Rasfrämlingar misstänks för bilbränderna

Av ,
Informationskriget.se
7

MÅNGKULTUREN. Sammanlagt har sex personer gripits misstänkta för måndagens bilbränder i Västsverige. Myndigheterna försöker hemlighålla identiteten på dem, men Nordfront avslöjar nu tre av dem.

En av de misstänkta bilbrännarna är Alan Hussen. Klicka för större bild.

Efter måndagskvällens bilbränder som startade nästan samtidigt på flera olika platser i Västsverige så har det spekulerats om vilka gärningsmännen kan vara. De allra flesta har gissat på vad som troligtvis är det mest sannolika, att det är unga invandrare som ligger bakom bilbränderna. Från vänsterhåll har dock märkliga spekulationer hörts om att det skulle vara Sverigevänner eller nationella som hade bränt bilar med avsikten att misstankarna skulle riktas mot invandrare.

Nu har i alla fall sex personer gripits misstänkta för måndagens bilbränder och för de tre av dessa, de som misstänks för bränderna på Frölunda Torg, så har identiteten läckt ut och föga förvånande visade det sig att alla tre var invandrare.

De tre heter Dahud Kavak (19980509-5974), Alan Hussen (19990407-5737) och Mohannad Ali Easar (19990916-4114). Av systemmedierna kallas de för 20-åringen, 19-åringen och 18-åringen. Det är Alan Hussen som syns på bilden här ovanför som är från en tidigare förundersökning mot honom. De övriga två har Nordfront i skrivande stund inte fått tag på några bilder av.

För de övriga tre av de sammanlagt sex som har gripits så är identiteten fortfarande okänd.

Kavak och Hussen greps i Frölunda, medan Ali Easar greps på flyget ner till Turkiet.

Åklagaren lämnade under torsdagseftermiddagen in en häktningsframställan för Kavak, medan Hussen släpptes på fri fot. Trots att Hussen släpptes, så är han fortfarande misstänkt och utredningen mot honom fortsätter. Ali Easar var under torsdagseftermiddagen fortfarande frihetsberövad i Turkiet, men ska transporteras till Sverige.

De övriga tre som greps och som vi inte vet identiteten på är misstänkta för bilbränder i Bergsjön och i Hjällbo. Alla tre greps redan under måndagskvällen, men släpptes omedelbart efter förhör. De är fortsatt misstänkta i utredningen.

Att det är Kavak, Hussen och Ali Easar vet man utifrån systemmediernas beskrivningar av dem. I en av Dagens Nyheters artiklar till exempel så beskrivs de tre som var anhållna så här:

19-åringen, som greps i tisdags, dömdes i november i fjol av tingsrätten till fängelse i två månader för grovt vapenbrott efter att han kört en bil i vilken det låg en skarpladdad pistol. Tio dagar efter domen blev han gripen när han satt i en bil där det fanns stöldgods.

18-åringen, som greps i Turkiet, har enligt GP gjort sig skyldig till personrån, ringa narkotikabrott, övergrepp i rättssak, två fall av misshandel samt en grov misshandel där han knivskar en jämnårig flicka. Han hade sin första kontakt med polis och sociala myndigheter 13 år gammal.

Även 20-åringen dömdes nyligen för ringa narkotikabrott.

Jämför man dessa beskrivningar mot domar som dessa tre har varit inblandade i så ser man att det är dem som systemmedierna skriver om. Domarna i fråga är B6352-17, B15032-17, B14177-16 och B8040-18.

Noteras bör även att systemmedierna precis som vanligt verkar ha direktlänkar till såväl polis- som åklagarmyndigheter, där de får reda på uppgifter som ännu inte är offentliga av personal inom myndigheterna som läcker information till dem. Som vanligt väljer dock systemmedierna att undanhålla sanningen från det svenska folket.

Väldigt ovanligt i detta rättsfall är att åklagaren och/eller domstolen har valt att sekretessbelägga uppgifterna för den nu häktade Kavak. I normala fall är det sedan lagändringen hösten 2017 sekretess på en misstänkt fram tills häktning, åtal eller målet läggs ned. Sedan hävs sekretessen. Nu har dock ett särskilt beslut tagits om att det ska vara sekretess även på de som häktas i detta mål.

Här nedanför kan man se den sekretessbelagda häktningsframställningen.

Den sekretessbelagda häktningsframställningen. Klicka för större bild.

Sent igår, precis innan midnatt, skickades nedanstående överklagande av sekretessbeslutet in av två journalister på GP där de bland annat skrev att det inte finns någon anledning att behandla de misstänkta i detta mål annorlunda än misstänkta i andra mål.

Överklagandet av sekretessbeslutet. Klicka för större bild.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

Det står i (((Expressen))) att den välorganiserade aktionen var ett beställningsjobb från ett större kriminellt nätverk. Anledningen skulle vara att nätverket ville hämnas på samhället av olika skäl. Att det är ett invandrarnätverk nämns inte, så att de som vill dupera sig själva att det var svenskar som låg bakom har fritt fram. Att det skulle handla om hämnd på samhället är inte ens förnamnet. Vad det handlar om är en styrkeuppvisning både mot ordningsmakten och de boende i området. Ingen av de gripna greps i samband med attentatet, så nu återstår det för polisen att mha vittnen försöka sätta… Läs mer »

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Karl A

Ja att det var rasfrämlingar hade ju alla redan fattat. Säger man något annat så gör man det av politiska skäl, då man i så fall är antisvensk och hoppas på svenska gärningsmän.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
1 år sedan

Nu vet vi vilka det är som stolpskottet Daniel Riazat pekar ut som ”högerextrema”, det hade jag aldrig kunnat tänka mig.

Herrejösses vad den lille skiten rapar ur sig, det är nästan synd om kraken att han inte får hjälp med sitt handikapp å huvudets vägnar.

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

En häxdoktor i Afrika hade tagit hand om hans huvud så att kroppen hade blivit av med sitt handikapp för gott.

Jonas
Nybörjare
Jonas
1 år sedan

Pianotråd är det enda jag kan komma att tänka på. Först misshandel till de erkänner namnen på sina kumpaner, sedan pianotråd. Å andra sidan har de kanske gjort mer för invandringskritisk propaganda än någon annan kunnat göra. Så först en tårta, sedan pianotråd.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Jonas

Ja. Lite som när Jimmie Åkesson säger att Mona Sahlin var SD:s bästa valarbetare. Hehe.. 😂

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Koordinerad attack inför valrörelsen?