Redan anmälningar om Socialdemokratiskt valfusk i EU-valet

VALFUSK. De första anmälningar om fusk i pågående EU-val har börjat trilla in.

Så här måste man exakt skriva, på en rad, för att rösta på Nordiska motståndsrörelsen i dagens EU-val. Stort ”N” och litet ”m”. Annars finns risken att en rösträknare kasserar den med motiveringen att ”det finns inget parti som är registrerat på det sättet”.

Till Nordfront rapporteras att det inte i alla vallokaler finns blanka valsedlar.

Utan en blank valsedel kan man inte rösta på Nordiska motståndsrörelsen eller på annat parti som går att rösta på till EU-parlamentet, men som inte har förtryckta valsedlar.

Den som tänker rösta i dagens val kan därför med fördel förbereda sin valsedel i förväg, om så är möjligt.

Detta gäller främst dem som vill rösta på ett parti som inte har förtryckta valsedlar eller som inte har distributionen av sina valsedlar ordnad via Valmyndigheten.

Fusk
Det är klokt att rösta på själva valdagen, eftersom röstfusk är lättare att genomföra med förtidsröster, både för politiska aktivister och myndighetspersonal.

Därför kan du även, om du har förtidsröstat, rösta en gång till på ”ditt” parti. Då annulleras din förtidsröst och din nya, säkrare röst kommer att ha större chans att räknas.

På Götaskolan i Lilla Edet låg under förmiddagen idag buntar med valsedlar för Socialdemokraterna inne i minst ett av själva röstningsbåsen.

När en röstare påtalade detta för valförrättarna och frågade varför de valsedlarna låg inne i röstningsbåset, blev svaret från röstningsförrättarna att ”de inte visste”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Stefan says:

  Röstat på valdagen på NMR. Känns inte bra att veta att röstsedeln kan ”råka” hamna i papperskorgen pga allt svineri som pågår i Sverige.

 • Anders Jonsson says:

  Jag skrev:

  Nordiska
  motståndsrörelsen

  Men inte på samma rad.
  Jag hoppas den räknas.

  Det finns inga rader på en blank valsedel. Jag tyckte det var svårt att få plats med vårt långa partinamn på ”en osynlig rad” om man inte skriver väldigt smått.

  Om en röst underkänns på grund av detta så är det bara för att (((systemet))) vill underkänna rösten. Alla som läser min valsedel förstår vilket parti jag röstar på.

  Jag tänker inte gå dit och göra om röstningen.


 • Lämna ett svar