Hundra bilbränder i Uppsala

INRIKES. Under natten till måndagen ska 100 bilar ha skadats i samband med nya bilbränder i Uppsala. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Det var under natten till måndagen som polis och räddningstjänst larmades till ett parkeringsgarage på Atterbomsgatan i Uppsala med anledning av en brand som misstänks ha varit anlagd. Händelsen, som rubriceras som mordbrand, ska ha skadat runt 100 bilar i garaget.

— Det är två som brunnit men garaget innehöll kring 100 bilar som är mer eller mindre värmeskadade, säger Bosse Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Uppsala.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen och branden ska inte ha spridit sig utanför garaget. Enligt polisen kan det finnas kopplingar till tidigare bränder som skett i Uppsala.

Det var den 13 augusti som det började komma rapporter om bilbränder på flera platser i Västsverige. Enligt räddningstjänsten hade ungefär 80 bilar brunnit eller vandaliserats. Efter händelsen sa polisen att de aldrig har varit med om något liknande och det har spekulerats i att attackerna kan ha varit samordnade.

Den vänsterpartistiske rasfrämlingen tillika riksdagsledamoten Daniel ”Lipsillen” Riazat gick efter händelsen ut på Twitter och skrev att han ”inte skulle bli förvånad” om det var ”högerextremister” som låg bakom bakom bränderna. Sex personer har dock gripits och häktats misstänkta för delaktighet i bränderna och tre av dessa har visat sig vara rasfrämlingar.

Källor:
100 bilar skadade i mordbrand
Uppåt 100 bilar skadade i brand – polisen letar koppling till tidigare bilbränder

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
-D_B-Karl AChristian HamiltonLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Superbra! Vi kan inte få så mycket bättre valpropaganda, kombinerat med aktivisternas idoga arbete på fältet.
Nu bör svenne inse vad han ställde till med när han gick och röstade slentrianmässigt och struntar i att följa upp deras (politikernas) agerande.
Hoppas det brinner uta …. innan valet.
Jag hatar regn just nu.

Christian Hamilton
Medlem

Någonstans läste jag att det var förståeligt att ungdomar bränner bilar, de är ju så nervösa inför skolstarten. Hur in i h-vete kan man komma med sådana uttalanden som politiker och radio, TV och gammel ljugmedia vräker ur sig. Alla vet ju vilka som flest bränner bilar. Ingen blir gripen direkt, ingen skjuts direkt vid dessa tillfällen. Men det går bra att skjuta en handikappad till döds med tydlig leksakspistol. Det är också viktigare att arrestera ungdomar från Nordiska motståndsrörelsen som tränar för att hålla sig i fysisk form. Lika viktigt är det att stoppa politiskt upplysning i valrörelsen från… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

I negressens Alice Bah Kuhnke demokrati är det så här roligt varje dag. Lägg därtill några gruppvåldtäkter, gängskjutningar, åldringsrån, butiksrån och stenkastning mot blåljuspersonal så blir man alldeles salig av lycka över allt det roliga som sköljer över oss.

Vad är alternativet till allt detta roliga? Ett Nordiska motståndsrörelsen som sprider hat, hot och skräck bland de köpta (((politikersvinen))) som skapar allt detta roliga?

b¤d
Medlem

Haha!
En fröjd att läsa ditt inlägg.