EU säger åt Google och Facebook att ta bort ”hatpropaganda”

YTTRANDEFRIHET. EU-kommissionären för inre säkerhet är på turné i Europa för att bekämpa yttrandefriheten.

Foto: Kuhlmann/MSC (CC BY 3.0)

Just nu är EU-kommissionären för inre säkerhet, Julian King, i Stockholm där han gör gemensam sak med den judiska Bonnierpressen och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att ställa krav på Google och Facebook. ”Hatpropaganda” ska bort från Internet.

— Jag uppmanar IT-företagen att samarbeta med polisen och att använda automatiska filter för att upptäcka hatbudskap på nätet. Helst ska sådant olagligt innehåll stoppas redan innan det publiceras, annars ska det raderas snarast, säger King i ett anförande som har spelats in av Sveriges Radio.

— Jag har förstått att det är en livlig debatt om Google i Sverige och jag hoppas att det här ska åtgärdas snarast, säger han.

EU och de stora IT-jättarna har enats om en uppförandekod där företagen förbinder sig att ta bort så kallat olagligt innehåll från nätet.

Censuren är redan ganska allvarlig. I den senast publicerade värderingen som kom i januari anges att 60 procent av allt ”olagligt” innehåll raderas inom en vecka. År 2015 var det knappt 30 procent. Men detta räcker inte på långa vägar, anser Julian King. Därför har EU-kommissionen nu i mars lanserat nya direktiv till företagen att de ska snabba på arbetet att tysta EU-medborgare som tycker ”fel”. Oönskat innehåll ska bort inom en timme. Om de inte lyckas med att genomföra detta inom tre månader hotar EU företagen med lagstiftning.

Uppmaningar till terrorbrott ska tas bort inom en timme. Om detta inte sker inom tre månader hotar lagstiftning.

Samtidigt säger King att ”vi måste gå en balansgång och värna yttrandefriheten och förhindra censur”:

— Staten ska inte gå in och bestämma vad som får publiceras.

Den sortens dubbla budskap är naturligtvis medvetet vilseledande och absurt falska. Att gå in och bestämma vad som får publiceras är exakt vad EU gör när de lobbar för sin politik med uttalade hot om lagstiftning.

Källa:
EU uppmanar Google att ta bort hatpropaganda

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mars | Nordfront.seFimbultyrChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Deras definition av hatpropaganda är allt som går emot de olika regimernas diktat och speciellt emot invandringen från tredje världen. Hatpropaganda är just vad de själva håller på med mot alla som är kritiska mot den sionistiska västerländska politiken att utrota den vita rasen.

Sverige ligger i topp, långt före alla andra i världen, på listan över självutplåning eller regimens iscensatta folkmord.

Fimbultyr
Medlem

Vad är ”hatbudskap”? Vi måste få ha en öppen diskussion med fri åsiktsbildning och högt i tak!
Det är just detta som är problemet med EU. Från början något slags mellanstatligt samarbete till att bli mer och mer en drakonisk jätte.

trackback

[…] för att se till att ”desinformation” inte sprids under valrörelsen. Även EU fortsätter att pressa Facebook och Google till att ta bort ”hatpropaganda”. Politiker och journalister vill tysta sina kritiker […]