SD:s ungdomsförbund vill avskaffa HMF

INRIKES. Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna röstade under gårdagen för att avskaffa den svenskfientliga gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

Sverigedemokraternas (SD) ungdomsförbund Ungsvenskarna – vars grundande man kan läsa om mer utförligt här – håller i helgen ett förbundskonvent där de röstar om vilken hållning de ska ha i olika frågor.

Ted Bondesson, som förutom att vara med i Ungsvenskarna också är vice gruppledare för SD i Eslöv, har på Twitter gått ut med att riksorganisationen Ungsvenskarna stöder hans motion om att ”verka för att avskaffa” den svenskfientliga och rasistiskt utformade gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” (HMF).


De antinordiska makthavarna i Sverige har på senare tid börjat använda sig av HMF-lagen allt oftare i syfte att tysta kritiker mot folkutbytet samt folkutbytets konsekvenser. I takt med det ökade åsiktsförtrycket har även motståndet mot detsamma ökat. Tidigare i år väckte åtalet mot invandringskritikern Jan Sjunnessons islamkritiska Facebook-inlägg så pass mycket uppståndelse att det lades ner av åklagaren.

Även internationellt har en rörelse för ökad yttrandefrihet bildats. I Italien har en minister för den invandringskritiska regeringen uttalat sig om att landets motsvarighet till HMF bör avskaffas. Och i USA har ingen mindre än president Donald Trump upprepade gånger uttalat sig kritiskt mot censuren på sociala medier som i allt högre utsträckning drabbar hans supportrar. Enligt Trump borde alla, ”bra som dåliga”, få yttra sig utan att drabbas av censur.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
DanielJan HjelmVictorSverkerpeckerwood Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Stackars lille Åkesson, ska han tvingas utesluta ännu ett helt ungdomsförbund nu?

peckerwood
Medlem

første jeg tenkte på også. :-)

Victor
Medlem

Jag vet inte riktigt. Om man verkligen är för ”öppen svenskhet” så borde det vara rimligt att just ta bort hets mot folkgrupp lagen.

_DH_
Medlem
_DH_

Detta är en självklarhet att man ska vara för. Men SD är då ett underligt och schizofrent parti, där ungdomsförbundet och huvudpartiet står för helt motsatta linjer i yttrandefrihetsfrågan. Borde inte det få SD-väljarna att tänka till? Jag menar, varför stödja ett sådant parti?

Rickard
Medlem

Det verkar finnas en del unga tänkande hjärnor!

Sverker
Medlem

Taktiskt bra med fler o fler dylika röster som hörs. Till slut vänder vinden, när lakejerna börjar ana att deras feta nackar är exponerade för rättskipning!

Jan Hjelm
Medlem

Jag ger fanken i hur det går till eller av vem det sker. Bara lagen avskaffas så fort som möjligt så är jag nöjd.

Daniel
Medlem

Häst mot Soffgrupp borde aldrig ens ha blivit lagstadgat till att börja med. Ju snabbare den avskaffas, dess bättre för allas vår framtid.