Irans varning till Trump: ”Krig med Iran är alla krigs moder – lek inte med lejonets svans”

UTRIKES. Sedan USA drog sig ur kärnavtalet med Iran har stämningen mellan de två länderna blivit allt mer hätsk. Nu har ett ordkrig startat mellan Trump och Irans president Hassan Rouhani.


”Lek inte med lejonets svans” – Irans president varnar Donald Trump i ett tv-sänt tal.

Det var i maj som USA:s president Donald Trump meddelade att USA drar sig ur det så kallade kärnavtalet med Iran, som syftade till att Iran skulle minska sina nukleära aktiviteter i utbyte mot lättnader av vissa ekonomiska sanktioner mot landet.

Enligt Trump så togs beslutet utifrån att Iran skulle sponsra ”terrorister”, och under en presskonferens räknade den amerikanske presidenten upp alltifrån den shiamuslimska organisationen Hezbollah till sunnimuslimska terrorgrupper som al-Qaida som exempel.

Beslutet att dra sig ur avtalet har kritiserats av i princip hela världen, med undantag för den judiska skurkstaten Israel som har hyllat Trump som en hjälte.

En allt hätskare stämning mellan USA och Iran har följt i spåren av Trumps agerande och i ett tv-sänt tal varnade nyligen Irans president Hassan Rouhani Trump för att ”leka med lejonets svans” – ett persiskt uttryck som motsvarar svenskans ”leka med elden”.

— Lek inte med lejonets svans. Detta leder bara till ånger. Du kommer för alltid att få ångra det, sade Rouhani.

Enligt Rouhani kommer ett eventuellt krig mot Iran att bli dyrt för USA.

— Fred med Iran är all freds moder, och krig med Iran skulle bli alla krigs moder

— Först förklarar du krig, och sedan pratar du om att vilja stötta det iranska folket. Du kan inte uppvigla det iranska folket mot dess egen säkerhet och dess egna intressen, fortsatte Rouhani i talet.

Sin vana trogen var Trump snabb att svara på Rouhanis varning via Twitter, där han skriver att Iran kommer att lida konsekvenser som ”få i historien någonsin har lidit” ifall Rouhani hotar USA igen.

Källa:
Rouhani: Krig med Iran blir ”alla krigs moder”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenKlausKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Dumjäveln Trump visar sig lika inkompetent som vanligt. Jag menar, det finns ju ingen anledning för USA att ha en konflikt med Iran, då det är den mest respektabla staten i Mellanöstern, och en inte helt betydelselös ekonomi. Ska man använda sådant språk så ska man göra det mot skurkstaten ”Israel” istället.

Man kan dock förmoda att han kom med detta Twitter-uttalande för att få bort uppmärksamheten från hur han sjabblade till det när hans judiske advokat spelade in honom.

Karl-Путин A
Medlem

Anledningen för Trump och hans judiska ”rådgivare” är den samma som det var med Libyen, Irak och Syrien; ”demokratisera” Iran med bomber och och stjäla dess tillgångar.

Klaus
Medlem

Kriget blir dyrt för USA och t.ex. NATO-marionette Tyskland som blev tvungen att betala för golfkriget 1990/91 (1 år efter murens fall). När Irak-kriget rullade skaffade USA så många dollar att Tyskland måste köpa dollar för att bromsa inflationen. Tyskland är ju så väldigt rikt enligt amerikanska världshärskare att det kan och måste bidra till kostnader av frihetens och demokratins försvar (USAs judiska krig).

Rokviken
Medlem

På vilket sätt har Iran hotat USA? Har DT fått order från sin husse?