Italiensk minister: ”Avskaffa hets mot folkgrupp”

YTTRANDEFRIHET. En italiensk minister förespråkar ett avskaffande av landets yttrandefrihetsinskränkande lagar.

Efter att en nigerianskättad friidrottare fått ägg kastade på sig av en mopedburen man slog Italiens vänsterliberala krafter på stort. Bland annat anklagade massmedier den allt mer populära invandringskritiska regeringen för att ha skapat en ”rasistkris” i landet.

Landets familjeminister Lorenzo Fontana från partiet Lega gick direkt till motattack mot mediernas rasistanklagelser, som han menade blivit ”ett ideologiskt vapen för globalisterna och deras lakejer” i syfte att ”falskeligen anklaga det italienska folket för allehanda styggelser”.

Fontana har dessutom förespråkat ett avskaffande av landets motsvarighet till hets mot folkgrupp, den så kallade Mancino-lagen. Mancino-lagen förbjuder bland annat gester, ageranden och slagord som kan kopplas till fascismen. Lagen används enligt Fontana ”av globalister för att dölja deras antiitalienska rasism bakom ’antifascism'”.

Familjeministern menar också att den enda rasism som existerar i landet är riktad mot italienarna själva, eftersom ”ett folk som är medvetet om dess identitet och historia skrämmer globalisterna eftersom de då inte kan sugas ut”.

Källa:
Italy Family Minister Calls for Repeal of Hate Speech Law Used as ‘Ideological Weapon’ by Globalists

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnnaKlausDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Tummen upp för den Italienska ministern.

Klaus
Medlem

Ja tack. Holocaust-lögner är judarnas hets mot det tyska folket.

Anonym
Medlem
Anonym

Mycket snack men liten verkstad.