Turkiet öppnar gränsen mot Europa – risk för ny okontrollerad asylvåg

TURKIET. Efter att över 30 turkiska soldater dödats i strider i Syrien så tillkännagav Turkiet på torsdagskvällen att landet öppnar gränsen mot Europa. Trots det avtal man haft med EU sedan 2015 kommer Turkiet inte längre att hindra syriska flyktingar från att ta sig vidare till Europa.

Turkiet har öppnat gränsen mot Europa och migranterna har redan påbörjat sin resa mot välfärdsstaterna i norr. Skärmbild: Twitter.

Efter att över 30 turkiska soldater dödats av syriska styrkor i Idlib meddelade Turkiet sent på torsdagskvällen att landet öppnar gränserna mot Europa. Detta trots avtalet med EU som man haft sedan 2015 och där Turkiet fått miljarder euro för att stoppa syriska flyktingar från att nå Europa.

Idlib är islamistgruppernas sista fäste i Syrien och där har under senaste tiden förekommit allt intensivare strider mellan Ryssland/Syrien och Turkiet/jihadister.

Efter en ny asylvåg mot Turkiet efter striderna i Syrien finns det för närvarande 3,7 miljoner syrier i Turkiet. Dessa har nu fått fri lejd till Europa.

Rapporter gör gällande att de syriska flyktingarna redan påbörjat sin resa mot Europas välfärdsstater och att de snabbt börjat ta sig till den turkiska gränsen för att sedan ta sig vidare i karavaner.

Globalisten Carl Bildt varnar i ett inlägg på Twitter för vad som kan hända. Han skriver ”Det finns ett akut behov av samtal [mellan EU och Turkiet] för att förhindra att denna kris spårar helt ur kontroll”.

Han får dock svar på tal från andra twitteranvändare som bland annat svarar ”Carl Bildt, du är direkt ansvarig för den här utveckling som den globalist du är. Ni har kämpat för att Europa ska brytas ner, vara ’öppet och transparent utan gränser’”.

Beskedet om öppna gränser kommer särskilt olämpligt i ett läge där världens stater försöker hindra det nya coronaviruset från att spridas.

I denna tid då vi inför strängare gränsövervakning på grund av coronaviruset, föreställ er om vi får ett inflöde av hundratusentals migranter. Det har vi inte råd med” uttalade Bulgariens premiärminister Boyko Borissov och tillkännagav att landet kommer att mobilisera extra polis vid gränsen mot Turkiet.

Källor:
Flyktingarna ”springer” mot turkiska gränsen – Carl Bildt varnar för okontrollerad asylvåg
Turkiet släpper fram ny flyktingvåg mot Europa
Turkey opens frontier for Syrian refugees to enter Europe after strike kills troops

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Wäring says:

  Globalism har blivit ett modeord, men de flesta verkar använda det som om det bara gällde ett visst antal personer som drar åt det kosmopolitiska hållet inom ett i övrigt reko system, och inte själva systemet som sådant. Indignation över t ex Annie Lööfs kopplingar till Trilaterala kommissionen blir löjlig när det kommer från personer som själva jobbar för detta demokratiska system. Swebb-tv:s Mikael Wilgert menade i ett tal på Mynttorget att det finns poltiker som vet vad de gör och vad vi är på väg mot och så finns det de som bara följer med. Det vittnar om en tro på de lögner vi fått höra om demokratin och att de med denna tro endast kommer att vilja göra mindre och otillräckliga förändringar. Det är vår uppgift att flytta fram gränserna och normalisera allt djupare och grövre systemkritik.

 • peckerwood says:

  Da står vell Stefan løfven klar med blomster,kaker og svenske pass på grensa da. Han trenger sikkert flere nye svensker som ødelegger landet

 • Klaus says:

  Huvudproblemet är européerfientliga regeringar i Europa, mångkultur-väljare och Illuminatis globalistiska EU som inte stänger Europas gränser. Det är ju helt galen och kriminellt att Turkiet har ansvar för Europas gränser. ”Flyktingar” är parasiter som inte vill återvända till hemländerna. Men även miljoner turkar i Tyskland vill inte återvända trots att Turkiet är dubbelt så stort. Den europeiska Europas undergången är planerad och närmar sig med varje ”flykting”.

 • nordbo nordbo says:

  Tror dessa är mestadels icke-syrianer som erdogan helst vill fylla på i Tyskland som redan består av hissnande ca:3 miljoner turkar redan.erdogan är helt tillfreds med att offra dessa tillsammans med Europeer i upptakten av innbördes rasliga krig framöver – allt för att försvaga vår kontinent.

 • Rokviken says:

  Tänka sig att de gärna vill komma till Europa som fylls med pandemier med dödlig utgång.
  Erdogan vet mer än vad vi vet.

 • EU ska tydligen ha misslyckats med att betala Turkiet för att husera dessa migranter. Antagligen är allt planerat. EU vet att Turkiet skulle surna och släppa genom dessa människor, och ist för att sätta ner foten mot detta låter man migranterna komma. Det är helt enligt planen. EU vill ju att vi ska ”tvingas” ta in fler. EU skulle kunna säga nej och skydda sina gränser men sådana ambitioner finns ju så klart inte.


 • Lämna ett svar