Smålandsposten: ”Låt runorna vara ifred”

MEDIA. Morgan Johansson står för en ”låtsaslek som bara kommer att ytterligare urlaka det allmänna förtroendet för politik”.

Justitieministern Morgan Johansson (S) har initierat en utredning om att förbjuda runor och andra urnordiska symboler efter att judisk makt-organisationen World Jewish Congress krävde ett symbolförbud 2017 under ett besök med just Johansson.

Men försöket att ytterligare förbjuda det nordiska kulturarvet sågas nu i fotknölarna, även i delar av mainstream-media.

Nu har Smålandsposten gått ut på ledarplats med uppmaningen ”Låt runorna vara ifred”. Smålandsposten menar att trots att pan-nordiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen ”kidnappat fornordiska symboler” är det hela ”upplagt för urspårning” även om det bara skulle vara Nordiska motståndsrörelsen som i ett initialt skede drabbas av censuren.

Man kan förbjuda Tyr-runan. Man kan förbjuda x-runan. Man kan förbjuda ditten- och dattenrunan ända tills hela futharken, runalfabetet, är helt förbjuden. För naturligtvis kommer de politiska krafter man vill stävja genast gripa an nya symboler så snart deras nuvarande har förbjudits. Ett barn förstår detta.

Smålandsposten oroar sig över att det drakoniska förslaget att förbjuda nordbor från att använda sig av nordiska symboler kan få vanligt folk att förstå att vi lever i en totalitär stat.

Johansson öppnar för en nationell låtsaslek som bara kommer att ytterligare urlaka det allmänna förtroendet för politik. Om svenska nazister plötsligt använde en röd ros som symbol, bara för att jäklas, vad gör regeringen då?

[…]

Hela den svenska debattscenen håller redan på att knaka under de ständiga danserna kring vad som är lämpligt och olämpligt, legitimt, hatiskt, korrekt och inkorrekt. Gränserna förskjuts hela tiden åt olika håll och utan djupare tankearbete. Men det måste ändå vara unikt att ett land överväger att kriminalisera sitt eget kulturhistoriska bildspråk.

Källa:
Låt runorna vara ifred

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • ”Smålandsposten menar att trots att pan-nordiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen ”kidnappat fornordiska symboler” är det hela ”upplagt för urspårning”

  Ett litet förtydligande i all välmening, riktat till Smålandsposten,
  fornnordiska symboler tillhör redan oss nordbor, och kan därmed ej kidnappas, inte av oss åtminstone. Men det visste ni förstås redan, hade väl bara lite ”otur när ni tänkte” ;)

 • Lingonet says:

  Om jag får leka lite spåman så fruktar jag att vandaliseringen av vårt kulturarv med runor kommer öka drastiskt av diverse vänsterpittor och övriga svenskhatare.
  Möjligen medvetet resultat av politrukernas hets.
  Jag får omdirigera mina motionsrundor och kvällspromenader till att anslutas dit.
  Beväpnad med kameran, och en kniv att försvara densamma.

 • Freke says:

  PK-kulturmarxisterna vill ha 100 procent kontroll över svenska folkets åsikter, yttranden och tankar. Morgan Runar” Johanssons idol är Stalin. Nästa stek för sossarna är väl att upprätta Gulagläger för alla oliktänkande och svenskvänner.

  Precis som Sovjet, IS-mördarna och Maos Kina så vill Morgan Johansson utrota vår tidigare historia. Däremot har han inget emot islam och deras skriftspråk arabiska. IS-flaggan i Sverige accepterar Sosseregeringen, men inte vår Tyr-runa.

  Tack EXPO för info om fina symboler
  http://archive.is/z1iwh


 • Lämna ett svar