TV4:s Marcus Oscarsson positiv till krig i Syrien

SYRIENKONFLIKTEN. TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson är positiv till ett amerikanskt militärt angrepp mot Syrien, trots risken för att ett storskaligt mellan USA och Ryssland bryter ut.

USA:s president Donald Trump har twittrat frenetiskt om Syrien de senaste dagarna och hotat med att angripa landet militärt. Detta efter att USA lagt skulden för kemvapenattacken i Duma, som ska ha dödat 70 personer, på Syrien och president Bashar al-Assad.

Nu stämmer TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson in i krigshetsen. I flera inlägg på Facebook har Oscarsson, som känd för att vara en krigshök, i hårda ordalag hetsat mot al-Assad, trots att det finns en risk för ett storskaligt krig mellan Ryssland och USA om USA angriper Syrien militärt, enligt honom själv. Han skriver:

När som helst kan USA och Väst komma att gå till angrepp mot Assads flygvapen. Risken för ett omfattande krig mellan USA och Ryssland är mycket liten då USA:s försvarsmakt är vida överlägsen. Tillsammans har Trump och Macron ett mycket stort internationellt stöd i sin generella hållning mot diktatorn Assad. EU, Japan, Turkiet, Australien, Nya Zealand och i stort sett hela Väst. Assad stöds av Putin, iranska islamistregimen och terrorstämplade islamistgruppen Hezbollah samt Nordkoreas diktator Kim Jong-un.

Vidare berömmer han Trump för att han ska ha insett att al-Assad är skyldig till ”ofattbara brott mot mänsligheten”.

Oscarsson har tidigare lyft fram analytiker som förespråkat amerikansk intervention i Syrien genom upprättandet av en flygfri zon i landet, trots att det skulle leda till krig med Ryssland enligt USA:s försvarschef.

Källa:
Marcus Oscarssons Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
LarsVeraSigfridPålästJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

En av de opportunistiska lågliven som hoppas på en klapp på axeln och få någon fin post högre upp inom någon av de kabalkontrollerade instutionerna. I vårt land blir man befordrad till allt möjligt bara man kan rapa upp de inlärda lögnerna i tid och otid.

Kan inte låta bli att le när jag fantiserar om hans min inför skranket i Finspång 🙂.

Vera
Medlem

Just det – bara en välbetald besserwisser som vill upp till karriärstigen.

Klaus
Medlem

Marcus Oscarsson är inte nordisk. Varifrån kommer han?

Grottbjörnen
Medlem

han ser väldigt judisk ut, nån sorts blandning skulle jag tippa på

Påläst
Medlem

Ser ut som något som krälat upp ur en kloak.

Jan Hjelm
Medlem

Oscarsson torgför den judiska globaliseringspolitiken och krigshetsande så om han är jude rasmässigt spelar ingen roll. Folkförrädare skall föras till Finspång.

Sigfrid
Medlem

Oscarssson är en judisk lakej som gärna låter folk lida i krig bara skurkstaten Israel får sätta agendan.

Lars
Medlem

Oscarsson lär vara importerad från Iran.
Rapp i käften.
Grodor väller ut ur hans trut.