SE FILMBEVISET: Göteborgspolisen ljuger om gårdagens demonstration!

AVSLÖJANDE. Nordfront kan nu bland annat avslöja att Göteborgspolisens presstalesperson har ljugit efter gårdagens demonstration för att framställa polisens kriminella agerande i bättre dager. Filmat material motbevisar polisens lögner.

Att demonstrera är en av rättigheterna svenska medborgare garanteras i Sveriges grundlag. Man behöver heller inte ansöka om tillstånd för att få demonstrera och tillståndslösa demonstrationer är i grund och botten lika lagliga som demonstrationer som beviljats tillstånd i förväg.

Igår arrangerade Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Göteborg utan att ha ansökt om tillstånd i förväg. Polisen stoppade då demonstrationen och har i efterhand ljugit om hur detta gick till.

— Formellt så avbröt vi inte demonstrationen den här gången heller, men om man inte söker tillstånd kan man inte räkna med att få gå över Göteborgs mest trafikerade gator, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Här argumenterar presstalespersonen i allmänna ordalag mot Motståndsrörelsens mötesfrihet utan att uttala sig mer specifikt om gårdagens omständigheter eller vad lagen som polisen ska följa egentligen säger. Hur mycket Göteborgspolisen än önskar finns det nämligen inga speciella lagar som endast är tillämpliga på Göteborgs gator.

Brehm fortsätter sedan med den regelrätta lögnen:

— Vi gjorde därför ett stopp för att de skulle få gå till en annan plats eller fortsätta att demonstrera stillastående. Vi avbröt alltså inte demonstrationen, men stoppade tåget.

Det stämmer att polisen med polisfordon spärrade av vägen in mot centrala Göteborg. Lögnen är att demonstranterna erbjöds att marschera en annan väg till en annan plats. Polismannen som kommunicerade med demonstranterna i det här läget gav bara ett alternativ till demonstranterna och det var inte att ”gå till en annan plats” som Brehm presenterar som första alternativ utan att ”demonstrera stillastående” på en folktom plats bredvid polisavspärrningen. Enligt tidigare rättsfall (JO 1992/93 s 62.) anses det att polisen har avbrutit en demonstration om de tvingar den att stå still, vilket innebär att Brehm också ljuger när hon säger att polisen inte försökte avbryta demonstrationen redan i detta första läge.

Att det gick till på det här sättet, och inte som lögnaren Ulla Brehm å Göteborgspolisens vägnar påstår, bekräftas av Nordfront TV:s filmade material.

Se filmen som bevisar hur svensk polis bryter mot grundlagen:


På grund av ett hårdvarufel fungerar filmens ljud enbart på vissa datorer.

— Ni får inte gå någonstans, säger polisbefälet i filmen när han frågas om alternativ marschrutt.

— Jajjemän, svarar polisbefälet på frågan om han därmed stoppar en pågående demonstration.

Eftersom demonstrationsdeltagarna, vilket också framgår i filmen ovan, förstod att polisen – antingen på grund av juridisk okunskap eller medvetet brottsligt uppsåt – på ett kriminellt sätt försöker avbryta en laglig demonstration, så valde demonstranterna då att vända om och gå åt ett annat håll. Detta fick polisen att bli vansinnig och köra in polisfordon i demonstrationståget, attackera demonstranter med batonger och pepparspray samt gripa de som försökte fortsätta att demonstrera. Polisens överfall skedde trots att den enda ordningsstörningen i samband med demonstrationen var det kaos som polisen orsakade.

När polisen gripit 15 demonstranter och hotade att gripa resterande om demonstrationen inte avbröts valde Motståndsrörelsen att avsluta demonstrationen. Därifrån dikterade polisen vilken väg folksamlingen skulle gå tillbaka till sina bilar och när en person råkade gå på en tom bilväg som polisen gick på istället för att trängas på trottoaren med 50 andra personer passade polisen på att använda det som förevändning för att gripa personen och misshandla några till aktivister.

— Då det är böter eller fängelse att vänta för den ansvarige polisen i normalfallet (låt vara att domstolsväsendet är korrupt) och inte bara en JO-anmälan så förstår man ju att polisen är desperata att ljuga om händelsen, säger en juridiskt sakkunnig person som Nordfront varit i kontakt med angående polisbefälet som stoppade demonstrationen.

Som svar på att Nordfront efterlyst information om poliser som begick brott under gårdagen har polisen kontrat med att polisanmäla Nordfront för hot mot poliser. Det är i samband med att Göteborgs-Posten uppmärksammade den anmälan mot Nordfront som Ulla Brehm ljuger för media om att polisen inte avbröt demonstrationen. Nordfront kommer att informera Göteborgs-Posten om att de sprider desinformation om hur demonstrationen stoppades och uppmana dem att rätta sin artikel.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
13 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
RobertMariaJakobИмяRagnar Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
aar88
Medlem
aar88

De är bara sura för att det var direktsänt, alltså lönnlöst att beslagta filmutrustning.

André Devecseri
Medlem

Saa ska systemlakejernas tas – bara att fortsätta dra ned brallorna paa dem!

Martin Saxlind
Admin

Även här ljuger yrkeslögnaren Ulla Brehm: ”– Vi har uppfattat att det finns en hotbild mot poliser, när Nordfront på sin hemsida frågar efter namn och adresser till poliser som de filmade under lördagen, säger polisens presstalesperson i Västra Götaland Ulla Brehm.” https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-anmaler-nynazister Nordfront har inte efterfrågat några adresser till poliser. Det som efterfrågats i två artiklar har varit de kriminella polisernas namn. Efterlysningarna har dessutom nu i efterhand tagits bort från Nordfront – dels för att det förhoppningsvis går bra att anmäla poliserna utan att ha deras namn, dels för att polisen skapar hysteri genom att feltolka och ljuga… Läs mer »

Freddy
Medlem

Vi skall få dom att visa sitt rätta ansikte gång på gång så att det svenska folket ser hur korrupt detta system är.

Karl-Путин A
Medlem

Det såg ut som om grisarna försökte styra tåget åt höger mot Focuskvarteret och Fabriksgatan (som 30 september) för vidare färd mot centralsvinstian på Skånegatan där burar i garaget väntar. Synd att inte ljudet funkade.

Caesar-Aurelius
Medlem

Demokraturen visar återigen sitt fula tryne!

Sveriges grundlag gäller bara för vissa … men inte för andra!

Alla är lika … men vissa är tydligen mindre lika än andra.

https://vk.com/id453578850?z=photo453578850_456239113%2Fwall453578850_13

Simon Holmqvist
Redaktör

Om det finns någon uns av rättvisa kvar i Sverige så kommer självklart ansvariga poliser att dömas för deras brottsliga beteende.

Att man anmäler en tidning med utgivningsbevis för att ha dokumenterat hur polisen våldsamt slår ner på en laglig politisk manifestation är ju dock ett tecken på det motsatta, tyvärr.

Tobias
Medlem

Mycket bra dag kamrater!
Låt den koscher styrda polisen göra bort sig,oss stolta Nationalsocialister knäcker dom aldrig!
På återseende Göteborg!

Hell seger!

имя
Medlem

Så vidriga de är, de korrupta Sovjetpoliserna. Fin demo oavsett! Btw hur byter man nick? Jag vill inte heta Barbro

Karl-Путин A
Medlem

Det går inte att byta namn på VK. Ska du byta får du avsluta ditt nuvarande konto och regga ett nytt.

Vill du inte kunna bli spårad lätt som en plätt på 10 sekunder så använd inte ditt riktiga namn och födelsedata när du reggar det nya kontot.

Karl-Путин A
Medlem

Oj, det hade jag missat. Man ska alltså inte vara inne på sin VK-sida utan vara inloggad på Nordfront och trycka på symbolen i det svarta fältet högst upp.

имя
Medlem

Well tack båda två. Det enda som nu inte riktigt funkar är att logga in på nordfrontkontot, utan måste fortfarande logga in via vk. Men det är ju oviktigt

Ragnar
Medlem

Jag hoppas att jag hinner uppleva kristallnatten 2.0 under min livstid.

Jakob
Medlem

Ni bringar stolthet och storhet till Göteborg igen. Tack för stark insats Kamrater! Hell Seger!

Maria
Medlem

De kanske läser Lehmans dynga haha
[spoiler title=”https://kit.se/2017/11/10/97364/nej-det-finns-inte-tusentals-aktiva-nazister-i-sverige/?ksid=99c02d00-c619-11e7-b4b3-f1b4a5654320 ”]

Robert
Medlem

Jag önskar vi kunde köra Demo i Göteborg varenda Lördag hädanefter..