Trump: ”Kommer inte ge mig förrän vi har en mur”

USA. Donald Trump sitter ensam kvar i Vita huset över jul och önskar sig en mur i sen julklapp.

President Donald Trump sitter ensam kvar i Vita huset medan kongressen tagit julledigt. Trump säger att det hade känts fel att umgås med sin familj i en tid när ”så många människor lider”, men tror samtidigt att ”allt kommer att lösa sig”.

Den amerikanska regeringen är numera delvis nedstängd efter att presidenten vägrade att gå med på en budget som inte avsätter fem miljarder dollar till byggandet av muren mot Mexiko, något som Representanthuset gått med på men som Senatens demokrater just nu blockerar.

På frågan om när kongressen kan tänkas öppna igen svarade Trump att ”den inte kommer att öppnas förrän vi har en mur, ett stängsel eller vad de nu vill kalla det”. Han menade också att hans motståndare i Demokraterna som tidigare uttryckt stöd för en mur eller ett stängsel mot Mexiko nu opponerar sig endast för att Trump gjorde frågan till en central del i sin presidentvalskampanj.

Källor:
‘Poor Me’: Donald Trump Spends Christmas Eve Alone Defending His Agenda
Donald Trump Demands Wall for Christmas During Shutdown

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments