Rikspolischefen om gängskjutningarna: ”Kan fortsätta i fem-tio år till”

INRIKES. Rikspolischefen Anders Thornberg tror att den höga nivån av grov brottslighet kopplad till kriminella gäng kan fortsätta i tio år till. Det är dock oklart vad som skulle få det att minska när de tio åren har passerat.

Rikspolischef Anders Thornberg. Foto: Joakim Berndes (CC BY 4.0).

Trots att diverse proffstyckare har deklarerat att Sverige aldrig har varit tryggare, med en minskad brottslighet och starkare ekonomi än någonsin, oroas många över verkligheten där invandrargäng krigar helt öppet i många svenska städer.

Förra året blev återigen ett rekordår för antalet skjutningar i Sverige. Även antalet beslagtagna vapen slog rekord förra året, efter att ha ökat under en längre tid.

Lögnpressen anser att ökningen är ”ett mysterium”, men SVT har bland annat citerat Stockholmskommissarien Gunnar Appelgren som lanserat teorin att det fria skolvalet har lett till att kriminella invandrare får allt större benägenhet att mörda varandra.

Ökningen tycks också fortsätta, då 23 personer redan mördats i diverse gänguppgörelser hittills i år. Enligt rikspolischefen Anders Thornberg är detta också något som vi måste vänja oss vid.

— Vi har sagt att det här kan fortsätta i fem-tio år till i de här särskilt utsatta områdena, säger han till Aftonbladet.

På frågan om exakt vad som kommer att fortsätta svarar Thornberg:

— Skjutningar och grovt våld. Det handlar om narkotika också. Narkotika är etablerat i samhället och det är vanliga människor som köper det. Det finns en marknad som gängen slåss om. Mycket handlar om narkotikahandel

Exakt vad som kommer att hända om tio år som gör att gängskjutningarna minskar frågar inte Aftonbladet. Rikspolischefen menar dock att polisen arbetar hårt för att stävja våldsspiralen.

— Vi gör allt vad vi kan för att den ska minska och efterhand som vi får mer resurser så kommer vi att kunna jobba ännu mer fokuserat. Men vi har även annan brottslighet som vi måste ta hand om, säger Thornberg.

Eventuellt syftar rikspolischefen på så kallade hatbrott, vilket har lett till att poliser avsatts för så kallade demokrati- och hatbrottsgrupper i Stockholm, Göteborg och Malmö – de städer som också har störst problem med gängskjutningar.

De senaste åren har det också skett en lavinartad ökning av hets mot folkgrupp-domar, vilket tyder på att polisen lägger alltmer resurser på att lagföra åsiktsbrottslingar.

Källa:
Rikspolischefen: Skjutningarna kan fortsätta i tio år till
Nu stärker vi kampen mot hatbrott och antisemitism
Fler i norra Sverige döms för hets mot folkgrupp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SamuelKlausDing-DingPålästb.d Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
peckerwood
Medlem

og riksdagens 1 prioritet er å forby opposisjon

b¤d
Medlem

Vad trevligt!
Och vad säger vi till dem som förlorat sin son eller dotter någon skjutning/våldsdåd?

Det är fanimej skrämmande att man tillåter detta att fortgå. Det är INTE förvånande att folk beväpnar sig på ett eller annat sätt idag.

Bah. Lingontårta.

Påläst
Medlem

Vilket helvete Sverige kommer att vara om 10 år om inte svensken ryckt upp sig.

Ding-Ding
Medlem

Det är bara att ta Sverige för tio år sedan och jämföra med idag, och sedan ta samma utveckling exponentiellt tio år framåt. Jag ser ingen ljusning i tunneln som Herr Thornberg.

Klaus
Medlem

Våldet upphör aldrig i ett mångkulturelt samhälle. Det bevisar t.ex. USA, Mexiko och Brasilien. Det finns raskonflikter där men också många mord i städer med afrikansk majoritet som i afrikanska länder med mycket våld bland olika folkslag.
Ett annat problem är att primitiva kan föröka sig i ett mångkulturellt samhälle med okontrollerad icke-elitera invandring. De primitiva försöka få välstånd på ett kriminellt sätt.

Samuel
Medlem

När a bunch of rasfrämlingar befinner sig på gatorna, kan det vara orsaken..