Fler gripna efter halshuggningarna i Marocko

UTRIKES. Ytterligare fem personer har gripits efter de blodiga halshuggningarna på en norsk och en dansk student i Marocko.

Det var under förra måndagen som norskan Maren Ueland och danskan Louisa Vesterager Jespersen halshöggs och utsattes för sexuella övergrepp i samband med ett besök i marockanska Atlasbergen. Kvinnorna var studenter på ett friluftslivsprogram vid ett universitet i norska Telemark och åtminstone Ueland hade sedan tidigare spridit främlings- och islamvänlig propaganda på sociala medier.

Förutom de fyra huvudmisstänkta – som inför mordet svurit trohet åt den muslimska terrorsekten IS – har nu sammanlagt 18 personer gripits med misstanke om inblandning i morden.

De senaste fem misstänkta greps under en samordnad räd i flera marockanska städer under måndagen. Samtliga utreds nu för terrorbrott.

Källa:
Fler gripna efter morden i Marocko

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments