Nordfronts nyhetssvep – vecka 21

Av ,
Nyhetsredaktör
0

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna under veckan som gått.

Norden: Prosemitiska och antinordiska politiker, domen mot Linde och EU-val
Domen föll för de tre män som tidigare i år rånade och misshandlade den så kallade Hollyoodfrun Isabel Adrian i ett parkeringsgarage på en exklusiv adress i Stockholm. Nordfront avslöjar att en av de dömda är en kenyan boendes i Tensta, som bland annat driver ett märkligt tjänsteföretag.

Nordiska Asa-samfundet anordnade på fredagen en manifestation utanför riksdagen i Stockholm. Anledningen är att den svenska regimen – med justitieminister Morgan Johansson i spetsen –  vill förbjuda flertalet runor, däribland Nordiska motståndsrörelsens symbol Tyrrunan.

Regeringens agerande beskrivs som ”en attack på vår kultur och vårt ursprung” av Red Ices Henrik Palmgren, i ett specialinsatt program om förbudsförslaget. Enligt Palmgren är alla som ifrågasätter Nordiska motståndsrörelsens rätt till Tyrrunan ”cucks”.

Nordiska motståndsrörelsens symbol Tyrrunan bör förbjudas enligt regeringen.

Blekinge Läns Tidnings ledarskribent Emma Jaenson går också ut i skarp kritik mot justitieminister Morgan Johanssons förbudsiver och beskriver honom som ”vår farligaste minister”.

Även Smålandsposten protesterar mot regeringens förslag. På ledarplats skriver tidningen att justitieminister Morgan Johansson står för en ”låtsaslek som bara kommer att ytterligare urlaka det allmänna förtroendet för politik”.

Smålandsposten uppmärksammade även att SD:s kommunfullmäktigeledamot Heléne Nydén i Alvesta besökt ett av Alternativ för Sveriges valmöten. Detta ledde till att hon snabbt sparkades från alla sina SD-uppdrag.

Tre män med koppling till Göteborgs spårvagnar och homolobbyism åtalades i veckan för flera våldtäkter och andra sexualbrott mot en pojke som vid tiden för brotten var 11 år gammal.

Vänsterextremisten Jonas Linde dömdes i veckan till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott efter vapengömman i en container i småländska Taberg.

Jonas Linde.

Studio Bothnia publicerade under veckan en exklusiv videointervju med den unga kvinna som anmält en polisman i Skellefteå för våldtäkt.

I ett brev till Judiska världskongressen (WJC) lovar statsminister Stefan Löfven att göra allt i sin makt för att tillvarata judarnas intressen. Förutom ökad säkerhet vid judiska byggnader utlovar Löfven förbud för ”rasistiska manifestationer”, samtidigt som kan kallar nationalsocialister för ”historiens avskum”.

Löfven fortsatte på det antinordiska och prosemitiska spåret när han under fredagen på plats i Malmö presenterade en stor internationell konferens för hågkomsten av ”Förintelsen” och mot antisemitism som ska hållas i staden i oktober 2020.

”Allt för judarna!”, lovar statsministern.

Tidigare i år tvingades regeringen att dra tillbaka sin nya terrorlag efter att den sågats av Lagrådet. Men i veckan skickades en ny omarbetad version ut på remiss, som man hoppas ska kunna vara förenlig med grundlagen.

Under söndagen är det val till EU-parlamentet i flera europeiska länder, däribland Sverige. Redan under förmiddagen kom rapporter om valfusk kopplat till Socialdemokraterna.

I förebyggande syfte stängde Länsstyrelserna ner sina hemsidor från och med klockan 18:00 och under hela valnatten. Anledningen är att man fruktar IT-attacker.

UTRIKES: Rysslandsskandal, Rysslandshjälp och Mays fall
Under lördagen hölls en valdebatt inför EU-valet i den polska staden Kielce. När Anne Krupka från regeringspartiet Lag och rättvisa talade gick David Lewicki från Konfederation upp på scen och satte en kippa på Krupkas huvud. Lewicki menar att regeringspartiet ”knäböjer inför judarna”.

”Ni knäböjer inför judarna”, menar den polske oppositionspolitikern om landets regeringsparti Lag och rättvisa. För att understryka detta satte han en kippa på Lag och rättvisas Anne Krupka under en tv-debatt.

Planerna på en permanent amerikansk militärbas i Polen har dock stött på patrull. En grupp inom den amerikanska kongressen vill inte fortskrida med planen för än Polen börjar betala ”skadestånd” till  så kallade förintelseöverlevare.

Efter den uppmärksammade Rysslandsskandalen i Österrike har den politiska krisen blivit allt djupare. Under veckan meddelade regeringen att alla ministrar från det invandringskritiska partiet FPÖ avgår och således lämnar partiet koalitionsregeringen med borgerliga ÖVP.

Storbritanniens premiärminister Theresa May meddelade under veckan att hon avgår som ledare för det konservativa partiet Tories den 7 juni. Detta på grund av hennes misslyckande med att få parlamentet att ställa sig bakom något av hennes Brexitavtal.

13 personer, varav 11 fördes till sjukhus, skadades under fredagen i samband med ett bombattentat i staden Lyon i södra Frankrike. Attentatet genomfördes i en korsning vid två vältrafikerade gator i staden av en maskerad man av oklart ursprung.

Ryska militärer har flugits till Venezuela för att träna upp dem inför en eventuell amerikansk invasion av landet. ”Venezuela har präglats av spänd förväntan sedan USA upprepade gånger hotat med våld mot landet”, kommenterar Vladimir Zaemsky, Rysslands ambassadör i Venezuela

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om