Förortsskola totalt sönderslagen i Göteborg

MÅNGKULTUREN. Den mångkulturella Lövgärdesskolan i Göteborg vandaliserades under måndagsnatten. Skadegörelsen uppgår till hundratusentals kronor.

Klotter inne på skolan.

Under måndagsnatten totalförstörde ett flertal personer Lövgärdesskolan i den multikulturella förorten Angered i Göteborg. Skadorna är så omfattande att undervisningen måste ställas in.

Enligt skolans vaktmästare Jan-Olof Croon har förövarna orsakat enorma skador i skolans lokaler.

— Det är minst 30 rutor som är sönderslagna […] Det såg ut som en krigszon, totalt sönderslaget […] De hade också tagit sig in i bildsalen och musiksalen där de brutit upp alla skåp och slagit sönder det mesta.

Vandalerna som förstört fönster och annan inredning har även tagit sig in i skolans kök där man kastat och smetat ut allt från fiskbullar till rödbetssallad.

— De har slängt ut en massa mat, på grytor och allting. Allt var täckt med mjöl, cornflakes och allt möjligt. Det är bara sabotage, säger skolans kock Anna-Lena Melin.

Enligt Thomas Fuxborg från polisen rör det sig om skadegörelse för hundratusentals kronor.

— Det var en omfattande skadegörelse på skolan. Man ska ha varit inne i köket och gjort sönder massa saker så skolan kommer behöva hålla stängd under dagen. Vi har upprättat en anmälan gällande grov skadegörelse, då skadegörelsen gäller flera hundratusentals kronor enligt polispatrullen, säger Fuxborg.

På grund av de omfattande skadorna i lokalerna har nu rektorn bestämt sig för att ställa in undervisningen för dagen och hoppas på att kunna öppna igen under onsdagen.

Källor:
Skola sönderslagen – undervisningen inställd
Lövgärdesskolan sönderslagen – undervisning inställd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments