Trump hotar bomba iranska kulturskatter: ”Vi kommer att slå till snabbt och hårt!”

UTRIKES. På Twitter svarar Donald Trump på Irans löften om vedergällning efter det amerikanska terrordådet i Bagdad där den iranske generalen Qassem Soleimani mördades. Enligt Trump har USA siktet inställt på 52 iranska städer och platser med ovärderliga kulturskatter.

”Iran pratar väldigt kaxigt om att slå till mot vissa amerikanska tillgångar som hämnd för att vi befriade världen från deras terroristledare”, inleder USA:s president Donald Trump en serie av tweets som svar på Irans hot om vedergällning efter USA:s terrormord på den iranske generalen Qassem Soleimani.

Enligt Trump har man redan siktet inställt på 52 platser i Iran, bland annat platser som innehåller ovärderliga kulturskatter för landet:

Låt mig utfärda en VARNING att om Iran slår till mot någon amerikan, eller amerikanska intressen, så har vi siktet inställt på 52 iranska platser (som representerar 52 amerikanska gisslan som togs [av Iran] för många år sedan). Vissa [av målen] är på väldigt hög nivå och vikriga för Iran och den iranska kulturen, och dess mål, liksom Iran i sig, kommer att ATTACKERAS VÄLDIGT SNABBT OCH VÄLDIGT HÅRT. USA vill inte ha fler hot!”

Samtidigt har shiamuslimska och Iranlojala miliser i Irak gett order om att senast söndagskväll utrymma alla amerikanska mål i landet och att alla som är närmare dessa mål än en kilometer riskeras att skadas i vedergällningsattacker.

Under kvällen träffade också raketer mål i närheten av USA:s ambassad i Bagdad, likväl som en flygbas med kopplingar till USA strax norr om den irakiska huvudstaden.

Källa:
Donald Trump (Twitter)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausThorpeckerwoodRobert Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Robert
Medlem

Dom värsta terroristerna är USA och Israel. Det dom sk ” segrarmakterna har gett världen sedan 1945 är sjukdom, svält, krig, massinvandring , miljöförstöring, klimatförändringar, folkutbyte i Europa , och nu snart ett 3e världskrig. Har jag glömt något?

peckerwood
Medlem

leser i norske medier og alternativ medier ensidig hyllest av terrordrapet. men dem går rundt å trur at det faktisk er iran som har gitt europa millioner av ”flykninger” og nekter å innse at det er usa/israel med hjelp av saudi som står bakalle kriger i midt-østen de siste 20 årene. og når trump skriver at iran står bak drapene på 1000 vis av soldater så viser det klart og tydlig hva slags folk han har som rådgiver. for ett lite søk på wiki så døde det flest amerikanske soldater under obama og hillary sin vakt en noen annen president.… Läs mer »

Thor
Medlem

Vill minnas att bland det första amerikanska soldater gjorde i Irakkriget var att gå in i museet i Baghdad och förstöra urgamla artefakter från civilisationens vagga
Tydligen är det viktigt i krig att sudda bort människors historia.

Klaus
Medlem

Det är Talmud-politiken att etniska identiteter ska försvinna, men också amerikansk avund eftersom USA är en nation utan egen kultur, varken europeisk eller indiansk eller afrikansk. US-amerikaner har tradition att röva, make money, mörda, bombadera. Det är ingen kultur, inte heller Coca Cola.