Söndag klockan 16: Minnesstunder för Bechir Rabani i Stockholm, Göteborg och Helsingborg

MINNESSTUND. Imorgon söndag kommer det att hållas minnesstunder för den framlidne systemkritikern Bechir Rabani. Tre evenemang kommer att hållas samtidigt i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

Bechir Rabani blev 33 år gammal.

Under natten till fredagen avled systemkritikern och medborgarjournalisten Bechir Rabani, enligt uppgift av en hjärtinfarkt. Hans död har berört många inom den systemkritiska rörelsen och han har hyllats frekvent på sociala medier under helgen.

På Facebook har det dykt upp ett evenemang, där man bjuds in att delta på minnesstund för Rabani i Stockholm. Enligt informationen kommer den att hållas imorgon, söndag den 17 december, klockan 16:00 på Stockholms Centralstation. Så här skriver arrangörerna:

🌺 En minnestund i all sin enkelhet utan musik och tal , bara få samlas i tysthet och minnas Bechir 🌺 Kampen och hans röst får inte tystas ner 🌺 Ta med en ros och ljus( marshall ) så syns vi 🌺
De som inte kan medverka kan tända ett ljus istället imorgon kl 16 med taggen #jagärbechir

Läs mer på Facebook.

Uppdatering

Samtidigt som evenemanget i Stockholm kommer det även att hållas minnesstunder för Rabani på Gustav Adolfs torg i Göteborg samt på Slottshagsgatan 1 i Helsingborg. Samtliga tre minnesstunder börjar alltså klockan 16:00.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ThorArnulfHenrik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Henrik
Medlem

Fan. Sitter just nu på ett tåg från Gällivare ner till Skåne. Hade helt klart velat medverka på detta men kommer mest troligt inte hinna dit. Skit också. Nåväl, tar jag mig inte dit så kommer mina tankar vara där. Bechir gav sitt liv för vårat folk, och gjorde mer för Sverige och svenskarna än vad många svenskar gjort. En sann kämpe av grov kaliber. Jag hyllar dig bechir! Hatten av, vila i frid.

Arnulf
Medlem

Minnesstunden i Helsingborg kommer att vara vid Terasstrapporna. Där var även ett annat arrangemang, men det har slagits ihop med detta.

Thor
Medlem

Tänder ett ljus

Thor
Medlem

En spruta med kaliumklorid är ett klassiskt knep för att skapa en hjärtinfarkt på några minuter som inte går att skilja från en äkta.
Han har troligen ett nålstick i nacken