Djup kris i Österrike – alla invandringskritiska ministrar avgår

EUROPA. Den skumma Rysslandsskandalen fortsätter att skörda offer när alla FPÖ-ministrar avgår.

Efter den uppmärksammade Rysslandsskandalen har den politiska krisen i Österrike blivit allt djupare. Idag kom nämligen beskedet att alla ministrar från invandringskritiska partiet FPÖ avgår och således lämnar partiet koalitionsregeringen med borgerliga ÖVP.

Detta efter att ÖVP:s partiledare tillika landets förbundskansler, Sebastian Kurz, krävde att inrikesministern Herbert Kickl från FPÖ skulle avgå, något denne tidigare vägrat att göra. Som en reaktion på det avgick resterande fem FPÖ-ministrar i protest.

Under gårdagen rapporterade Nordfront om den skumma Rysslandsskandalen, där ett påstått syskonbarn till en rysk oligark ska ha konspirerat med framstående FPÖ-medlemmar om tjänster och gentjänster inför valet 2017. Konversationen spelades in och släpptes under helgen av en tabloid. Den berörda oligarken i fråga har dock inga syskon, varför hela händelsen väckt många frågor.

FPÖ var under mandatperioden delaktiga i att driva Österrike i en invandringskritisk riktning som bland annat öppet motsatte sig folkutbytet. De har även åtminstone på personnivå haft goda kontakter med antiglobalistiska Ryssland. Bland annat besökte president Vladimir Putin den före detta utrikesministern Karin Kneissls bröllop.

Källor:
Austria: All FPO ministers resign from government amid video scandal – reports
Austrian FM Karin Kneissl faints in public shortly after being grilled on Putin wedding invitation

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Jag förstår inte varför de avgår. De är i regeringen. Det är helt fel att avgå.