Turkiska militärfordon försöker riva gränsstängsel mot Grekland

UTRIKES. Turkiska militärfordon försöker riva staketet vid gränsen mot Grekland. Händelsen filmades vid Evros vid gränsen mellan Grekland och Turkiet.

Ett turkiskt pansarfordon syntes under lördagskvällen fästa ett rep i staketet vid grekiska gränsen för att sedan försöka riva ner det. Fordonet är identifierat som ett övervakningsfordon av typen “HIZIR / ATES.” Övervakningsfordonen är till 75 procent finansierade av EU och 25 procent finansierade av turkiska staten.

Under den senaste veckan har konflikter uppstått vid gränsen mellan Grekland och Turkiet. Turkiet har öppnat gränsen mot Grekland och “flyktingar” har strömmat till gränsen för att ta sig vidare till välfärdsstaterna i Europa. Nu har även den turkiska försvarsmakten fysiskt angripit den grekiska gränsen.

Användare på forumet Reddit ställer sig frågande till händelsen:

“Är inte det här en krigsförklaring från turkarna när de saboterar den grekiska gränsen?”, skriver en användare.

“Så vi kan alltså attackera varandras gränser nu utan att det blir en stor grej?” skriver en annan användare.

Källor:
Έβρος, βίντεο-σοκ: Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο!
ATEŞ- Supply of Mobile Surveillance Units Build-up the Security of EU-Turkey Borders

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
4 månader sedan

Turkarna startar krig men EU tittar bara på fy fan ut ur EU dom är bara ett judiskt redskap för att genomföra Kalergiplanen.