Region Gotland säger nej till Motståndsrörelsen i Almedalen – Uppdaterad med kommentar från Lindberg

INRIKES. Region Gotland har röstat nej till Nordiska motståndsrörelsens ansökan om att få hyra mark under Almedalsveckan. Uppdaterad 20:45.

Region Gotlands tekniska nämnd har sagt nej till att låta Nordiska motståndsrörelsen hyra mark under Almedalsveckan i juli.

— Vi vill inte ha hit odemokratiska våldsbejakande organisationer som skrämmer iväg andra organisationer, lyder ordförande Tommy Gardell (S) haltande förklaring.

Ingrid Helmius, doktor i offentlig rätt och lektor vid Uppsala universitet, har tidigare kritiserat kommunens strategi att använda sin vetorätt. Enligt Helmius är det nämligen inte kommunens uppgift att lägga in sitt veto i frågor som rör ordning och säkerhet. Det är i stället en polisiär fråga.

— Det är polisen som ska garantera att det är ordning och säkerhet. Det är alltså polisens ansvar och inte kommunens, säger Helmius som är säker på att en domstol skulle upphäva kommunens beslut.

Nordfront har varit i kontakt med Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg för en kommentar kring det hela.

— Detta var inte precis oväntat då de tidigare sagt att de skulle neka oss att hyra marken, trots att de med detta vet att de bryter mot lagen. Lögnerna de motiverar det med är löjeväckande och har tidigare bemötts av mig i en artikel på Nordfront. Hur som helst kommer givetvis Nordiska motståndsrörelsen att delta på årets Almedalsvecka trots detta besked. Jag är också övertygad om att förbrytarnas beslut kommer att sporra ännu fler av våra sympatisörer och medlemmar att ta sig dit. Almedelasveckan som den såg ut innan 2017 med avkopplat rosévinsdrickande, prostitution och ryggdunkningar folkförrädare emellan, kommer aldrig mer att komma tillbaka.

Källor:
Region Gotland säger nej till nazistiska NMR
Expert: Kommunen kommer inte kunna stoppa NMR

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Nu längtar jag bara ännu mer efter sommaren och allt skoj man ska ha.

Tommy Gardell, se till att ha varmt kaffe o massor av kanelbullar redo så att du kan bjuda alla entusiastiska sommargäster ordentligt. Ingen gillar ju en snålputte.

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

Första tanken blir att Gotland kommer inte få plats ändå med alla som sympatiserar med NMR – så vad blir nästa steg i min lilla fantasi, jo hyr en helikopter och filma spektaklet uppifrån – det kommer visa sig att klicken är omringat av 90 % säkerhet runt omkring sig medans kvävande marxism väller ut från deras sändningar däri. Apropå insändaren som 15 bast nyss la fram väldigt textande om marxismens gift i deras miljö att glömma sig själva och sitt ursprung – själv så ser jag allt oftare på gator nära anslutna till kollektivtrafiken hur och när dagens marxism… Läs mer »

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan

”Almedelasveckan som den såg ut innan 2017 med avkopplat rosévinsdrickande, prostitution och ryggdunkningar folkförrädare emellan, kommer aldrig mer att komma tillbaka.” Härligt :)

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
2 år sedan
Reply to  Deva

Glöm inte allt bögeri och snyltade.

Leif Eriksson
Redaktör
Nybörjare
2 år sedan

Alla nationalsocialister till Almedalen! En liten fundering: Det är väl inte bara kommunen som äger mark i Visby? Går det inte att undersöka om man kan få hyra en plätt av någon vänligt sinnad privatperson?

Deva
Nybörjare
Deva
2 år sedan

OT: chabad.org/news/article_cdo/aid/3985366/jewish/Trump-Meets-With-Rabbis-in-Oval-Office-Proclaims-Education-Day-2018.htm . lol

vörtis
Nybörjare
vörtis
2 år sedan

Har ingen aning om när jag har ledigt denna sommar, men det vore trevligt att ha vägarna förbi när aktivisterna är där!

Joakim
Nybörjare
Joakim
2 år sedan

Det blir 1000 fulla skinheads då. Släpp loss legionerna!

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
2 år sedan
Reply to  Joakim

Snart marscherar de bruna/gröna bataljonerna på Gotland.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
2 år sedan

Bra Simon. Motstånd mot oss ska alltid besvaras med ökad aktivitet. Det är en framgångsrik pedagogik.

Victor
Nybörjare
Victor
2 år sedan

Hur är det med själva området där allting pågår så att säga? Finns det någon möjlighet fortfarande att inleda Almedalsveckan som Svenskarnas Parti gjorde?

trackback
Nybörjare

[…] Region Gotland and Almedalen orders #1000DrunkenSkinheads […]