Jonas Sjöstedt avgår som partiledare för V

INRIKES. Under dagen meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att han inte ställer upp för omval under partiets kommande kongress.

Jonas Sjöstedt (V). Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0).

Under ett möte Facebookmöte med Vänsterpartiets partiföreningar meddelade Jonas Sjöstedt (V) under onsdagen att han lämnar posten som partiledare, rapporterar SR Ekot. Sjöstedt kommer att avgå i samband med V:s partikongress, som kommer att hållas under våren, där han inte kommer att ställa upp för omval.

Sjöstedt har varit partiledare för Vänsterpartiet sedan han efterträdde den skandalomsusadLars Ohly 2012. Sedan höstens riksdagsval har han framförallt utmärkt sig genom att emellanåt sätta hård press på regeringen, samtidigt som han också vid flera tillfället har backat från denna press.

Trots att Sjöstedt har arbetat för att försöka ge sken av att V är ett oppositionsparti gick han under årets upplaga av politikerveckan i Almedalen till hårt angrepp mot systemkritiker och menade att fler svenskar måste dömas för hets mot folkgrupp, samtidigt som han anslöt sig till regeringens och judisk makt-rörelsens vision om att förfölja politiska dissidenter.

— Vi kan inte ha en situation där nazister är ett hot mot andra människors säkerhet och i praktiken begränsar andra människors yttrandefrihet, sa Sjöstedt, samtidigt som han beskrev Nordiska motståndsrörelsens oppositionella verksamhet som ”grov organiserad brottslighet”.

Tidigare i år spekulerades det om Sjöstedts avgång, då en mer radikal falang inom partiet framförde skarp kritik mot partiets utveckling under hans ledarskap. 24 tunga partiföredträdare skrev då i en debattartikel att V höll på att bli en rödare variant av Socialdemokraterna. Framförallt kritiserade man Sjöstedts oförmåga att sätta stopp för S-regeringens nyliberala kompromisspolitik.

Det är inte vår roll att stötta ett socialdemokratiskt maktinnehav till vilket pris som helst. Vi ska stå för en vänsterpolitik för ett helt annat samhälle – utan kapitalismens orättvisor och klimatförstöring”, skrev man bland annat.

Källa:
Jonas Sjöstedt avgår som partiledare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Henke HimmlärPierreFredrikaLingonetRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias
Medlem

Du kommer INTE vara saknad ditt smuts!

Rokviken
Medlem

Kaviarlevernet är viktigare – som alltid.
Och flosklerna står som spön i backen.

Fredrika
Medlem

INte lätt att känna kamplust för de fattiga eller för arbetarna när man är överklassunge. Men det blir nog ingen skillnad med nästa partiledare. Dags för en rasifierad kvinna att sättas på ordförandeposten. Det ska nog ge legitimitet. Men man bör nog försöka dölja hennes privilegierade bakgrund eller gräddfil som man gjorde med den afghanska flyktingaktivisten.

Fredrika
Medlem

Hittade detta i SvD idag! Så förbaskat förutsägbart egentligen (fast jag inte tänkte på henne)!

Så får de sin rasifierade kvinna äntligen! Som ville hindra Nya Tider från att få presstöd, för de har fel värdegrund och ska inte få använda ”fria ordet” på samma villkor som hennes vänner! Subversiv kraft. Men kanske mindre glassig än ”Östermalmskommunisten” Sjöberg förstås. Kan bli vän med favoritledaren i riksdagen Sabruni, säkert. En ny och starkare januariöverenskommelse, kanske? https://www.svd.se/statsvetare-dinamarca-lar-ta-over

Henke Himmlär
Medlem

Hoppas hoppas! 😉

Ju sämre företrädare fienden har desto bättre för oss. Det vore utmärkt om den där otrevliga djungelindianen blev ny partiledare för kommunisterna. Förhoppningsvis kommer de kvarvarande vita männen i partiet tänka till och söka sig vidare. Eventuellt vore Ali Esbati ännu bättre för oss. Det är 50-50. Hehe.

För övrigt vore det jätteroligt om den hysteriska kurden Nalin Pekul tog över socialdemokraterna också!

Lingonet
Medlem

..och flyttar utomlands!
Marken börjar glöda under elitens fötter, snart står fotsoldaterna utan understöd uppifrån, de kan ju alltid fråga jonas om han har plats för en nyttig idiot i nya gemaket.

Rokviken
Medlem

Han passar säkert in i det nya kalifatkabinettet. Så länge shekels dinglar framför nyllet på honom.

Pierre
Medlem

Någon som kommer bli förvånad när gåsleverkommunisten kommer om ett par år hittas mutilerad i djungeln efter att förgripit sig på fel faders barn?