Ökände djurplågaren Tomas Åberg: ”Jag är favorithatobjekt för extremrasister”

INRIKES. Den ökände djurplågaren och censurivraren Tomas Åberg menar i en intervju i SVT Nyheter att han är hotad och förtalad av ”extremrasister”, men att han samtidigt känner sig tvungen att fortsätta arbetet med att åtala pensionärer.

Djurplågaren Tomas Åberg gör det inkomstbringande arbetet med att sätta dit pensionärerna för att kunna ”se sig i spegeln”. Skärmbild: Youtube.

Den notoriske djurplågaren och före detta polisen Tomas Åberg (750127-0255) känner sig ”hotad och förtalad”. I en intervju i SVT Nyheter beklagar han sig över hur han oförskyllt har fått en del kritiska reaktioner på sina förehavanden, men uppger sig ändå behöva fortsätta då någon måste göra jobbet att sätta dit politiskt inkorrekta.

— Man måste man våga kliva fram och säga ifrån när något är fel. Det gör att jag kan titta mig själv i spegeln. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag får en kick av att känna att jag gör skillnad, menar djurplågaren.

Åberg – som enligt SVT Nyheter ”betalar ett högt pris för att jaga extremrasister” – åtar sig dock ogärna arbetet med att jaga främst pensionärer som kan ha trott att det fortfarande existerar yttrandefrihet i landet. Han anser att det arbetet egentligen borde utföras av polisen:

— Jag tycker inte att det är så bra. Jag tycker det här ska ligga på rättsväsendet egentligen. Polisen bör patrullera sociala medier precis som de patrullerar på gator och torg.

Åberg driver den skattefinansierade och lukrativa angiveriverksamheten ”Näthatsgranskaren” som satt i system att maximalt utnyttja den yttrandefrihetskränkande gummiparagrafen ”Hets mot folkgrupp”.

Affärsidén är att skumma av nätet efter yttranden som kan anmälas enligt Hets mot folkgrupp-paragrafen och sedan stämma personerna som skrivit. Det är ofta äldre människor, som utan tanke på att det inte längre råder yttrandefrihet i landet, uttryckt sig på sätt som ”Näthatsgranskaren” i samarbete med ”Juridikfronten” kan utnyttja.

Då äldre människor ofta föredrar att betala än att låta det gå så långt som till rättegång, är det tämligen lättförtjänta pengar för den ökände granskaren av så kallat ”näthat”. Han kan för en insats av 900 kronor få runt 10 000-15 000 kronor skattefritt per anmälan. Det är pengar som är undantagna utmätning.

Åberg, som enligt uppgift ska ha 800 000 kronor i skuld hos kronofogden, har av skattemyndigheten beviljats över två miljoner kronor för att jaga politiskt inkorrekta svenskar på nätet.

”Näthatsgranskarens” verksamhet inverkar menligt på det redan tungt belastade rättssystemet. Bara under de senaste 2,5 åren har organisationen anmält 5 000 fall vilket hittills ska ha lett till 215 fällande domar. I nuläget ska ett hundratal åtal vänta på tingsrättsförhandlingar.

Den före detta polisen är en känd djurplågare som under 2010-talet svårt vanvårdade sex jakar. Tre av dem lät han dö av svält och uttorkning i ett hägn utan vare sig mat eller vatten, medan han själv i panik ska ha avlivat de återstående tre. Han lämnade därefter landet tills preskriptionstiden gått ut och bytte namn från Bergström till Åberg.

Åberg ser med ogillande såväl på att det sprids obehagliga sanningar om honom som att hans egna förehavanden granskas. I dagarna har han försökt att tysta medborgarjournalisten Joakim Lamotte som skrivit ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Källor:
Jagar hatare – blir hotad och förtalad
Så har Näthatsgranskaren Tomas Åberg gjort förföljelse av pensionärer till en affärsidé
Djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”: Lät sina djur svälta till döds

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Caesar-AureliusDonnieTobiasWäringSwedes Are White Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Harald
Medlem

Den där hathetsaren är nog inte någons favorit på något sätt. Men den jäveln till FÖRE DETTA polis anser sig nog själv vara viktigast i världen och njuter väl av att vara hatad också. så långe han får uppmärksamhet kvittar det nog. För så är sådana där. Extremister bryr sig nog inte om honom alls. Men vanligt hederligt folk avskyr honom för att han är en angivare som förföljer vanligt folk, i synnerhet samhällets svaga. Hans statistisk talar för sig själv på den punkten. Kanske är han faktiskt de senaste årens mest avskydda lilla brunråtta i Sverige. Med ett ego… Läs mer »

Harald
Medlem

Heder till SVT som ser till att han får göra bort sig och visa upp sin ynkliga själ. Jag vet inte om det är någon på SVT som tänkt ut det men effekten av att visa upp honom och hans smutsiga värv leder till mer avsky mot honom. Det är nog bara bra för det är politiskt ohållbart. Så vi kan vara skadeglada över att radio och tv okritiskt släpper fram hans dumheter. Sådana där kan inte se sig själva utifrån, kan inte leva sig in i hur andra ser på en.

Swedes Are White
Medlem
Swedes Are White

Han har anmält mig och självklart ska han straffas i Finspång för det.

Wäring
Medlem

Han får en kick av att vara en råtta, en förrädare. Vilket lågliv.

Tobias
Medlem

Ut med packet!!

Donnie
Medlem

Han är väl inte bara djurplågare , han är väll också peddofil eller ?

Caesar-Aurelius
Medlem

I intervjun med hans före detta fru Marielle Lausch framkommer det att den från polisen avskedade Tomas Åberg inte bara är en vidrig djurplågare, utan han är dessutom en skändlig kvinno- och barnplågare.