Trump backar från sin hårda retorik under pressträff — kommer inte attackera Iran

UTRIKES. Tidigare i veckan hotade Donald Trump med att attackera 52 platser i Iran ifall landet skulle försöka hämnas hjältegeneralen Qassem Soleimanis död. Men efter Irans hämnd backar nu Trump och aviserar istället nya sanktioner mot landet.


Trumps pressträff efter den iranska hämndaktionen Operation Martyr Soleimani.

Det var under natten mot onsdagen som det iranska revolutionsgardet genomförde ”Operation Martyr Soleimani”, som hämnd för det amerikanska lönnmordet på den iranske hjältegeneralen Qassem Soleimani.

LÄS MER: Operation Martyr Soleimani: Iran slog tillbaka – lovar ”förgöra Israel” om USA svarar

Iran har sedan terrordådet som dödade Soleimani varit öppna med att man tänker hämnas, vilket USA:s president Donald Trump har besvarat med bland annat hot om att bomba ovärderliga kulturskatter i Iran.

Men det var en skakad Trump som mötte pressen under onsdagsmorgonen, amerikansk tid. Trump inledde pressträffen med att säga att ”så länge har är president över USA kommer Iran aldrig att tillåtas ha kärnvapen”. Att Iran vill ha kärnvapen är en sionistisk konspirationsteori som ständigt tillbakavisats av landet, men som under många år har använts av framförallt USA och Israel som förevändning för sanktioner och hets mot den shiamuslimska nationen.

Trump konstaterade också att ”Iran verkar ha lugnat ner sig, vilket är bra för alla parter och för hela världen”. Istället för ett militärt svar på Irans hämndattack menar nu Trump att man kommer att straffa landet med fler sanktioner – med andra ord samma taktik som man förgäves har använt sig av i decennier för att försöka få landet på knä.

— Dessa kraftfulla sanktioner kommer att fortsätta tills Iran ändrar sitt beteendet, sa Trump och fortsatte:

— Bara under de senaste månaderna har Iran beslagtagit skepp på internationellt vatten, oprovocerat attackerat Saudiarabien och skjutit ner två amerikanska drönare.

Under pressträffen fortsatte Trump också att förtala Qassem Soleimani genom att skrytsamt tala om det amerikanska lönnmordet på hjältegeneralen som att USA ”stoppade världens farligaste terrorist”. Detta trots att Soleimani troligtvis var den enskilt viktigaste personen i Mellanöstern i besegrande av terrorsekten Islamska staten, som föddes ur det maktvakum som skapades i Irak efter USA:s sionistiska krig mot landet.

Under presskonferensen meddelande Trump också att han ska se till att hela krigsalliansen Nato i framtiden involverar sig i den sionistiska krigskampanjen i Mellanöstern.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EthnypeckerwoodAnders JonssonKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Trump och de andra ser förskräckt ut. De hade inte räknat med den precision som Irans robotar träffade utan någon amerikansk avvärjande. De vet inte om det är rysk, kinesisk eller iransk teknik bakom robotarna. Irans hot att radera Israel om USA bombadera Iran var en klok schackdrag som måste ha chockerat Illuminatis vansinniga marionetter. Men judar kommer att fortsätta förstöra andra nationer med lögner och intriger för att få världsherravälde.

peckerwood
Medlem

trur også presiden trump hadde trudd på mere internasjonal støtte enn han fikk. som jeg har lest så var det jo bare israel som støttet dette terror drapet.

Anders Jonsson
Medlem

Det är härligt att se JUDE-lakejen Trump och hans (((USA))) tvingas backa.

Det är precis som med mobbare och andra våldsverkare och terrorister.

(((Dom))) förstår bara ett språk, det språk dom själva hela tiden talar när dom förtrycker vår värld:

Makt och våld.

Irans folk och dess allierade har satt sig i respekt hos de fega sionisterna, och det är härligt att se!

Ethny
Medlem

Har inte varit så aktiv här på senaste dagar så har inte läst vad som rapporterats med artiklar / kommentarer och vad som är sagt. Smart val däremot av Iran att de varnade Irak med missilattackerna i förväg så de i sin tur kunde varna amerikanarna, fransmännen, engelsmännen osv, vilket ledde till noll dödsfall. Han visade bara att han väldigt enkelt kan komma åt dem nästan var som helst inom Irak och andra närliggande ställen, annars hade nog ganska många dött om det inte vore för förvarningen? Visar i vilket fall Irans intresse för krig, vilket är lika med noll.… Läs mer »