Tiden håller på att rinna ut för regeringen — V hotar med misstroendeförklaring

POLITIK. Vänsterpartiet har hotat att fälla arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tillsammans med högerpartierna ifall regeringen går vidare med att privatisera Arbetsförmedlingens verksamhet. Tiden för regeringen att uppfylla Vänsterpartiets krav håller nu på att gå ut.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0).

Det var i november som Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ali Esbati gav besked om att man är redo att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Anledningen är de många omstruktureringar som regeringen planerar för Arbetsförmedlingen i samarbete med Centerpartiet och Liberalerna.

Vänsterpartiet krävde bland annat att Arbetsförmedlingen istället ska få mer resurser, att man säkrar stöd för funktionsnedsatta och att den planerade reformeringen av myndigheten ska utredas ordentligt innan den blir verklighet.

Men hittills har regeringen inte levererat, uppger Ali Esbati.

— Hittills har vi inte fått något besked som gör att vi ändrar oss, säger han till Aftonbladet.

Esbati hoppas dock att regeringen ska lyckas tillfredsställa partiet innan dagen är slut, men han kan inte säga exakt vad man kräver för att backa från sitt hot.

— Jag kan inte säga någon enskild detalj, men det handlar om de saker som vi har presenterat. Vi vill uppnå någon slags garanti eller trovärdighet runt att detta inte förs vidare i den kaotiska riktning som nu har gällt, säger Esbati.

Om det kommer någon form av nytt besked från regeringen om Arbetsförmedlingen kommer V att behandla detta internt.

—  Men om vi inte fått adekvata svar innan tidsfristen löper ut är planen att gå vidare med misstroendet. Exakt vid vilken tidpunkt vi lägger förslaget kan jag inte säga, men det kommer att vara i nära anslutning till tidsfristen, säger Esbati.

Moderaterna och Kristdemokraterna har tidigare antytt att man eventuellt kommer att stödja en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsministern, medan Sverigedemokraterna har sagt att de konsekvent kommer att stå bakom alla försök att fälla den sittande regeringen.

Källa:
Klockan klämtar för S-ministern – bara timmar på sig att övertyga

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Nybörjare
Sverker
8 månader sedan

Samma patetiska skådespel igen, för det dumma folket, som skall tycka att det är demokrati, och så blir det lite spännande också.
Ingen, inte M, inte Kd, ingen, kommer att fälla. De är i samma sjunkande båt.

b¤d
Nybörjare
b¤d
8 månader sedan
Reply to  Sverker

Förrädarna fäller sig dock i våra ögon, med sina tramsiga handlingar.
Och vi lutar oss tillbaka med ett leende för att invänta nästa ”hugga sig i foten” från dessa clowner.

Underhållande. Men nog blir man förbannad och förvånad över deras falska charader.

När släpper Svensson sargen och ger sig in i matchen?

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan

Kriget pågår utanför och inne i kammaren sitter de och käbblar.
Tänker på Haiti då de vita blev utrotade av en svart pöbel.