Triumftåg i Wien

Dagens datum 14 mars: Efter Österrikes införlivning i Tyskland sker ett stort triumftåg i Wien inför jublande folkmassor.

anschluss1

Österrikes införlivning i det stortyska riket, Anschluss, ägde formellt rum den 13 mars 1938 efter att Österrike annekterats dagen innan. Nordfront har tidigare skrivit om Anschluss och dess bakgrund här.

Denna dag, den 14 mars 1938, tågar Hitler in i Wien. Den populära mytbildningen bland historieförfalskare, att österrikarna hela tiden motsatte sig nationalsocialistiskt och tyskt styre, motsägs kraftigt av det filmmaterial som finns bevarat från triumftåget i Wien och som kan ses nedan.

Notera hur åskådarna är spontana och lyckliga, till och med extatiska, över Hitlers ankomst och för föreningen av de bägge germanska folken.

En folkomröstning (som uppkommit på initiativ av Hitler själv) skedde även i april 1938 där 99,73 procent av österrikarna röstade för att få tillhöra det nationalsocialistiska Tyskland. Se filmen av triumftåget i Wien nedan:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Valhalla Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Valhalla
Medlem

Härlig film Bara renrasiga arier och hakkorsflaggor!!!!!!!!!!!!!!!!