Iran om regeringskritiska protester: ”Amnesty ljuger”

UTRIKES. Iran menar att Amnesty International ljuger om de regeringskritiska protester som skakat landet och nu ska ha slagits ned.

Iran drabbades för drygt en vecka sedan av delvis våldsamma protester mot regeringen i ett flertal städer i landet. Orsaken ska ha varit missnöje med en 50-procentig ökning av bensinpriset som regeringen kände sig tvungen att göra för att lindra konsekvenserna av USA:s hårda sanktioner mot Iran för landets allra fattigaste medborgare.

Som en reaktion på protesterna valde landets styrande att strypa runt 95 procent av internettillgången, varför filmer och bilder från protesterna har varit få.

Enligt Amnesty International ska det antisionistiska Irans säkerhetsstyrkor ha slagit ner protesterna med våld, med över 100 döda som följd. Enligt Irans FN-talesman Alireza Miryousefi stämmer dock inte siffrorna. Han anklagar i stället Amnesty för att vara ”partiska” och för att ”fabricera” siffrorna om antalet döda i ett utlandsstött försök att svartmåla Iran.

Under onsdagen sa landets president Hassan Rouhani att de besegrat orosmakarna, som ska ha tänt eld på samt vandaliserat en mängd butiker, banker och statliga byggnader.

— Upprorsmakarna var få, men organiserade, beväpnade och beordrade att bete sig på ett kalkylerat sätt. De agerade helt och hållet efter en plan kläckt av regionens reaktionära regimer [gulfstaterna, reds.anm.], sionisterna och amerikanerna, sa Rouhani.

Iranska säkerhetskällor säger att de gripit medborgare som även hade tyska, turkiska och afghanska medborgarskap som tränats utomlands för att försöka destabilisera landet.

USA:s extremsionistiske utrikesminister Mike Pompeo har öppet stött protesterna.

Iran stöder militant antisionistiska rörelser som Hamas och Hizbollah och har ett gott öga till bland annat Ryssland och Kina. Något som inte gillas av Israel eller mäktiga sionistiska krafter i USA.

Källor:
Iran blasts Amnesty protest toll calling it ’disinformation’
Rouhani on riots: Iranian people passed another historic test
Pompeo says US stands with Iranian protesters

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
FredrikaRokvikenVeraAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Har varit på offentlig flygbladsutdelning i Uppsala i dag. Jag delade inte ut flygblad och pratade med folk utan jag stod och höll en av fanorna. En ung kvinna med Mellanöstern utseende kom fram till mig och sade att hon stödde oss och att hon ville stödja oss på något sätt. Jag sade till henne att gå in på Nordfront.se för att ta kontakt. Jag gissar att hon är palestinska eller från Iran eftersom hon stödjer oss.

Vera
Medlem

Amnesty är av samma PK – skrot . Har Ni upptäckt någon sympati FÖR Ursula Haverbeck? Inte heller på den tiden Rudolf Hess satt i Spandau – naturligtvis ljuger de också om Iran – Israel och USA har sina tentaklar överallt och vår regering sprattlar i deras spindelnät och är så dumma att de trivs dessutom.

Rokviken
Medlem

De som fångats in i detta spindelnät och trivs är självplågare.

Fredrika
Medlem

Amnesty skapades av judar och det styrs fortfarande av dem, nästan ”teleologiskt”. I min ungdom trodde jag att Amnesty kämpade för orättvist behandlade människor, men det är mest som en fasad. Visserligen har de hjälpt många människor, men bara sådana som direkt eller indirekt har följt judiska intressen, typ bolsjeviker och offer för högerregimer. Offer för vänsterregimer har de aldrig brytt sig om. Amnesty är inget mer än ännu en av alla dessa lobbyorganisationer som arbetar för judarnas sak i första hand, och de stackars offrens sak i andra hand, som ett instrument att utnyttja i den sionistiska propagandan. Jag… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Det är som att köpa ett vattenfilter som inte håller måttet.