Förortsskola totalt sönderslagen i Göteborg

MÅNGKULTUREN. Den mångkulturella Lövgärdesskolan i Göteborg vandaliserades under måndagsnatten. Skadegörelsen uppgår till hundratusentals kronor.

Klotter inne på skolan.

Under måndagsnatten totalförstörde ett flertal personer Lövgärdesskolan i den multikulturella förorten Angered i Göteborg. Skadorna är så omfattande att undervisningen måste ställas in.

Enligt skolans vaktmästare Jan-Olof Croon har förövarna orsakat enorma skador i skolans lokaler.

— Det är minst 30 rutor som är sönderslagna […] Det såg ut som en krigszon, totalt sönderslaget […] De hade också tagit sig in i bildsalen och musiksalen där de brutit upp alla skåp och slagit sönder det mesta.

Vandalerna som förstört fönster och annan inredning har även tagit sig in i skolans kök där man kastat och smetat ut allt från fiskbullar till rödbetssallad.

— De har slängt ut en massa mat, på grytor och allting. Allt var täckt med mjöl, cornflakes och allt möjligt. Det är bara sabotage, säger skolans kock Anna-Lena Melin.

Enligt Thomas Fuxborg från polisen rör det sig om skadegörelse för hundratusentals kronor.

— Det var en omfattande skadegörelse på skolan. Man ska ha varit inne i köket och gjort sönder massa saker så skolan kommer behöva hålla stängd under dagen. Vi har upprättat en anmälan gällande grov skadegörelse, då skadegörelsen gäller flera hundratusentals kronor enligt polispatrullen, säger Fuxborg.

På grund av de omfattande skadorna i lokalerna har nu rektorn bestämt sig för att ställa in undervisningen för dagen och hoppas på att kunna öppna igen under onsdagen.

Källor:
Skola sönderslagen – undervisningen inställd
Lövgärdesskolan sönderslagen – undervisning inställd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Karl
2 år sedan

Det var efter att ha deltagit i ett projekt i en annan skola i det mångkulturella Angered för 15 år sen som jag blev fullblodsrasist.

Fast där hade de busiga barnen slagit sönder SAMTLIGA fönsterrutor och även kissat och bajsat i bambamaten.

Invandringen berikar (bl.a. glasmästare) och ger oss spännande utmaningar (låter oss svenska skattebetalare betala notan).

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Karl

De är ju så måna om att placera flyktingbarnen i svenska skolor. Det var väl bara bra att dessa barn gjorde sig hemmastadda i Lövgärdeskolan.

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Lövgärdet, Peter och Markus Birros uppväxtförort är lika överberikat som resten av ghettona i Angered; Hjällbo, Hammarkullen, Kortedala, Bergsjön, Rannebergen, Angered Centrum… u name it.

Om NATO skulle råka skicka en bombmatta fel så vet jag var jag skulle önska att den hamnade.

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Mångkulturens härjningar slutar aldrig om inte patrasket kastas ut ur vårt land.Dagens styrande kommer aldrig att ta tag i problemen utan pratar bara bort dom.Det behövs en ny nationalistisk regering för att lösa detta problem.