Nya proamerikanska protester i Iran

UTRIKES. Nya protester som hyllas av amerikanska politiker har dragit igång i Iran.

Nya proamerikanska protester har dragit i gång i Iran. Enligt uppgifter ska det främst vara studenter som tagit till gatorna.

De ropar bland annat att USA – som tidigare under månaden mördade den iranske generalen Qassem Soleimani som framgångsrikt stridit mot Islamiska staten – inte är deras fiende. I stället menar de att det shiamuslimska styret är fienden. Demonstranterna ska bland annat vara missnöjda med att ett pressat iranskt luftförsvar av misstag sköt ner ett passagerarflygplan.

Protesterna har liksom de för två år tillika två månader sedan fått stort amerikanskt stöd.

Under de senaste protesterna stängde Irans styre ner internet för att minimera spridningen av upprorsmakarnas undergrävande verksamhet, vilket president Donald Trump refererar till ovan.

Utrikesminister Mike Pompeo:

Det antal demonstranter som försöker omkullkasta Teherans shiamuslimska teokrati understiger vida det antal som förra veckan hedrade deras lands mytomspunne general.

Proamerikanska Center for Human Rights in Iran ska ha erhållit videofilmer på demonstranter som blivit beskjutna av Irans säkerhetsstyrkor. Något som skarpt förnekas av Teherans polischef.

Filmer på ickepopulistiska demonstranter som river ner affischer på Qassem Soleimani har också publicerats av den regeringsvänliga nyhetsbyrån Fars.

Källor:
’Regime change is in the air’: US establishment seeks to capitalize on Iranian protests… again
Anger in Iran over jet’s downing; gunfire disperses protests

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausErikHenke HimmlärEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

(((Trump))): To the leaders of Iran – DO NOT KILL YOUR PROTESTERS. Thousands have already been killed or imprisoned by you, and the World is watching. More importantly, the USA is watching. Turn your internet back on and let reporters roam free! Stop the killing of your great Iranian people!

Varför skriver han aldrig så till grISrael när de på ett nästan psykopatiskt manér, skrattandes, skjuter ihjäl barn och äldre som demonstrerar?

Henke Himmlär
Medlem

När vi pratar om varför den svenska befolkningen röstar som de gör i val efter val så brukar folk (här på Nordfront) oftast/alltid skylla på hjärntvätt. Jag är själv skeptisk till det här med hjärntvätt som förklaring, men strunt i det nu… Här handlar det om unga personer i Iran som är födda EFTER den islamiska revolutionen 1979 och som inte varit utsatta för någon sionistisk propaganda eller liknande. Tvärtom har de vuxit upp i en stat som är fientligt inställd till USA och Israel osv. Förklaring någon? Ethny? Varför dessa demonstrationer som är direkt riktade mot just den islamiska… Läs mer »

Erik
Medlem

Stora grupper iranier var ju emot revolutionen och var redan mycket västerländska. Många av dessa kallar sig inte iranier utan persier och flydde t.ex till Sverige. Hur många av dessa som är faktiska sionister/samarbetare med den globala judendomen det vet jag inte. Gissningsvis är det dessa sentiment som på campus lyckats vridas till att bli anti-islamistiska och idolisera den frihet/identitet som man ansåg sig ha hade innan 79. Jag personligen kan förstå detta men att dem är så pro-USA som vi nu ges intrycket av via (((media))) är antingen an överdrift eller så är de helt enkelt missledda. EN sund… Läs mer »

Ethny
Medlem

Fast demonstranterna… på -60 talet demonstrerade de för att få tillbaka sin shiamuslimska ledare (Ruhollah Khomeini) och att han skulle släppas fri. Han (Khomeini) hade uppmanat till uppror mot den politik som fördes.

70-talet protesterade de emot sekulariseringen / liberaliseringen. De kände att traditionen och deras religion var hotad, samt att det rådde mer fattigdom hos de som redan var fattiga under energikrisen.

Ethny
Medlem

Angående det första så är det delvis hjärntvätt. Finns även massa andra förklaringar såsom de som inte följer politiken för att sedan enbart titta på debatter under politikerveckan för att sedan välja den person de tycker debatterar bra (helt idiotiskt att göra). Sedan har vi de som röstar av vana osv. Säger själv inte att allt beror på hjärntvätt, men det är ändå en del av det. Du måste nog läsa på lite historia för att få lite grepp om det hela. Under 40-talet var Iran ockuperat av sovjet, Storbritannien och USA, Mohammad Pahlavi som då var kronprins blev regent… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Mmm Irak var inte sovjetiskt, men strunt samma.

Saken gäller istället de protester som äger rum nu när den islamiska revolutionen och dess ledarskap har haft makten i mer än 40 år. Jag tror knappast att sionisterna har något avgörande inflytande på iranska universitet. Varför demonstrerar unga individer som är födda långt efter 1979 och varför använder de just dessa slagord? ”Ned med den islamska revolutionen” osv osv..

Har iranierna själva påstått att sionister invaderat deras lärosäten?

Erik
Medlem

Den nya ”lärda” generationen är den eviges nickedockor. Inte förvånad eftersom lärosätena är invaderade och genomsyrade av deras doktrin.

Klaus
Medlem

USAs/Illuminatis sanktioner skapade stora problem i det iranska samhället. Men efter en pro-amerikansk regering måste Iranier äta amerikanska jordnötter i stället för iranska pistascher, och så byggs förintelsemuseum i Ierak.

Klaus
Medlem

Hur kommer det? ”i Iran”