Zulunationen lovar skydda vita sydafrikaner mot den svarta regeringen

SYDAFRIKA. Den svarta regeringen vill konfiskera mark från vita utan kompensation. Zulukungen lovar bekämpa regeringens övergrepp på den vita befolkningen. Alternativet är svält.

Sverige har konsekvent ignorerat pågående folkmord på vita afrikaner i Sydafrika, och vita nekas asyl i Sverige.

Kungen över Zulunationen, Goodwill Zwelithini, som har sin primära hemvist i Sydafrikas provins KwaZulu-Natal, har dock tidigare uttryckt sitt stöd för de utsatta vita farmarnas situation. Nu lovar kung Zwelithini att försvara de vita mot den svarta regeringens aggressiva realpolitik.

Landexproprieringsprogrammet som president Cyril Ramaphosa har utformat ska ta mark från vita för att ge till de svarta. De flesta av offren för presidentens politik är boer, men politiken har också orsakat missnöje hos Zulufolket.

— Den Zulunation jag talar om kommer inte att existera om vi inte har mat. Det är därför jag säger att farmare måste komma närmare så att vi kan diskutera vad som kan göras beträffande lantbruk och tillräcklig tillgång på mat i området. Därför ber jag boernas AfriForum komma och hjälpa oss, säger kung Zwelithini.

— När regeringen började tala om att appropriera land, expropriera utan kompensation, lade boerna ned redskapen. Det finns ingen mat i Sydafrika längre, tillägger Zwelithini.

Stort folkligt stöd
Zulufolket är den största etniska gruppen i Sydafrika. Det beräknas att det bor 10-12 miljoner människor tillhörande Zulu, främst i KwaZulu-Natal. Det innebär att Zulufolket utgör mer än en femtedel av landets population och deras åsikter anses generellt vara viktiga, inte minst inför nästa års allmänna val.

— Den som vill få våra röster och bli vald av oss måste komma hit och knäböja och lova att aldrig röra vårt land, säger Zulukungen.

Trots att kungar inte på länge har haft någon formell makt i Sydafrika erhåller de lojalt stöd från miljontals människor och erkänns i Sydafrikas konstitution som ”traditionella ledare”.

Samverkan i historien
Zulukungen Dinuzulu rekryterade i början av 1880-talet vita boer som militära legosoldater. I utbyte mot boernas stöd lovade Dinuzulu att boerna skulle få mark.

Efter kriget mot Zibhebhu 1884 fick boerna precis vad de hade blivit lovade av Zulukungen. Boerna beviljades ungefär hälften av dåvarande Zululand som individuella gårdar.

Tillsammans bildade de en självständig republik. En fruktsam jordbruksproduktion tog sin början.

Detta gjorde mäktiga intressen i London oroade, som vid den tiden även var judarnas främsta maktcentrum. På grund av denna ”oro” skickades brittiska soldater till Sydafrika, vilka annekterade Zululand år 1887.

Källa:
Zulu Nation Vows To Protect White Farmers Against Land Seizures

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LingonetAlisCharlieErikKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Risken är stor att de vita kommer att sluta som tusentals pygméer och bushmän. Efter att de försörjt sina gisslantagare med jordbruksprodukter kommer de att hamna på köttmenyn själva.

Hur vore det om zulukungen skulle uppmana sina undersåtar att börja jobba på åkrarna istället?

Erik
Medlem

Min gissning är att han vill låta de som gjort jobbet under generationer och åter generationer fortsätta göra det, ist för att slänga dig massa zulus som inte kan ett dugg om just den sortens jordbruk.
Låter ganska sunt enligt mig.

Det är dessutom bra att se någon ta de vitas parti, förutom andra vita i t.ex Europa. Det kommer kanske ha mer effekt när andra färgade gör något i motsat riktning än när vita och ignorerade människor beklagar sig.

Zulukungen verkar vara en betydligt mer hederlig man än de invällande svarta som nu vill ”ha tillbaka” från boerna.

Karl-Путин A
Medlem

Kanske kan det fungera. Boerna har ju inte så många alternativ, alla kan ju inte fly till Krim.

Charlie
Medlem

Varför ska svarta jobba på åkrarna när det finns mängder med fattiga vita i kåkstäder som skulle kunna behöva dessa jobb?
Inte bara är det rimligare utan även ur ren säkerhetssynpunkt. Många av de svarta som jobbar på farmer är själva involverade i attacker. De lägger ex ut tecken utanför farmen som berättar för rövarband om det är värt eller ej att attackera.
Tyvärr finns en mentalitet hos många boer att ta hand om svarta så df anställer de dom. Tom Eigene Terreblanche hade den mentaliteten och den slutade inte bra för honom.

Alis
Medlem

Den största anledningen till att de fortplantar sig i snabbare takt än oss är att vi göder dem. Jag är helt i linje med att alla är ” equal” och att det bara är färgen på huden som är det som är annorlunda ja då är det nedvärderande att de inte får göda sina egna och ta hand om sitt utan att vi ska komma och blanda oss…☺

Lingonet
Medlem

Det verkar som om alla bra nogos inte är döda ;) skämt åsido, vissa kan räkna ut 1+1 i alla fall.
Hallå! Ingen vit farmare ingen mat! Lite steg zulu i min aktning där, de finns antagligen i rhodesia med och ser kontentan av ”svart” jordbrukspolitik.