Länsstyrelsen fruktar cyberattacker – stänger ner hemsidor under valnatten

INRIKES. I förebyggande syfte har Länsstyrelsernas webbplatser stängts ner med tanke på EU-valet. Av fruktan för så kallade cyberattacker kommer sidorna inte att komma upp för än under måndagen.

Meddelandet som möter den som i skrivande stund besöker någon av Länsstyrelsernas webbplatser.

Från och med klockan 18:00 på söndagen har Länsstyrelsernas samtliga webbplatser stängts ner. Anledningen är att man fruktar IT-attacker under valnatten, rapporterar Nya Dagbladet.

Exakt vilken typ av attack eller vart den kommer ifrån har man inte preciserat, men det är inte första gången man vidtar dessa åtgärder när det är val.

”Vi brukar alltid stänga webbplatserna under valnatten, det gjorde vi även vid valet i höstas. Vi vill inte ta risken att behöva hantera hot eller attacker mot dem, utan vi vill koncentrera oss på vårt uppdrag som röstmottagare från valdistrikten”, säger Magnus Peterson vid Länsstyrelsernas IT-avdelning, i ett pressmeddelande.

Webbsidorna kommer åter att vara uppe under måndagen.

Källa:
Myndigheter stänger ner webbplatser under valnatten – hävdar risk för digitala attacker

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om