GÖTEBORG: Polisen förbjöd grundlagsskyddad sammankomst

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Motståndsrörelsen fick idag kämpa hårt mot den politiska polisen för sin rätt att uttrycka sin åsikt. Uppdatering avslutad

Se Nordfront TV:s livesändning:

Twitterflöde:

Under dagen demonstrerar Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg. Ni kan följa utvecklingen här på Nordfront, via vår Twitter Nordfront live eller via Nordfront TV:s livesändning. Just nu strular ljudet och man arbetar för att lösa problemet.

Polisen tycks ha anvisat väg för demonstrationen och följer tåget.

Uppdatering 12:30

Polisen försöker stoppa demonstrationen, då man menar att det är en ”ordningsstörning”. Detta trots att grundlagen medger att medborgare får demonstrera utan tillstånd från statsmakten.

Uppdatering 12:45

Polisen försöker anvisa plats för en stillastående manifestation, då man menar att demonstrationen ”stör ordningen”. Det har dock inte varit någon ordningsstörning, förutom polisens egna våldsamma försök att stoppa den grundlagsskyddade demonstrationen.

Ett befäl ska vara på väg för att sköta dialogen med aktivisterna på plats, vilket förhoppningsvis löser situationen. Enligt Nordfronts utsända har polisen frihetsberövat aktivister. Expressen skriver att åtta personer har gripits.

”Ett stort polisuppbåd har samlats på Götaplatsen och polisens helikopter hoovrar över Göteborgs centrum”, kan man läsa på Expressen.

Uppdatering 12:55

Polisen har nu förbjudit Motståndsrörelsen att genomföra den grundlagsskyddade demonstrationen. Med batonger och pepparspray hindrade man aktivisterna att uttrycka sina åsikter offentligt, såsom yttrande- och demonstrationsfriheten medger.

På sin hemsida skriver polisen att man ”vid Korsvägen uppmanas demonstranterna av polis att avbryta sin demonstration”, men enligt Nordfronts utsända följdes uppmaningen med ett hot om att gripa samtliga demonstrationsdeltagare om man inte följde den.

Polisen bekräftar också att åtta personer har gripits, misstänkta för ”ohörsamhet mot ordningslagen”.

Uppdatering 13:20

Polisen gick till ny plötslig attack och började att misshandla och brottas med aktivister. Det som utlöste polisens reaktion var troligtvis att en person gick på vägen istället för på trottoaren.

Efter den attacken lät man dock motståndsmännen gå vidare.

Uppdatering avslutad

Demonstrationsdeltagarna har nu börjat att bege sig tillbaka till samlingsplatsen och aktiviteten är avslutad.

Nordfront kommer att återkomma för att sammanfatta vad som hände i Göteborg under dagen, men sammanfattningsvis kan man konstatera att Motståndsrörelsen fick kämpa hårt för sin rätt att uttrycka sin åsikt. Maskerade poliser använde våldsamma metoder för att förhindra detta, då man vid flertalet tillfällen oprovocerat attackerade demonstrationsdeltagarna.

Nordfront avslutar därmed liverapporteringen och tackar alla läsare som följt Motståndsrörelsens aktiviteter i Göteborg under dagen via vår rapportering istället för genom lögnpressen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
11 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
JossAllanRokvikenCaesar-AureliusSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rebecca
Medlem

Hahaha, vilket härligt långfinger åt Dan Eliasson och Erik Nord!

Anders Jonsson
Medlem

Underbart kamrater!

Hell seger!

Kim
Medlem

Mikrofonen funker inte.. Sound problem

b¤d
Medlem

Haha.
(((Demokratins))) riddare. Farbror blå är ett verktyg för att förstöra för folket.
De sover inte gott om natten. Att motarbeta sitt eget folk vilken jävla skam.
Många av dem bör sluta tvärt och skaffa sig ett riktigt, respektabelt arbete.

Brandman? Sjukvårdare?
Jag har mer respekt för dessa, samt biljettkontrollanten på tunnelbanan.
:-)

Anders Jonsson
Medlem

Poliserna vi ser live nu är FOLKFÖRRÄDARE, och ska behandlas som det.

Karl-Путин A
Medlem

Våldtäkter på svenska kvinnor och barn läggs åt sidan pga ”polisbrist” – här var det ingen polisbrist minsann.

Susanne Stenberg
Medlem

Härligt att se kamrater.
Vi går alltid segrande trots samhällets patetiska försök att stoppa Nordiska motståndsrörelsen.

Hell seger.

Sigfrid
Medlem

Helt sjuka vilka resurser polisen har när det gäller att hindra medborgarna att uttrycka sin grundlagsskyddade rättighet.Detta får kosta hur mycket som helst men när svartingar våldtar och bränner bilar så saknas alltid resurser.Om man som polis hade någon heder i kroppen så skulle man skämmas för dessa övergrepp mot sitt eget folk.

Kim
Medlem

Har Robin glemt og slå av kameraet?

Caesar-Aurelius
Medlem

”alla fötter ska vara på trottoaren” beordrar polisgrisen. Själva går alla grisarna mitt i vägen och hindrar all trafik.

Så, i själva verket, vem är det som orsakar ordningsstörningen?

I Narrarnas rike, där ägnar sig de systemlydiga åsiktsknektarna åt att övervaka var medborgarna sätter ned sina fötter, istället för att stoppa skjutningar, våldtäkter, rån, misshandel, inbrott, droghandel och alla andra oprioriterade ”polisresursbristbrott”.

Poliser, ni är en skam för alla men mest för er själva! Hur kan ni ens se er själva i spegeln era skämmiga as?!

Rokviken
Medlem

Sannerligen!

Allan
Medlem

Shomrim och juderegimen (två bankräddningar), bedriver folkmord på svenskarna. Diskrepansen är löjeväckande:
https://www.nordfront.se/svenskar-rasar-muslimska-ockupanter-som-demonstrerade-goteborg-varken-media-eller-polis-reagerade.smr

Till de trögdjur till SDare som skriker på fler terroristpoliser, studera diskrepansen tills du fattar. Fattar du ändå inte så behöver din hjärna stödhjul!

Joss
Medlem

Stor beundran för Motståndsrörelsens aktivisters mod och disciplin. Ni fullständigt drar ner byxorna på systemet, tvingar det att visa sina sanna färger.
Er självbehärskning och Göteborgspolisens galenskap är en fullständig förödmjukelse av den kriminella Göteborgspolisen. Så ska en slipsten dras! Bravo!