Erik Almqvist: ”Osäkert om Sverige fortfarande är en demokrati efter polisens angrepp i Göteborg”

POLITIK. Den tidigare riksdagsmannen Erik Almqvist kritiserade idag polisens agerande efter att Nordfront publicerat en ny film från förra helgens demonstration i Göteborg. Demonstrationen attackerades och upplöstes av polisen trots att den inte stört ordningen på det sätt som krävs för att en demonstration lagligt ska kunna upplösas.

Efter att Nordfront tidigare idag publicerade nytt filmmaterial som visar hur polisen attackerade Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg förra helgen har ännu fler slutit upp i kritiken mot polisens agerande. Redan förra helgen kritiserades polisen av en skribent på Expressen som ansåg att poliskåren nu vikt sig för det drev som uppstod på sociala medier efter att Motståndsrörelsen tidigare i höstas genomförde en första oannonserad demonstration i Göteborg.

En som kritiserar polisen idag är den tidigare riksdagsledamoten och sverigedemokraten Erik Almqvist. Almqvist skriver i ett inlägg på Facebook först att han inte brukar länka saker från Motståndsrörelsen eftersom han inte sympatiserar med ”nazismen”. Därefter länkar han den nya filmen och skriver bland annat följande:

Men denna händelse ter sig så principiellt viktig, utifrån aktuell kontext med en bred enighet i riksdagen om selektiva förbud av oppositionsgrupper, att det inte längre handlar om ett gäng nazister.

Detta handlar om några av de mest grundläggande fri- och rättigheterna i en demokrati. Av videon att döma kan det idag ifrågasättas om Sverige är en fullvärdig demokrati, när den grundlagsskyddade demonstrationsfriheten tycks vara satt ur spel.

Eftersom Sverige saknar konstitutionsdomstol, och riksdagen är rörande överens om att förbjuda NMR ändå, så är sannolikheten stor att detta är början på en ny och mer totalitär era.

Idag handlar det om några hundra nazister, men när väl dörren är öppen så kan lätt de demokratiska friheterna inskränkas för andra grupper i samhället. Detta sker ju helt utanför lagen och utifrån maktens godtyckliga bedömningar.

Kombinera detta med riksdagens rörande enighet om att staten ska driva egna medier och även selektivt fördela pengar till utvalda privata medier, genom en ”presstödsnämnd” beståendes av politiker. Lägg också till domstolar där majoriteten som fäller domarna är partipolitiskt tillsatta och det är inte direkt någon bild av ett fritt samhälle och rättsstat med starka och självständiga medborgare som målas upp…

Redan förra veckan kunde Nordfront avslöja hur polisens presstalesperson ljög när denne påstod att demonstrationen inte avbröts av polisen och att demonstranterna erbjöds en alternativ marschväg. Detta trots att man i en film som Nordfront släppte kunde höra polisbefälet som skötte dialogen säga att demonstrationen inte fick gå någonstans och svarade ”jajjemän” på frågan om han därmed avbröt demonstrationen. Tilläggas bör att i juridisk mening är det sedan tidigare fastställt att om polisen tvingar en rörlig demonstration att stå still är det att betrakta som att polisen avbryter demonstrationen, vilket polisbefälet till en början inte verkade förstå på grund av okunskap.

LÄS ÄVEN: Polisen ljuger om gårdagens demonstration

En annan som kritiserat Göteborgspolisen är Motgifts Dan Eriksson som igår twittrade följande efter att ha sett Nordfront TV:s livestream från Göteborg:

Även Red Ice har under veckan gjort ett inslag om polisskandalen i Göteborg och jämförde då hur polisen kraftsamlade för att stoppa en fredlig demonstration med hur polisen hanterar invandrarkravaller i förorter där sten kastas på poliser och bilar eldas upp.

Bland de mer aggressiva poliserna under polisattacken i Göteborg fanns den här maskerade polismannen och han, precis som övriga kollegor, vägrade att identifiera sig.

I samband med att den senaste filmen släpptes avslöjade också Nordfront att en av aktivisterna, som en ovanligt sadistisk polis slog upprepade gånger med en batong, fått en fraktur i sin underarm. Aktivisten kommer enligt läkare behöva ha armen gipsad i uppåt sex veckor.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SigfridRamonRagnarCaesar-AureliusSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Staten visar att den bedriver krig mot folket. Det finns inget ”latent” hot i detta krig. Kriget trappas nu snabbt upp.

Anders Jonsson
Medlem

Sverige är en JUDE-demokratur och avskummen till ”poliser” som stoppar lagliga demonstrationer genom att maskera sig och slåss med batonger är deras lydiga hjärntvättade indoktrinerade hundar.

Men det är naturligtvis (((husse) som aldrig syns på gatan utan som sitter i maktens boningar och som de hjärntvättade polis-hundarna aldrig träffar och inte vet vilka dom är, det är dom som är dom värsta kriminella förbrytarna.

Vi blir fler och fler för varje dag som genomskådat det sinnessjuka systemet och vi kommer aldrig ge oss.

Hell seger!

Joss
Medlem

Motståndsrörelsens aktivisters självdisciplin under demonstrationen imponerade stort. Vi vet alla att aktivisterna förkroppsligar mod och kamplust, att då passivt ta emot polisens övervåld är beundransvärt. Och fantastiskt framgångsrik propaganda.

Senaste
Medlem

Demokrati=NWO. Vad det betydde i det gamla Grekland är en sak, men ”the global democratic revolution” går ut på att inlemma länderna i den globalistiska världsordningen, så på så sätt är Sverige verkligen demokratiskt, liksom polisens agerande då de slår ned på dem som gör motstånd mot ondskans krafter.

Caesar-Aurelius
Medlem

Det är lätt att förstå att dagens poliser knappast tillhör de intelligentaste individerna i detta land.

Men ändå, hur mycket intelligens behövs det för att begripa att vid ett av staten och dess legoknektar framtvingat, väpnat uppror så är poliser de lättaste målen?

Allt som behövs är ju en sten igenom en butiksruta och vips så kommer det ett par bilar farande med måltavlor.

Det finns bara en väg att gå för de hederliga poliser som ännu finns kvar, följ och försvara grundlagen eller säg upp er!

Ragnar
Medlem

Hur slår vi tillbaka på brutalaste och bästa sätt?

Ramón Mercader
Medlem

Den maskerade skulle haft en ishacka i skallen så att skallbenet penetrerats djupt och livet släckts.

Sigfrid
Medlem

Svensk polis har samma uppgifter som Stasi i DDR nämligen att stoppa all opposition med den skillnaden att i DDR var man ärlig med Stasis uppgifter medan man i vårt förnekar att polisen sysslar med åsiktsförtryck.