Iran utlovar ”gruvlig hämnd” efter sionistiskt mord på nationalhjälten Soleimani

UTRIKES. Efter det amerikanska mordet på Qassem Soleimani svarar Iran med löften om ”gruvlig hämnd”. Många förutspår nu en storkonflikt i Mellanöstern med Iran i centrum.

Qassem Soleimani var något av en antisionistisk rockstjärna i Mellanöstern.

På order av USA:s president Donald Trump mördades ledaren för det iranska revolutionsgardets elitstyrka Quds Qassem Soleimani under natten till fredagen. Soleimani befann sig för tillfället i Irak där han mötte ledare för de shiamuslimska miliser som såg till att Islamiska staten stoppades i landet. I attacken mot Soleimani, som skeddde med stridshelikoptrar, dödades ytterligare ett tiotal personer, bland annat den irakiska shia-milisgruppen Hashd al-Shaabis ledare Abu Mahdi al-Muhandi.

LÄS MER: Iranska generalen Qasem Soleimani dödad i amerikansk raketattack

Soleimani är något av en nationalhjälte i Iran, då han ledde den irakisk-iranska allians som 2015 jagade ut IS från Tikrit, som var en av terrorsektens främsta fästen i landet. Men Soleimani var inte bara populär i Iran utan kom att bli en slags rockstjärna för alla Mellanösterns shiamuslimer och en symbol för deras kamp mot den amerikansk-sionistiska imperialismen.

LÄS ÄVEN: Mosaiken Mellanöstern – Nordfront reder ut sörjan

”För Mellanösterns shiamuslimer är han James Bond, Erwin Rommel och Lady Gaga sammanslaget”, beskrev exempelvis CIA-analytikern Kenneth Pollack Soleimani när Times skulle sammanställa världens mest inflytelserika människor 2017.

I ett berömt uttalande från 2018 hånade Soleimani USA:s misslyckade krig och menade att det är Iran som kommer att avsluta en eventuell väpnad konflikt mellan länderna.

— Vi befinner oss nära er där ni inte ens kan ana. Vi är en nation av martyrer, imam Hosseins nation […], vi är redo […], ni må komma att starta detta krig, men vi kommer att avsluta det, sa han bland annat.

Iran utlovar nu hämnd för mordet på Soleimani. I ett uttalande säger Irans högste ledare Ali Khamenei att ”hämnd väntar de förbrytare som befläckat sina händer med blod” och att attacken bara kommer att dubblera Irans motstånd mot sina rivaler i regionen.

Irans försvarsminister Amir Hatami har utlovat en ”gruvlig hämnd” för mordet på Soleimani.

— Vi kommer att hämnas på alla inblandade och ansvariga för lönnmordet på honom, säger Hatami i ett uttalande.

I en tweet från en av Khameneis främsta rådgivare, Mohsen Rezaee, skriver han att’ ”martyren Qassem Soeimani har anslutit sig till sina martyrbröder, men vi kommer att ta gruvlig hämnd på Amerika”.

Även i Irak upprörs man över attacken. En talesperson för Hashd al-Shaabi säger i ett uttalande att ”den amerikanska och israeliska fienden är ansvarig för dödandet av krigarna Abu Mahdi al-Muhandis och Qassem Soleimani”.

Amerikanska marinkårssoldater passade under attacken också på att kidnappa två ledare för irakiska shia-miliser. Det återstår att se vilka konsekvenser den amerikanska attacken mot Mellanösterns antisionistiska falang kommer att få.

Källor:
‘Act of international terrorism’: Iran vows ‘vigorous revenge’ on US after Quds Force chief killed in US airstrike
Iran Quds Force commander killed in US strike on convoy at Baghdad airport
’He is James Bond, Rommel and Lady Gaga rolled into one’: Soleimani was featured in Time magazine’s 100 most influential people

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EthnyTobiasEmil Shoahstein Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Emil Shoahstein
Medlem

Hurra! DÖD ÅT ISRAEL DÖD ÅT UNITED STATES OF ZOG! #NUKEISRAEL2020

Tobias
Medlem

Idag minns vi Soleimani,imorgon fortsätter kampen mot Israel och deras lakejer USA!

Ethny
Medlem

Rätt intressant hur många som såg honom som en halv-mytisk figur, dels efter allt han lyckades med under Irak-Iran kriget och så många gånger som han har undflytt döden från diverse attacker. Sedan allt han lyckats med under militära operationer (t.ex Operation Undeniable Victory som är rätt intressant f.ö). Kan dock inte se detta leda till något (((tredje världskrig))) som judarna vill ha, där de vill att vi vita ska dras in i ytterligare konflikter samt stormålet för ”Greater Israel” med att destabilisera och få bort Iran från världskartan. Detta var definitivt sanktionerat från Israhell, som Trump lyder såväl. Däremot… Läs mer »