Donald Trump hotar Bashar al-Assad på Twitter

UTRIKES. Efter kemvapenattacken i Syrien går Donald Trump till hårt angrepp mot Ryssland, Iran och Syrien, vars president Bashar al-Assad kallas för ett “djur” av Trump.

USA:s president Donald Trump skrev flera aggressiva inlägg på Twitter under söndagen. Twitterinläggen skrevs mot bakgrund av den påstådda kemvapenattack som ska ha ägt rum under lördagen i ett rebellkontrollerat område i Östra Ghouta och som ska ha krävt flera dödsoffer.

USA och rebellerna i Syrien anklagar Bashar al-Assad och den syriska armén för att ligga bakom den ännu helt outredda kemvapenattacken, trots att det inte är klarlagt vem som bär skulden. Ryssland, som tidigare varnat för att rebeller i Ghouta-området förbereder så kallade false flag-operationer som involverar just kemvapen, kallar anklagelserna mot Assad för ”fake news”. USA å sin sida menar dock att de är tvärsäkra på att det är den syriska regeringen och Ryssland som ligger bakom händelsen.

Under söndagen tog Trump till Twitter där han i en rad inlägg lade skulden för attacken på Ryssland, Iran och Syriens president Bashar al-Assad. Han varnade även för att det kommer bli ett “högt pris att betala”.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur israeliska politiker gick ut under förra veckan och krävde att USA ska inleda ett anfallskrig mot Syrien. Det återstår nu att se vad den amerikanska regeringen beslutar sig för att göra.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Vem regerar Donald Trump? Netanyahu, Kissinger?

Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan

Lugn nu. Det är exakt samma spel, som Trump spelade mot Nordkorea och Kim Jung Il.
Helt bisarra tweets, som gör att kroknäsorna inte kan manövrera taktiskt.
Och hur gick det med kärnvapenkriget som enl skitmedia, stod för dörren?
Fred o försoning mellan nord & sydKorea.
Kroknäsorna – Schack Matt :-)

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Sverker

Fast det var ju inte Trumps förtjänst, utan Kim Jong-uns.

Kim Jong-un är på ett helt annat (högre) intellektuellt och moraliskt plan än Trump och hans judiska koppeldragare i Antivita Huset.

För Trump och hans koppeldragare handlar allting om pengar och global makt. För koreanerna handlar det i första hand om försoning och återförening med sitt broderfolk.

Så här sa Kim Jong-un när han skulle träffa en sydkoreansk delegation i samband med OS: Vi kommer inte att diskutera några kärnvapen, de är inte avsedda åt vårt broderfolk, utan åt USA.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Juden har ryckt i strypkopplet på Trump och då lyder han snällt sina herrar.

Victor
Nybörjare
Victor
2 år sedan

Det är nästan så att man börjar undra om ”j” i Donald J Trump är något krypto för jude.

trackback
Nybörjare

[…] Donald Trump hotar Bashar al-Assad på Twitter […]

trackback
Nybörjare

[…] Wicker säger denne att USA:s agenda inte är regimbyte, trots att president Donald Trump på Twitter kallat Bashar al-Assad för ett ”djur” som borde ha stoppats för flera år sedan av […]

trackback
Nybörjare

[…] president Donald Trump har twittrat frenetiskt om Syrien de senaste dagarna och hotat med att angripa landet militärt. Detta efter att USA lagt skulden för kemvapenattacken i Duma, som ska ha dödat 70 personer, på […]