Torgmöte i Söderhamn

SÖDERHAMN: Lördagen den 31 augusti, drygt ett år efter den uppmärksammade demonstrationen i Bollnäs, hade det åter blivit dags för Motståndsrörelsen att anordna en något större aktivitet i Hälsingland. Denna gång arrangerades ett torgmöte i staden Söderhamn, där organisationen sedan en tid tillbaka finns representerad.

20130831_soderhamn_1

När klockan slagit 12:30 intogs den soliga gågatan i Söderhamn av ett 30-tal aktivister. Medan de flesta av aktivisterna spred ut sig för att dela ut flygblad från kampanjen ”Massinvandringen – en tickande bomb” ställde fanbärare upp intill Tribunen, där tal så småningom skulle komma att hållas.

Torgmötet hann inte pågå länge innan systemets lakejer dök upp på platsen. Utöver den sedvanliga argumentationen om huruvida Organisationen bör ha sökt demonstrationstillstånd i förväg eller ej höll sig dock dessa passiva, även om de fanns på plats under hela torgmötet.

20130831_soderhamn_5

Så småningom hade det blivit dags för tal. Först upp på scen var den lokala Söderhamnsaktivisten Marcus Andersson, som talade för första gången i offentliga sammanhang. Han informerade åhörarna om vilka Motståndsrörelsen är och varför organisationen fanns på plats på gågatan, varefter ordet lämnades över till Nästeschef Pär Sjögren.

Sjögren talade om den framtid som väntar de nordiska folken ifall dessa inte vänder den nuvarande samhällsutvecklingen. I talet målade Pär Sjögren upp en dyster bild av framtiden, men han var noggrann med att poängtera att hoppet ännu inte är ute.

20130831_soderhamn_6

”Det enda ljuset som finns att skönja i mörkret är de osjälviska och idealistiska kämpar som de vi har i Svenska motståndsrörelsen”, sade Sjögren varefter han fortsatte: ”Endast genom en radikal och driven organisation som Nordiska motståndsrörelsen kan vi överleva som folk. Genom att bedriva en organiserad kamp mot systemet på alla fronter kommer vi att kunna skaka om det så till den grad att det tillslut faller.”

Pär Sjögren avslutade sitt tal genom att mana folket till kamp: ”Folkkamrater, slut upp bakom tyrrunefanan och kämpa för vårt folks etniska överlevnad, och för ett fritt och enat Norden!”

20130831_soderhamn_3

En blandad skara fanns på plats för att lyssna till Pär Sjögrens tal. Utöver vanliga söderhamnare i alla åldrar fanns såväl den lokala politiska- som mediala eliten representerad i egenskap av kommunalråd Sven-Erik Lindestam, respektive den numer ”ökände” journalisten Åsa Kastman.

Trots att söderhamnarnas reaktion på Motståndsrörelsens närvaro var övervägande positiv kunde torgmötet inte genomföras helt utan incidenter. En stund efter att en förbipasserande kvinna misslyckats med att stjäla flygbladen från en motståndsman dök ett lokalt gäng upp för att ”tillrättavisa” Motståndsrörelsens aktivister, i tron att dessa skulle ha attackerat kvinnan.

Även om en hetsig ordväxling utbröt kunde det hela avstyras innan bråket övergick i handgemäng, detta sedan det gått upp för det lokala gänget att kvinnans påståenden om att hon skulle blivit påhoppad varit falska.

När det efter ungefär två timmar hade blivit dags att avrunda torgmötet begav sig aktivisterna vidare till en lokal för att lyssna till ett föredrag av Pär Öberg från Svenska motståndsrörelsens riksledning.

20130831_soderhamn_8

I lokalen serverades såväl kaffe och bullar som lättare förtäring i form av mackor. Dessutom fanns Nordfront Förlag på plats för att saluföra sina produkter.

Ämnet för Pär Öbergs föredrag var ”Omfattningen av vår kamp”. Föredraget var mycket uppskattat av samtliga. Efter Öbergs föredrag stannade deltagarna kvar i lokalen för att samtala ytterligare en stund innan det slutligen blev dags att avrunda ännu en lyckad dag i kampens tecken.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om