Skola i ghetto ”hårdsatsar” mot kriminalitet – anordnar temavecka i kärlek

INRIKES. Föregående vecka blev Lövgärdesskolan i Göteborg totalt sönderslagen, där summan för skadorna uppgick i hundratusentals kronor. Skolan kontrar nu med att anordna en temavecka med ”kärleksfokus”.

Under måndagsnatten föregående vecka totalförstörde ett flertal personer Lövgärdesskolan i den mångkulturella förorten Angered i Göteborg. Skadorna var så omfattande att undervisningen var tvungen att ställas in och prislappen för förstörelsen landade på hundratusentals kronor.

Denna vecka vill därför Lövgärdesskolan ”ta revansch med kärlekens hjälp” och anordnar skolans årliga temavecka med så kallat kärleksfokus. Veckan kommer att gå under namnet ”Kärleken är fri” och polisen samt ungdomsmottagningen ska vara på plats och föreläsa om ”allas lika värde”.

— Grunden för oss med Kärleken är fri är mänskliga rättigheter, barns rättigheter och rätten att älska vem du vill. Vi diskuterar hur vi ska behandla varandra som medmänniskor och respektera varandra, säger skolans rektor Marika Andersson.

En annan så kallad åtgärd mot invandringsproblematiken är att det terminen ut under kvällstid kommer att patrullera väktare kring skolan. Stadsdelsförvaltningen har även inlett ett samarbete med ett antal föreningar som nu också kommer att ordna nattvandringar i flera av Angereds stadsdelar.

— Vi ser allvarligt på höstens händelser. Därför gör vi ännu mer för att stärka tryggheten, genom till exempel nattvandringar. Det finns många goda krafter i civilsamhället i Angered som stöttar oss i arbetet, säger Rikard Ernebäck som är stadsdelsdirektör i Angered.

Källa:
Så ska Lövgärdet kontra mot skadegörelsen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SigfridAllanStefanKarlFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Vad bra att kärleksfulla väktare ska komplettera kärleksfokuset under skoltid. Allaslikavärde distribueras därmed rättvist till alla skolbesökare dygnet runt. Rasfrämlingarna kärleksbombar i sin tur väktarna med sina stenslungor och fyrvärkeripjäser. Då är det bra om väktarna liksom lärarna har hbtq-certifierad utbildning för att kunna möta allaslikavärdefulla kärlek.

Stefan
Medlem

Deras infallsvinkel gällande motbekämpning är ju värd en Oscar!

Karl-Путин A
Medlem

Det finns något som förenar både Marika Andersson, Rikard Ernebäck och de busiga baaarnen och det är ” anuset som är den universala utjämnaren då alla har ett rumphål”, vilket man kan fördjupa sig i här https://www.nordfront.se/elituniversitetet-harvard-anordnade-studieverkstad-som-foresprakade-analsex.smr Det är väl bara att hoppas att alla inblandade parter kommer varandra riktigt nära och kan ”gå på djupet” i sina kärlekssträvanden. Ett mer realistiskt scenario vore om USA råkade tappa en atombomb på rätt plats under nästa NATO-övning. Men luttrad som man är ser man med tvivelaktig glädje fram emot hur Liberalerna kommer att klamra sig fast i Riksdagen ännu en mandatperiod… Läs mer »

Allan
Medlem

Swedistan är världsledande i VM i dum i huvudet, egalitära idioter tror på allvar de stoppar självmordsbombare genom att krama om dem, iklädda julgranspynt. Dessa folkförrädiska trögskallar lär sorteras bort först i den evolutionära flaskhalsen.

Sigfrid
Medlem

Uttrycket allas lika värde gör mig bara så irriterad då det hela tiden används för att bagatellisera problemen som svartingarna ställer till.Ingen styrande törs sanningen om invandringens problem utan pratar bara bort den.