Trump vänder igen – vill bli vän med Ryssland

UTRIKES. Efter att i praktiken ha hotat Syrien och sedan Ryssland med världskrig mjuknade Donald Trump plötsligt upp och sa sig vilja samarbeta med Ryssland.

Nordfront skrev tidigare idag en artikel om det kraftigt upptrappade retoriska läget angående konflikten i Syrien, där de båda världsmakterna Ryssland och USA stöder olika sidor.

Bland annat har USA:s president Donald Trump hotat att anfalla Syrien över en icke bekräftad kemvapenattack som enligt olika islamistrebeller ska ha utförts av Bashar al-Assads regeringsstyrkor. Den ryska ambassadören i Libanon, Alexander Zasypkin, svarade med att Ryssland då kommer att skjuta ner eventuella amerikanska robotar som skickas mot Syrien samt attackera de plattformar de avlossades ifrån.

Därefter varnade Trump Ryssland att de bör ”göra sig redo” eftersom ”fina och nya och ‘smarta’” robotar är på väg. ”Ni borde inte samarbeta med ett gasdödande djur som dödar sitt eget folk och njuter av det” avslutade Trump sitt kontroversiella och omtalade inlägg på Twitter.

Strax därefter lugnade han dock ner stämningen genom att meddela att de rekorddåliga relationerna med Ryssland är onödiga och att alla länder bör samarbeta. ”Ryssland behöver oss för att hjälpa deras ekonomi”, skrev presidenten bland annat.

Trump fortsatte sedan i ett annat inlägg med att beskylla Demokraternas och mediernas häxjakt på en eventuell ”rysk inblandning” i det amerikanska valet som orsaken till de dåliga relationerna med Ryssland.

Samtidigt som Trump vevar friskt på Twitter är det tystare runt hans ryske kollega Vladimir Putin. Denne har dock under kvällen gått ut och sagt att världsläget blir ”allt mer kaotiskt”, men att han hoppas att sunt förnuft kommer att segra.

Källa:
Putin: The world is getting more chaotic, but we hope that common sense will prevail

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments