”ett exempel på klassisk antisemitism” och ”intolerans mot judar” och den mäktiga amerikanska judelobbyn American Jewish Committee (AJC) gick så långt som att kalla Putin för konspirationsteoretiker.

Enligt AJC påminner Putins uttalanden om de som görs i Sions vises protokoll, en samling dokument som skrevs i Ryssland under slutet av 1800-talet och som belyser judarnas icke-rumsrena förehavanden. Protokollens äkthet har givetvis förnekats av judar sedan 20-talet och den amerikanska tidningen The New York Times påstår sig ha bevis på att de är förfalskade. AJC kräver även att Putin ”omedelbart för förtydliga vad han menar”.

En annan global judisk makt-rganisation vid namn Zionist Union MK har också gett sig in i debatten och krävt att den israeliska regeringen omedelbart bör göra något. Organisationens ledare Ksenia Svetlova, en judinna från Ryssland som ”flytt” till Israel, kräver att den israeliska regeringen måste ta avstånd från Putins uttalanden.

— Det kanske var judar som försökte påverka de amerikanska valen, det kanske är judar som kontrollerar världen, de kanske var judar som slaktade judar i Polen. Alla sådana anklagelser härstammar från ett och samma ställe och det är judehat. Jag förväntat mig att den israeliska regeringen kraftigt bemöter dessa uttalanden. Om Israel inte försvarar judar så gör ingen det, sade Svetlova.

Svetlovas organisationskollega Nahman Shai gick också till hårt angrepp mot Putin och kallade hans uttalande för ett exempel på klassisk antisemitism.

— Detta är den värsta formen av antisemitism. Hans kommentar bevisar att inget förändrats i synen om att allt ont i världen är judarnas fel. En kraftig reaktion krävs från den israeliska regeringen och jag förväntar mig att alla judiska organisationer fördömer dessa uttalanden. De bär alla ett ansvar för det judiska folket oavsett var de befinner sig, sade Shai.

Även den amerikanska senatorn och tillika juden Richard Blumenthal har gett sig in i debatten. På Twitter krävde han att samtliga världsledare ”måste fördöma Putins uttalanden”. Han ställde sig även mycket kritiskt till att USA:s president Donald Trump inte uttalat sig i frågan.


Från den israeliska staten har man dock låtit meddela att ett utlåtande gällande Putins kommentar inte är aktuellt. Emmanuel Nahshon, talesperson för det israeliska utrikesdepartementet, sade att man inte ämnar att ge en kommentar gällande Putins uttalanden. Att den israeliska staten inte tänker kommentera uttalandet beror med största sannolikhet på Rysslands starka närvaro i Mellanöstern sedan krisen i Syrien.

Källor:
Putin suggests ‘Jews with Russian citizenship’ behind US election interference
AJC says Putin’s comments on Jews like ‘Protocols of the Elders of Zion’
AJC: Putin’s comments akin to Protocols of the Elders of Zion

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
15 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Karl A
2 år sedan

Antisemitism, judehat, sanning, fakta….. är det någon som kan komma på fler synonymer?

Jag ser fram emot utredningen av hur tsarfamiljen Romanov mördades. Ryska myndigheter har tillkännagivit att de misstänker att det handlade om ritualmord,vilket har fått samma internationella ”världsmedborgare” att högljutt klagande ta på sig skulden innan utredningen ens kommit igång.

Jonas
Jonas
2 år sedan
Reply to  Karl A

Skulle inte förvåna en, de offrades nog till Sion och fick halsarna avskurna på semitiskt manér. Men det var bara de första offren, kommande 40 år mördade bolsjevik-judarna +50 miljoner vita i ”Sovjet”.

David
David
2 år sedan

Skriv gärna ut vilken tidpunkt det sägs, videon är över 1 timme :)

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  David

48 minuter – står i artikeln. (49:10 för att vara exakt).

För övrigt är Putin en av världens smartaste och intelligentaste statschefer, tycka vad man tycka vill om honom, men en intervju eller ett tal av honom är alltid rena njutningen.

David
David
2 år sedan
Reply to  Karl A

Sorry, missade det

Joss
Joss
2 år sedan

Hörrni judarna, ni vill inte göra Putin till antisemit på riktigt. Han sitter på USSRs hela arkiv. Passa er.

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Joss

Som Hitler och tyskarna samlade ihop – Putin har ett ansvar att offentliggöra dokumenten.

Jonas
Jonas
2 år sedan

Den rätta översättningen av engelskans ”meddling” är nog snarare ”blandade sig” eller ”la sig i” än ”medlade”.

Anders Jonsson
Anders Jonsson
2 år sedan
Reply to  Jonas

Ja, medla är inte det Putin menar att JUDAR har gjort.
JUDE-makten är den mäktigaste politiska lobbygruppen i USA och i hela västvärlden.

Men det kommer bli ändring på det.

Ett väldigt gott tecken är just det att fler och fler människor och organisationer i dag vågar kalla en spade för en spade, och en JUDE för en JUDE.

Jonas
Jonas
2 år sedan
Reply to  Anders Jonsson

Nä, medla är nog inte deras grej. Däremot att ta ränta, så split mellan folk och pedofilisera spädbarn. Det är judens gebit.

Westberg
Westberg
2 år sedan

”Instead, they are projecting their own issues with their homelands onto this country and its leaders. For instance, American and European far-rightists think that because Vladimir Putin has restored Russia as a strong and sovereign state, he’s somehow aligned with their beliefs. And is on some kind of mission from God to save ‘white’ Christianity. But, he’s not. Because Russia may well be the most ethnically and religiously diverse country in Europe. And Putin’s own cabinets have included a smorgasbord of Jews, Muslims and Buddhists in addition to the Christians and Agnostics who form the largest Russian ‘belief’ categories. Sure,… Läs mer »

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Westberg

Det du postade är en privat åsikt, inte Putins ställningstagande. Läs det finstilta:

The statements, views and opinions expressed in this column are solely those of the author and do not necessarily represent those of RT.

Men det stämmer; Ryssland är ett multikulturellt land och har så varit i hundratals år. Putin är den som hittills varit skickligast på att navigera denna skuta. Det är naturligtvis därför han är så hatad i (((västmedia))).

I ett multikultiland som Sverige eller Tyskland måste varje kvinna ha våldta…… eh, berikats minst en gång i livet för att (((integrationen))) ska fungera.

Karl A
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl A

”Juden Peter Wolodarski på DN – svenskar måste rasblanda mer, speciellt ungdomar”

https://www.flashback.org/t2210332p4

David
David
2 år sedan
Reply to  Karl A

Äckliga Jude

Klaus
Klaus
2 år sedan

Intervjun är delvis som ett förhör. Några frågor är oförskämda och den amerikanska intervjuaren använder fördomar och insinuationer (”ryssar gör smutsig jobb”). Döda barn och gasset sarin tar intervjuaren (och amerikaner) utan internationell utredning som bevis att den syriska militären eller ryssar har använd gasset. Det är typiskt primitiv amerikansk judisk argumentering (som i Irak och Tyskland).