Trump vänder igen – vill bli vän med Ryssland

UTRIKES. Efter att i praktiken ha hotat Syrien och sedan Ryssland med världskrig mjuknade Donald Trump plötsligt upp och sa sig vilja samarbeta med Ryssland.

Nordfront skrev tidigare idag en artikel om det kraftigt upptrappade retoriska läget angående konflikten i Syrien, där de båda världsmakterna Ryssland och USA stöder olika sidor.

Bland annat har USA:s president Donald Trump hotat att anfalla Syrien över en icke bekräftad kemvapenattack som enligt olika islamistrebeller ska ha utförts av Bashar al-Assads regeringsstyrkor. Den ryska ambassadören i Libanon, Alexander Zasypkin, svarade med att Ryssland då kommer att skjuta ner eventuella amerikanska robotar som skickas mot Syrien samt attackera de plattformar de avlossades ifrån.

Därefter varnade Trump Ryssland att de bör ”göra sig redo” eftersom ”fina och nya och ‘smarta’” robotar är på väg. ”Ni borde inte samarbeta med ett gasdödande djur som dödar sitt eget folk och njuter av det” avslutade Trump sitt kontroversiella och omtalade inlägg på Twitter.

Strax därefter lugnade han dock ner stämningen genom att meddela att de rekorddåliga relationerna med Ryssland är onödiga och att alla länder bör samarbeta. ”Ryssland behöver oss för att hjälpa deras ekonomi”, skrev presidenten bland annat.

Trump fortsatte sedan i ett annat inlägg med att beskylla Demokraternas och mediernas häxjakt på en eventuell ”rysk inblandning” i det amerikanska valet som orsaken till de dåliga relationerna med Ryssland.

Samtidigt som Trump vevar friskt på Twitter är det tystare runt hans ryske kollega Vladimir Putin. Denne har dock under kvällen gått ut och sagt att världsläget blir ”allt mer kaotiskt”, men att han hoppas att sunt förnuft kommer att segra.

Källa:
Putin: The world is getting more chaotic, but we hope that common sense will prevail

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Han går visst för mycket genom svängdörrar – och tycker det
  är roligt, men en dag fastnar han.

 • Karl A says:

  Efter att Trumps judiska rådgivare (läs koppeldragare) hade upplyst honom om att Ryssland kan förvandla USA till en grushög på 10 minuter så blev han världens bästa vän med Putin – tragisk figur den där Trump.

 • Sverker says:

  Jag har snott detta ifrån Palantir, för att jag misstänker samma sak, att Trump speler sitt 3-D-schack:
  Är det någon som på allvar tror att Trump skulle annonsera en attack mot Syrien och samtidigt be Ryssland att förbereda sig på krig om inte syftet är att exponera dom riktiga krigshetsarna?
  Man kan anta att det är lite stimmigt nu hos Wallström och Co uppe på UD och hos Investors styrelse.// P.S.


 • Lämna ett svar