Trump hotar stänga gränsen mot Mexiko

UTRIKES. Donald Trump hotar nu med att stänga gränsen mot Mexiko ifall Demokraterna inte går med på att finansiera den omtalade men ännu obyggda muren mot USA:s södra gränsland.

Den politiska låsningen i den amerikanska kongressen fortsätter. Nu hotar president Donald Trump att stänga gränsen mot Mexiko ifall Demokraterna fortsätter att vägra rösta igenom en budget som avsätter fem miljarder dollar till den omtalade men ännu obyggda muren mot USA:s södra gränsland.

Eftersom både Trump och hans motståndare inom främst det Demokratiska partiet har vitt skilda åsikter i frågan återstår att se hur länge stora delar av den amerikanska regeringen kommer att vara nedstängd. I nuläget står hundratusentals offentliganställda utan lön.

Källa:
‘Build the wall or close the border’: Trump issues new ultimatum to Democrats

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Han får ösa på med mer shekels till Israelstaten och kanske då får han upp muren.

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Den liberala demokratin har växt sig till ett gigantiskt pust från alla möjliga håll och kanter – nu är väl det planlagt att en mur ska sättas upp på mer strategiska platser medans ”muren” itself egentligen är ett stängsel som man ser egenom.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Oj vad Trump snackar mycket. Vaddå stänga gränsen förresten? Det är väl det muren ska göra? Kan han stänga gränsen innan den är byggd skulle han väl kunna beordra det med en gång. Eller handlar muren om att några israeliska företag ska tjäna på bygget? Betlehem Concrete, eller nåt sånt?

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Stänga gränsen helt och hållet, dvs trafiken är det som menas. Det illegala flödet är ju det som muren ska stoppa.