Präst undervisade om bibelns budskap – kan ha brutit mot Luleå stifts värdegrund

SVENSKA KYRKAN. Under ett konfirmandläger i sommar ska en präst i Luleå stift ha uttryckt att homosexualitet uppstod hos människan på grund av ”ondskan” och att homosexuella riskerar att hamna i helvetet. Nu utreds prästen av Luleå stift som menar att denne brutit mot stiftets så kallade värdegrund.

En så kallad regnbågsmässa i Svenska kyrkans regi. Den tidigare statliga kyrkan har på senare år allierat sig starkt med homolobbyn.

Det var i sommar som en konfirmandpräst i Luleå stift svarade fel på några frågor från dennes elever, vilket lett till en stor skandal inom stiftet. SVT Norrbotten skriver att allt började med att prästen uttryckt att homosexualitet är en synd som kommit in i världen efter syndafallet i Edens lustgård, men att prästen likväl älskade syndare om än inte själva synden.

Då ska en av konfirmandeleverna ha frågat prästen, som beskrivs som en ”hen” av SVT, hur det kommer sig Gud skapat homosexuella ifall han inte gillar sådant beteende.

De homosexuella kom med ondskan och Gud tycker att det är synd att ha samsexade eller transexuella förhållande och man hamnar i helvetet för det.  Gud tycker inte att det ska vara så,  svarade då konfirmationsprästen.

— Ni tycker kanske att det här är jättetråkigt och varför måste jag stå och babbla. Då ska ni veta att det är djävulen som får er att tycka så, fortsatte prästen.

Prästen uttalanden ledde till ett tiotal anmälningar till domkapitlet från konfirmanders upprörda föräldrar. Enligt anmälarna var uttalandena från prästen ”helt otillbörliga och i konflikt med Luleå stifts värdegrund”.

Det verkar också som att Luleå stift håller med anmälarna.

— Det här är väldigt olyckligt och absolut inte acceptabelt, om det ligger sanning i uppgifterna i anmälan. Vi måste i så fall se till att det här inte händer igen, säger Luleå stifts biskopinna Åsa Nyström till SVT.

— Alla ska mötas med respekt och värme, oavsett vad prästen själv tänker och det gäller självklart också de samkönade paren. Vi ska vara välkomnande mot alla, fortsätter hon.

SVT skriver att domkapitlet nu ska utreda vad som hände under konfirmandlägret. I första hand riskerar prästen en skriftlig erinran och en prövotid på tre år. I värsta fall kan prästen hotas med så kallad avkragning, med andra ord att denne mister sitt prästämbete vilket nyligen drabbade en svenskkyrklig präst som bekänt sig till nationalsocialismen och jämfört Jesus med Adolf Hitler.

Källa:
Präst anmäld av konfirmander – hotade med djävulen och helvetet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan

värdegrund? Nu predikas avgrund utan normer. Men demokratin har förvandlat avgrundsmoralen till värdegrund ända in i våra kyrkor som förvandlats till bordelltabernakler.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
10 månader sedan
Reply to  Vera

Svenska kyrkan är en politisk institution underställd socialdemokratiska partiet. Det finns ingen andlighet alls där längre och den sanna medmänskligheten är ersatt av toppstyrd värdegrund som appliceras generellt. För den eskilde kyrkobesökaren är den abstrakt. Därför finns medmänsklighet inte mer än som en negation. Avsaknad av medmänsklighet. Vår närmaste församling har en översteprästinna till diakonchef. Göra sig av med kollegor hon ogillar är hon duktig på. Baktala församlingsmedlemmar. Sprida misstänksamhet och motvilja människor emellan. Hon är en bild för hur kyrkan fungerar. Som intrigerna i socialdemokratiska partiet. Fienderna har lyckats sabotera Luthers kyrka totalt.

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
10 månader sedan
Reply to  Fredrika

det är nog Djävulen som krypit in på något sätt, tror jag. riktigt illa har det blivit.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
10 månader sedan

En värdegrund som inte innefattar guds ord, den kyrkan har lämnat kristus och anammat talmud judaismen.
Lämna kyrkan och köp choklad för pengarna, förhoppningsvis försvinner den i mängden av de övriga ockulta sekter som finansieras av de egna medlemmarna, de som är så lättlurade att de inte tror bibelns ord, och nu menar jag inte de judekatolska förvansklingar som uppdateras varje år.

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
10 månader sedan

ve de människor som med bibeln i hand och som tolererar homosexualitet i toleransens namn.

helvetet finns. demoner och Djävulen finns. det finns de som kan se och höra.

Klaus
Nybörjare
Klaus
10 månader sedan

Luleå stifts värdegrund står alltså över bibeln.