Näthatsgranskaren vill förnedra Joakim Lamotte – som vägrar vika sig

INRIKES. ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg vill att medborgarjournalisten Joakim Lamotte ska förnedra sig själv och ta avstånd från ett reportage som denne publicerat om den censurivrande och djurplågande före detta polisen.

Den inkvisitorliknande figuren Tomas Åberg arbetar via sitt skattefinansierade projekt Näthatsgranskaren med att åtala svenskar som kritiserat invandringen på olika sätt. Hittills har han lyckats få hundratals svenskar att bli dömda för gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

Som ett brev på posten har den före detta polisen Åberg fått utstå granskning av personer som är kritiska till hans verksamhet. Bland annat skrev Nya Tider – efter att Näthatsgranskaren hyllats i massmedia – år 2018 om hur Tomas Åberg, tidigare Bergström, belagts med djurförbud efter att flera av hans djur svultit ihjäl. Han undkom dock åtal efter att ha hållit sig undan rättsväsendet utomlands.

En av många som skrivit om Tomas Åbergs mindre smickrande liv är den populäre medborgarjournalisten Joakim Lamotte.

Hans inlägg, som kan läsas i sin helhet här, delades av tusentals personer av vilka Åberg anmält sex personer för förtal. Under förra veckan kom första domen då Göteborgsförfattaren Ramona Fransson dömdes för att ha delat Lamottes granskning. Enligt tingsrätten ska hon nu betala 10 000 kronor till Åberg eftersom denne inte ansågs vara en offentligt person  – trots att han lyfts fram i etablissemangsmedier. Ramona Fransson har dock överklagat domen.

Tomas Åberg har efter domen frågat Lamotte om denne inte vill gå med på förlikning.

”Jag ser att du hedervärt nog erbjuder dig att betala eventuella skadestånd för de som har dömts för att ha delat din text. Mitt förslag är att vi istället ska lösa detta utan att behöva belasta rättsväsendet. Inte minst med tanke på att över 1000 personer delat texten skulle det kunna bli synnerligen dyrt i slutändan”, skriver Åberg på sajten Paragraf.

Han vill även att Lamotte ska förnedra sig själv och be om ursäkt offentligt.

”Jag hoppas att du ser det konstruktiva i denna lösning. Det är ett försök att få till en smidig lösning som vi båda kan vara nöjda med. Om du skulle vilja ingå en förlikning på detta sätt så kommer jag snarast att be den advokatbyrå som företräder mig att skicka ett avtal enligt ovan.”

Lamotte skriver dock på sin egen Facebook att han ”[inte] kommer […] gå med på någon förlikning eftersom jag inte har gjort något fel.”

Lamotte antyder dessutom att Sverige liknar de påstått totalitära regimer som Rosenbad med allierade medier brukar anklaga för att vara just totalitära.

”Att människor som delar reportaget nu döms för förtal är ett hot mot yttrandefriheten, och får mig att undra om vi bor i Iran eller Kina.”

Källor:
Delade Joakim Lamottes reportage om ’näthatsgranskaren’ på Facebook – döms för förtal
Joakim Lamotte erbjuds förlikning
Joakim Lamottes Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SigfridHaraldCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”Näthatsgranskaren” Tomas Åbergs före detta fru vägrar låta den gemensamma dottern träffa Tomas ”Pedofilvarning!” Åberg!

Mamman Marielle Lausch uppger att hon är så rädd för Tomas Åberg att hon inte vågar prata om de av henne tidigare påstådda övergreppen mot dottern utförda av pappan Tomas Åberg – ”Du ser ju själv vad som händer ifall han inte gillar någon” säger Marielle Lausch.

Märk speciellt det faktum att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg försvann mystiskt från Aftonbladets ”Svenska Hjältar” efter avslöjandet.

Ingen rök, utan eld!

Harald
Medlem

Detta var dagens jävligaste grej. Vem fan tror den jäveln att han e? Kan köra med hela folket? Skriv gärna om hans före detta kvinna och barn! Hörde ni på programmet Medierna i SR P1? Dom intervjuade Åberg åbäket helt okritiskt. Om hans krav på Lamotte. Han sa i intervjun att han hade skickat ett brev till Lamotte och hoppades att de skulle kunna göra upp ”som gentlemen” alltså att Lamotte skulle vika sig för Åbergs förtryckar krav. Vafan!? Kom ihåg att om ni har blivit misstänkta av polis för hmf kan det mycket väl vara han som försökt sätta… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Tomas Åberg är en av de vidrigaste och fegaste människor man hört talas om han törs inte stå för sina handlingar utan håller sig undan för att slippa straffas.Och sedan ger han sig på gamlingar som ifrågasätter vad han är för djävla dåre genom att stämma dom i tingsrätten.