Schibsted ”arbetsbefriar” våldtäktsanklagad Ehsan Fadakar

METOO. Den före detta chefen för sociala medier på Aftonbladet, Ehsan Fadakar, tas ur tjänst av Schibsted efter att hans före detta kollega på Nyheter 24 och tillika exflickvän pekar ut honom för ytterligare sexualbrottsligt beteende.

Ehsan Fadakar.

Nordfront avslöjade redan under förra veckan att den andre ”Aftonbladetmannen” som pekats ut för våldtäkt i #MeToo-härvan är Eshan Fadakar, som förutom att tidigare ha varit chef för sociala medier på Aftonbladet även har varit chefredaktör för Nyheter 24. Senast har han arbetat direkt under Schibsted, men fortsatt att skriva krönikor åt Aftonbladet.

Fadakar pekades ut av en kvinna, vars berättelse fick spridning i samband med att TV-producenten Henrik Bastin twittrade ut en skärmdump av texten, där både kvinnan och den utpekade förövarens namn var censurerat.

Händelsen uppmärksammades bland annat av Nyheter Idag, där Fadakar dock anonymiserades med hjälp av en silhuettbild som var omisskännligt lik honom.

Nordfront valde dock att publicera identiteten på den iranskfödde Shibstedhöjdaren och även ett utdrag ur hans före detta kollega och flickväns blogg, där hon beskrev hur hon förföljdes och trakasserades av en man. Det fanns mycket som tydde på att det skulle vara Fadakar, förutom att de haft en relation tillsammans. Kvinna i fråga anställdes exempelvis som någon slags sex och samlevnad-redaktör på Nyheter 24 i samband med att Fadakar blev chefredaktör för tidningen 2011 – samma år som hon uppger att ”helvetet” med plågoanden ska ha börjat.

Nu har Filippa Berg, som kvinnan heter och som idag är chef på Schibstedsajten Lajkat, valt att tala ut i Dagens Nyheter (DN) – som beskriver Fadakar som ”en hög chef inom Aftonbladets ägare Schibsted” samt ”en maktfullkomlig person som mobbar och fryser ut dem som kritiserar honom”.

Berg bekräftar i DN att de blev ett par efter att han anställt henne som redaktör på Nyheter 24.

— I efterhand har jag insett att han var kontrollerande direkt. Han tyckte att vi var ihop efter en dejt och sedan var vi liksom det, berättar hon för DN.

Hon berättar vidare att hon idag arbetar för Schibsted eftersom Fadakar ordnade jobbet åt henne när han själv lämnade Nyheter 24 för den judiskägda mediakoncernen. Detta för att bättre kunna ha koll på henne.

Lajkats chefredaktör Filippa Berg berättar både på sin blogg och på DN om hur hon trakasseras av sin före detta chef och sambo Ehsan Fadakar – men väljer att skydda hans namn.

Under en tid ska Berg ha bott hemma hos Fadakar och då ska han ha våldtagit henne så ofta att hon till slut inte orkade säga nej mer.

Efter att DN sökt diverse Schibstedchefer, inklusive Fadakar själv, ska de ha fått följande meddelande via mail från Lajkats styrelseordförande och tidigare vd Pontus Ogebjer:

Det är uppgifter som kommit till vår kännedom i dag. Vi ser allvarligt på det som framförts, har upprättat ett personalärende och undersöker uppgifterna närmare. Under den tiden är medarbetaren arbetsbefriad.

Nu skriver också Aftonbladet att händelsen från 2015 ska ha polisanmälts och att man har känt till den hela tiden.

— Det var före min tid som publisher, men Aftonbladet kände till anklagelserna. Polisen gjorde en utredning som lades ner, något Aftonbladet för övrigt skrev om i förra veckan. Vi tar alla sådana händelser på största allvar, hävdar Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén.

Men precis som DN väljer Aftonbladet att skydda Fadakars identitet, på samma sätt som etablissemangsmedia har gjort med Fredrik Virtanen och Soran Ismail men till skillnad från Martin Timell och Lasse Kronér – trots att de anklagelserna som riktades mot dem var betydligt mildare när de blev ämnen för löpsedlarna.

Källor:
”Jag är rädd att han inte kommer att sluta”
Tidigare Aftonbladetchef avstängd från arbetet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
2 år sedan

Vilka vedervärdiga ”människor” de är där på judiskägd (eller åtminstone judekontrollerad) media. Blattar som snoran och fadakar som låtsas vara feminister medan de är våldtäktsmän, och kvinnor som är villiga att hoppa i säng med dem bara för att ta sig uppåt. Tidigare har dessa blaskor ägnat sig åt uthängning av alla som engagerat sig i någon nationalistisk rörelse. Kanske det egentligen borde vara nationalister som hänger ut alla som på något sätt arbetat för dessa mediekoncerner, då ingen av dem tycks ha rent mjöl i påsen?

Karl
Karl
2 år sedan
Reply to  _DH_

Analvåldtäkter verkar vara ett högkulturellt beteende hos svartimporten medan vi kulturlösa svenska barbarer ägnar oss åt töntiga saker som midsommar
comment image

Valhalla
Valhalla
2 år sedan
Reply to  Karl

Sade mulikulti Mona Sahlin. Var har hon tagit vägen? Dyker väl snart upp som gubben i lådan på någon hög sosseanställning.

Valhalla
Valhalla
2 år sedan

Araber, araber, araber som begår sexbrott. De som avslöjats är bara toppen på ett isberg. Bara på deras utseende ser man att det är skumma och onda typer. De betraktar alla kvinnor som ägodelar som de kan göra vad som helst med.
Den svensk som inte är rasist är svagsint.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan

Usch. Dessa feminister är verkligen otrevliga att ha omkring sig. När vi har tagit över måste de deporteras.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan

Den som förstår talad engelska och lyckas hänga med i Matthew Raphael Johnsons snabba, stötiga och lite sluddrande amerikanska, kan gärna lyssna på hans senaste radioprogram som handlar om rasblandning och konsekvenserna av främlingsinvasionen. Hans primära exempel är våldtäktslandet nr.1, dvs Sverige. https://youtu.be/d-6A7fssKcE Sveriges dåliga rykte som invaderat land blir allt mer spritt. Vi ses som varnande exempel för japanska politiker, amerikanska, ungerska, polska…. Johnson säger att situationen är så allvarlig att medlöparna i Europas regeringar kommer att själva bli utsatta. Och rasblandarna tar sig vita kvinnor som en dominanshandling. Precis som Berg säger Fadakar gör, även om hon inte… Läs mer »

Karl
Karl
2 år sedan

Ehsan Fadakar var en ful apa. UT med skräpet!