Folkutbytesaktivisten Elin Ersson döms för flygplansaktion

INRIKES. Folkutbytesaktivisten Elin Ersson, som hindrade utvisningen av en afghansk rasfrämling genom att vägra sätta sig när ett plan skulle lyfta, har nu dömts för brott mot luftfartslagen.

Det var den 24 juli 2018 som socionomstudenten Elin Ersson (970412-9429) hindrade utvisningen av en afghansk rasfrämling genom att vägra sätta sig ner i planet när det skulle starta. Ersson gick omkring i planet, livestreamade och pratade om hur inhumant det var med denna utvisning.

Först när utvisningen hade ställts in och kaptenen beordrat rasfrämlingen och den gråtande Ersson att lämna planet kunde flygplanet lyfta från Landvetters flygplats utanför Göteborg flera timmar försenat.

Göteborgs tingsrätt kommenterar den fällande domen i ett pressmeddelande:

”Att som passagerare inte rätta sig efter vad befälhavaren på ett flygplan bestämmer om ordningen ombord är straffbelagt. Tingsrätten anser att det är bevisat att befälhavaren bestämt att passagerarna vid tiden för avgång skulle sitta på sina platser, och att kvinnan förstått att så var fallet.”

Åklagaren hade yrkat på ett kortare fängelsestraff, men Ersson döms endast till dagsböter på totalt 3 000 kronor.

Efter den olagliga aktionen på flygplanet, som Elin Ersson livesände på Facebook, fick hon mycket beröm från politiskt korrekt håll, bland annat av Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg. 

Via alternativa medier avslöjades det dock snabbt att rasfrämlingen som Ersson försvarade var dömd för att ha misshandlat både sin fru och sina barn, bland annat genom att ha ”piskat” dem med en lång laddningssladd.

Rasfrämlingen utvisades ändå en månad senare, till en extra kostnad på ungefär 240 000 kronor för skattebetalarna.

Källa:
Kvinna som stoppade utvisning döms till böter

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ValhallanordboKlausd.bVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
André Devecseri
Medlem

Enligt Turkish Airlines policy torde hon även bannas från att flyga med dem igen.

Christian Hamilton
Medlem

Känslor och inte fakta styr de svenska domstolarna idag. Att gråta hejdlöst sätter känslorna i svall hos de svenska domstolarnas folk. Det gäller bara att tillhöra rätt sida om den kulturmarxistiska gränsen. De andra, på fel sida, får fängelse för en oskyldig kommentar.

Ethny
Medlem

Man måste nästan vara eller på gränsen till psykopat för att klara av att bete sig som denne gjorde.

Att påverka folk och utnyttja dem genom att gråta på kommando eller dylikt.

Alla dessa ”aktivister” borde bli tvingade att hushålla några av dem som de kämpar så mycket för.

Bygg sedan en mur runtomkring, eller nä, de har inte här att göra från första början.

peckerwood
Medlem

snu det på hodet og si at dere i nmr hadde stoppet ett fly med kamerater som var utvist for at dem skulle delta på en lovlig demonstrasjon. fått livstid i fengsel da tenker jeg.

Fredrika
Medlem

Ja det är en lämplig påföljd i paritet med handlingarna. Särskilt som det är en grundlagsskyddad och därmed önskvärd handling att dela ut flygblad.

Jag tänkte först skriva att åklagarens yrkande på ett kort fängelsestraff hade varit lämpligt. Men du har rätt. Elins brottslighet är mycket mycket värre än att visa ett suddigt hakkors på en internetsida.Vilket självklart inte ska få vara etr brott i någon civiliserad stat oavsett politiskt system.

Victor
Medlem

Så i stort sett kommer hon undan utan ett straff? Böterna lär dom andra ”revolutionära” barnen från medel och överklassen med sina föräldrar på tidningsredaktionerna betala.

Victor
Medlem

Hittade en länk. Som sagt hon lär inte behöva betala böterna själv. Förövrigt hela den här sidan nedam verkar vara full av vänsteraktivism,usch. https://www.gofundme.com/support-elin-ersson

b.d
Medlem

Och ja.
Hoppas att hon inte glömmer bort sin prenumation på Kamratposten när ”hon” sitter fängslad.

Rent konkret. Jävla bebisland vi lever i. Hon skalla kölhalas, Från norr till syd.

Lingon. Och ett halvt ruttet.

Klaus
Medlem

Hon skulle betala alla omkostnader som passagerare, polisen, flygbolaget etc. hade pga förseningen.

nordbo
Medlem

Ja du Elin nu blev du hyllad ifrån din sida för din aktion och utnämnd från alt media såklart – men du gråter inte så länge med tanke på alla VUXNA i din omgivning som klappar dig på axeln.

Varför du hängs ut (som du vill) är för att visa hur långt hjärntvätten har gått och hur trasiga ni yngre har blivit när era (((vuxna))) klappar er på ryggen.

Ett avskräckande exempel helt enkelt..!

Valhalla
Medlem

Den afghan hon räddade var en brottsling med flera domar på sig.
Elin Ersson har ett synnerligen ointelligent utseende. Hennes handling därefter. Hoppas alla flygbolag bannlyser henne.

nordbo
Medlem

Valhalla – Elin Ersson har ett synnerligen ointelligent utseende.

Är det bara för att hon är ung du tycker det.?