Trump: ”Kommer inte ge mig förrän vi har en mur”

USA. Donald Trump sitter ensam kvar i Vita huset över jul och önskar sig en mur i sen julklapp.

President Donald Trump sitter ensam kvar i Vita huset medan kongressen tagit julledigt. Trump säger att det hade känts fel att umgås med sin familj i en tid när ”så många människor lider”, men tror samtidigt att ”allt kommer att lösa sig”.

Den amerikanska regeringen är numera delvis nedstängd efter att presidenten vägrade att gå med på en budget som inte avsätter fem miljarder dollar till byggandet av muren mot Mexiko, något som Representanthuset gått med på men som Senatens demokrater just nu blockerar.

På frågan om när kongressen kan tänkas öppna igen svarade Trump att ”den inte kommer att öppnas förrän vi har en mur, ett stängsel eller vad de nu vill kalla det”. Han menade också att hans motståndare i Demokraterna som tidigare uttryckt stöd för en mur eller ett stängsel mot Mexiko nu opponerar sig endast för att Trump gjorde frågan till en central del i sin presidentvalskampanj.

Källor:
‘Poor Me’: Donald Trump Spends Christmas Eve Alone Defending His Agenda
Donald Trump Demands Wall for Christmas During Shutdown

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JordanAndré DevecseriKarl-Путин AKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Kommunisterna kallade muren omkring Västberlin och gränsen genom Tyskland ”den antifascistiska skyddsvallen” som skulle hålla kapitalismen tillbaka men hindrade också allt västskit välla fram över DDR (och Östeuropa). Ett stort problem för judar som DDR-författaren Stefan Heym (US-soldat i andra världskriget) och kommunisten Wolf Biermann var att DDR blev etniskt tysk. Problemet var för (((dem))) inte bristsamhället, brist på allt från blyertspennor och spikar till tegelstenar och bilar, nej, befolkningen blev tysk.
Israel har en gränsmur, Trump vill en mur. Europa måste också ha mur(ar) och effektiv gränsskyddspolis annars blir Västeuropa ett negroidiserat skithål och helvetet särskilt för tjejer och kvinnor.

Karl-Путин A
Medlem

Jag har för mig att DDR hade ett utbytesprogram med Vietnam som innebar att vietnamesiska män fick komma till DDR och arbeta i industrin. De var inte så många och till skillnad från våldtäktsaporna som väller in i EU från MENA-länderna numera så lät de de tyska kvinnorna vara ifred.

Intressant att du påpekar att muren gjorde DDR etniskt rent. Men det har också blivit ett problem för EU i forna kommunistländer som Slovakien, Tjeckien och Ungern, som har insett att de inte vill byta ut sina befolkningar mot vilda våldsbejakande apor.

André Devecseri
Medlem

Det stämmer att det fanns ett avtal med Vietnam rörande gästarbetare.

Karl-Путин A
Medlem

Efter murens fall blev de kvar i Östtyskland och ägnade sig åt diverse kriminalitet istället, eftersom det västtyska likvidationsföretaget Treuhand (den trogna handen) avvecklade nästan all industri och stal alla tillgångar.

Jag kommer ihåg när vi åkte genom Berlin i början på 90-talet så stod de på gatorna, stoppade bilar och försökte kränga smuggelcigarretter.

Klaus
Medlem

Jag bodde i Västberlin och var flera gånger i Östberlin. Jag har aldrig sett vietnameser där men många i Västberlin. Turkar från Västberlin åkte till DDRs huvustad i begagnada Mercedes-bilar med Camel-cigaretter och gick till dansbanan vid gatan ”Unter den Linden”. När jag ansåg ett nytt flerfamiljshus som bra (inte typiskt DDR-”Plattenbau”) svarade östberliner att polska gästarbetare bor där. Utländska studenter måste lämna DDR efter studium. Kommunisten Sarah Wagenknechts far är Iraner som besökte DDR och försvann efter ”affären”.

Karl-Путин A
Medlem

Jag gillar DDR-”skvaller”. Jag har varit i det landet hur många ggr som helst. Mina föräldrar hade en konstig idé att man skulle åka tåg genom hela Östeuropa när man skulle semestra i Italien, istället för att ta flyget. Det var ju kul när man var 10-12 år. När jag var 16 år och jag hade sovit mig igenom hela hemresan (ungefär 2,5 dagar) så hamnade vi i Sassnitz och det var passkontroll innan vi lämnade DDR. En gulagvakt skakade liv i mig och ville se mitt pass. Jag hade ingen aning om var vi var någonstans eller var mitt… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Han har sina ljusa stunder Trump.

Jordan
Medlem

Make sure Israel gets its 700 billion for its air defense system first Blumpf.