Protester i Iran – USA vill byta ut det antisionistiska styret

UTRIKES. Efter att iransk polis gripit 52 personer som demonstrerat mot den iranska regeringen har USA nu trappat upp den antiiranska retoriken. 

Tidigare i veckan har tusentals iranier som är missnöjda med den iranska regeringen demonstrerat runt om i landet. Efter att iransk polis gripit 52 demonstranter som deltog i en icke tillståndsgiven demonstration samt skadade statlig egendom har nu USA trappat upp ordkriget mot Iran.

Bland annat har Donald Trump givit sitt stöd till demonstranterna som han menar är trötta på korruption och att Iran ”slösar landets rikedomar” på att ”stödja terrorism utomlands”. Han skriver också hotfullt att ”världen ser på” hur Iran hanterar de interna missnöjesyttringarna.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson har tidigare i år öppet förklarat att USA:s strategi är att med hjälp av pålitliga ”andra element inom Iran” byta ut den antisionistiska regeringen. Det iranska utrikesdepartementets talesman Bahram Qassemi har svarat med att kalla USA:s inblandning för ”opportunistisk och vilseledande”.

USA och Israel anklagar ofta Iran för att stödja terrorism, trots att de till exempel i själva verket stöder Syriens president Bashar al-Assad mot USA- och Israel-stödda terrorister i Syrien. Iran stöder också den libanesiska och antisionistiska shiamilisen Hizbollah som även de strider i Syrien mot terrorister.

Iran har dessutom, efter de USA-stödda demonstrationerna, sett betydligt större demonstrationer till stöd för nuvarande presidenten Hassan Rouhani samt den högste politiske och religiöse ledaren ayatolla Khamenei.

Källor:
Iran Offers US ’No Credit for Deceitful Remarks’ After its Support of Protests
Iran protests: Rouhani supporters out in force
TILLERSON LETS SLIP HE WANTS REGIME CHANGE IN IRAN

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
GrottbjörnenChristian HamiltonnordboSigfridFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Andreas
Medlem
Andreas

Iransk ”vår” i december, vart är världen på väg.

Karl-Путин A
Medlem

Trump är en liten (((knähund))) med alldeles för stora käftar, det kommer inte att bli någon iransk vår.

Fredrika
Medlem

Så sionistlakejen Rex Tillerson varnar Iran för att sätta in åtgärder mot demonstranterna mot iranska regeringen. Betyder det att George Soros finansierar denna demonstration med proffsdemonstranter för atr legitimera ett anfall mot Iran i humanitärt syfte att understödja de förtryckta betakda demonstranterna?

Tänk om Rex ville hota Eliasson på samma sätt när han skickar kriminella poliser på oss under en vanlig demonstration.

Sigfrid
Medlem

Enda orsaken att USA reagerar nu är att deras herrar judarna vill krossa Iran som är ett land som står upp mot det judiska förtrycket.

Karl-Путин A
Medlem

Ryssland/Syrien/Iran är en allians. På sin sida i närområdet har de även NATO-landet Turkiet – så Trump kan bjäbba på i vanlig ordning för att framhallucinera sitt eget obefintliga ego.
comment image

nordbo
Gäst
nordbo

och därmed basta i forumet efter ”Karls” bild

Christian Hamilton
Medlem

Vad hela högen av västlig media lägligt missar att rapportera är de massiva motdemonstrationerna som är för stabilitet och för regimen. Stabilitet går före allmänt kaos hos de flesta folkslag. Fast när man hetsar till krig mot Iran kan man ju inte visa att folket står bakom regimen.

Samma scenario som föregick ukrinakuppen som sattes igång av västlig sionistisk globalistisk agenda.

Grottbjörnen
Medlem

byt gärna ut den muslimska diktaturen men byt ut den mot ett nationalsocialistiskt persiskt iran