Till Gotland och tillbaka

Av ,
Nästeskorrespondent
1

MÅNADSRAPPORT. Under juli månad har såväl Almedalen som massiv valkamp stått på schemat – likaså har högintressanta framtidsplaner offentliggjorts. Nedan sammanfattas den gångna månadens viktigaste händelser.

Juli hann knappt mer än börja innan invasionen av Gotland ägde rum. Med tillstånd för bord i anslutning till Almedalen från torsdag till lördag hade massmedia förfasat sig – och värre blev det när man redan på onsdagen gjorde klart för Centerpartiets bilderbergare Annie Lööf vad hon är: En folkförrädare.

Därefter var anfallet igång. Under de nästkommande tre dagarna diskuterades nationalsocialism i alla vinklar och vrår av Visby och överallt stötte man på män och kvinnor ur Nordiska motståndsrörelsen. Trots massiv hets från statlig och judisk media, trots att Region Gotland brutit sina egna stadgar för att neka Motståndsrörelsen plats och trots att hela det politiska Sverige samlats på en plats – så stod Nordiska motståndsrörelsen stark och stadig i fokus.

Att det är valår i år märktes inte särskilt mycket på de etablerade partierna, det vill säga ”åttaklövern”. Journalisternas frågor till riksdagspartiernas ledare kom i hög utsträckning att kretsa kring hur och när man skulle förbjuda Nordiska motståndsrörelsen, ”rasism” och ”hat”.

Några som verkligen är bittra och hatfyllda är den judiska koncernen Bonnier, som tidigare hetsat fram censur mot Nordiska motståndsrörelsens olika Youtube-kanaler. Detta gav sig till känna snabbt under Almedalsveckan, då direktsändningar plockades bort av Youtube strax efter att de laddats upp. Nu har detta dock lösts genom att alla sändningar från NTV har laddats upp på det ryska sociala mediet VK.

Med andra ord finns det alltså mycket filmmaterial att förkovra sig i för den som så önskar. Likaså togs det mycket kraftfulla bilder från händelsen, för såväl onsdag, torsdag, fredag och lördag.

Inte att förglömma var att det var Emma Andersson från Näste 2 som vann den aktivisttävling som utlysts i samband med invasionen av Almedalen. Stort grattis!

Vi lämnar Gotland och far norrut, till Boden. Där har man givetvis hållit offentlig flygbladsutdelning under juli! I nästan vanlig ordning kom det unga damer och visade upp sina DNA-test, buddhistmunkar som mediterar till Radio Nordfront och sjövilda batikhäxor som förtydligar vilka som är den sunda kraften. Efter flygbladsutdelningen begav man sig vidare till nästesdag, där bland annat Bo Nilsson och David Nilsson i Boden höll anföranden.

Längre söderut, i Norrtälje, höll Näste 1 en offentlig flygbladsutdelning i samband med en bilcruising. I Norrtälje syntes de flesta intresserade av den nya valtidningen och det till den milda grad att sverigedemokrater gav ifrån sig glädjetjut medan andra cruisingbesökare spontant började dansa. Alla var däremot inte riktigt lika glada i det fina besöket, vilket resulterade i att dagen slutade i slagsmål med raggare. Överlag var bemötandet däremot fullgott!

Än längre ut, nämligen i Skåne, genomfördes en form av maratonutdelning. Fem dagar i sträck delade kamrater ur Motståndsrörelsens tredje näste ut valtidningar på Kiviks och Sjöbos marknader. Trots att den sunkiga feministdinosauren Gudrun Schyman inte ville ta en politisk diskussion – eller ens ha en av organisationens tidningar – så var bemötandet under dessa fem dagar mycket gott! Folk kom själva fram och efterfrågade valpropaganda och undrade vidare varför inte Nordiska motståndsrörelsen själva hade tält uppställda på marknaden. Det tråkiga svaret är att marknadsarrangörerna vägrar hyra ut platser till de med ”fel värdegrund”, men man lyckönskades ändå av dessa förbipasserande.

I Näste 5, och då närmare bestämt i Ludvika, fortgår också valkampen. Med tyrrunetält, livestream och förintelsediskussioner börjar det likna Almedalen! I direktsändningen kan man ta del av allsköns samtal om allting ifrån den nya lokala valtidningen till vädret eller Adolf Hitler. Man gör bäst i att själv se sändningen:

En nytryckt lokal valtidning finns även i Kungälv – och den spreds på inte mindre än fem platser samtidigt så sent som i lördags. Precis som så gott som överallt annars var igenkänningsfaktorn stor och bemötandet tämligen gott. Många talade om sina sympatier till Sverigedemokraterna, men fick dessa sympatier konstruktivt ifrågasatta – vilket i flera fall tycktes få dem att omvärdera sina ståndpunkter till förmån för en radikalare lösning på folkutbytet.

Vad som väntar härnäst är alltså att:
Ansöka om medlemskap
Boka in den 18 augusti i Åbo
Boka in den 25 augusti i Stockholm
Beställa hem valsedlar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments