Halshuggen norska spred främlingsvänlig propaganda på sociala medier

UTRIKES. Den norska kvinna som tillsammans med en dansk väninna halshöggs av muslimska män i Marocko har tidigare spridit propaganda mot ”islamofobi” på sociala medier. ”Döm aldrig personer utifrån deras utseende”, var budskapet i en film som hon delade där en vit man framställs som terrorist medan en muslimsk främling är en hjälte.


Främlingsvänligt klipp som spritts av Maren Ueland innan hon halshöggs och utsattes för sexövergrepp av IS-anhängare i Marocko.

Maren Ueland blev endast 28 år gammal.

Det var i måndags som Louisa Vesterager Jespersen från Danmark och Maren Ueland från Norge hittades mördade i Atlasbergen i Marocko. De båda nordiska kvinnorna ska ha utsatts för sexuella övergrepp och blivit halshuggna.

I ett brutalt filmklipp som har spritts över Internet ser man hur skäggiga arabiska män skär halsen av kvinnorna medan de proklamerar ”Det är Allahs vilja!” och ”Detta är hämnd för våra bröder i Hajin i Syrien. Detta är era huvuden, Guds fiender!”. De misstänkta gärningsmännen ska ha gripits av marockansk polis och ska även ha svurit trohet till Islamska staten i en video på sociala medier.

Nu har det avslöjats att Ueland tidigare har kampanjat mot så kallad islamofobi och främlingsfientlighet på sociala medier inför sin resa till Marocko.

Det är nyhetssajten Morocco World News som publicerat en skärmdump av norskans numera raderade Facebooksida, där man kan se hur hon delat ett filmklipp där en vit kvinna är misstänksam mot en arab i muslimsk utstyrsel, trots att polisen i slutändan griper en propert klädd nordisk man – medan den arabiske mannen visar sig vara kärleksfull mot sin familj.

”Döm aldrig personer utifrån deras utseende” är budskapet i den främlingsvänliga och antivita propagandafilmen. Många undrar nu ifall Maren Ueland hade klarat sig bättre i Marocko ifall hon praktiserat mer främlingsfientlighet och misstänksamhet mot män i muslimska utstyrslar.

Källa:
Norwegian Girl, Butchered in Morocco, Shared a Pro-Muslim Clip – Reports

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
JossKarl-Путин APerLarssonLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så med andra ord borde vår statsmedia hållas ansvarig för deras dödsfall, då den uppenbarligen fått dem att anamma livsfarliga åsikter. Hade vi haft ett patriarkat och de impräntats med sund nationalism så hade de varit vid liv i dag.

Monkan
Medlem

Typ ja….

Jordan
Medlem

Natural selection at work here

Per
Medlem

ignorance is a bliss; until reality catches up

John
Medlem

Synden straffar sig själv.

Påläst
Medlem

Så kan det gå om man låter sig luras av juden.

Lingonet
Medlem

Självsanering kallas det visst, från båda hållen, ingen av dem gör längre någon ”nytta”.
Men nog är det synd om alla dessa hjärntvättade flickrumsromantiker, ”alla är goda innerst inne”.
Islamisterna kände nog sig som goda islamister, tyvärr var de lika goda nyttiga idioter allihop.

Larsson
Redaktör

Som man bäddar…

Karl-Путин A
Medlem

Självsanering när den är som bäst. Tråkigt bara på avelsmaterialet som vid en ytlig betraktelse verkade helt OK.

Joss
Medlem

De som producerar sån där propaganda som i den där filmen som en av de nordiska kvinnorna delade har många liv och mycket lidande på sina samveten.

Personligen är jag motståndare till kvinnlig rösträtt, åtminstone på landsnivå. Så jag tycker såna här skadeglada kommentarer som skrivits här är väldigt dåliga. Det är vi män som misslyckas med att skydda kvinnor från sån här propaganda. Det är ju därför vi kämpar? Så lättledda kvinnor och andra inte ska bli lurade och missbrukade?