30 september: Polisen vill dela ut flygblad till demonstranter

INRIKES. Polisen vill dela ut flygblad både till deltagare och motdemonstranter inför demonstrationen i Göteborg den 30 september.

Inför demonstrationen i Göteborg har polisen tänkt försöka dela ut flygblad, både till demonstrationsdeltagarna och motdemonstranterna. Detta meddelas i en notis på polisens webbsida.

Flygbladet avsett för deltagarna i Motståndsrörelsens demonstration inleds med texten ”Till dig som ska delta i NMR:s demonstration”, vilket är anmärkningsvärt då Nordiska Motståndsrörelsen inte förkortas ”NMR” utan enbart ”Motståndsrörelsen”.

I flygbladet ges en rad luddigt formulerade ”tips” för hur demonstranter kan undvika att lagföras för exempelvis ”hets mot folkgrupp” efter en ”samlad bedömning”:

Uppträd inte i uniformerad klädsel som vid en samlad bedömning skulle kunna kopplas till former och utseende i nationalsocialistiska demonstrationer under 1930- och 1940-talen.

Utöva inget uniformt uppträdande, t.ex. taktfast marsch med fanor och sköldar eller gemensamma hälsningsrop, som vid en samlad bedömning skulle kunna kopplas till demonstrationsformer och uppträdande vid nationalsocialistiska demonstrationer under 1930- och 1940-talen.

Använd inte emblem, tecken eller andra attribut som kan uppfattas som ersättningssymboler för t.ex. hakkors eller andra nationalsocialistiska symboler.

Flygblad till demonstranter och motdemonstranter kan läsas i sin helhet HÄR.

I notisen kan man även läsa följande orwellskt formulerade stycke:

Polisen har ett viktigt uppdrag när det gäller den fria åsiktsbildningen genom att tillförsäkra alla människor demonstrations- och mötesfrihet. Samtidigt är det viktigt att ha i åtanke att opinionsyttringar inte får vara brottsliga, t.ex. genom uttalande som kan uppfattas som olaga hot, uppvigling eller hets mot folkgrupp.

Värt att notera är att även polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, konstaterat att vissa opinionsyttringar är olagliga. Det är i dagsläget oklart hur detta kan kallas ”fri opinionsbildning”.

Källa:
Till dig som ska demonstrera i Göteborg 30 september

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

35 Kommentarer till "30 september: Polisen vill dela ut flygblad till demonstranter"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Den s.k ”polisen” är JUDARNAS förnämsta rövslickare och folkförrädare.

Martin
Gäst
Nybörjare
Martin

Så med andra ord gör inget som vi i Sta…. ja menar polisen ogillar som t ex yttra åsikter som vi inte håller med om eller använd klädsel som vi inte tycker om. Förutom det så gå och njut av ert fria tal.

Senilsnigel
Gäst
Nybörjare
Senilsnigel

Det blir intressant att se om maskeringsförbudet (Lag (2005:900)) kommer beivras av polisen, förmodligen inte.

Det blir inga röda flaggor för vänstern på första maj nästa år. Det kan tolkas som uppvigling.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Som stalinism tolkar jag det, men i det kulturmarxistiska Sverige är det naturligtvis en självklarhet att man hyllar en mördarideologi med 50 RIKTIGA liv på sitt samvet…….eh, samvete vet dom inte vad det är – på sitt balanskonto.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

*50 miljoner….

Shlomo Shekelstein
Gäst
Nybörjare
Shlomo Shekelstein

Det hela går att sammanfatta med att Motståndsrörelsen inte tillåts utstråla välorganiserad och potent styrka.

Freisler
Gäst
Nybörjare
Freisler

Slutsats, alla får demonstrera bara man ”tycker rätt”. Helt sjukt!

Fänrik Stål
Gäst
Nybörjare
Fänrik Stål
1. Den första punkten är inga problem. Jag tror ingen i demonstrationen kommer vara klädd i ridbyxor, ridstövlar, brun uniformsjacka med koppel och vegamössa. 2. Den andra punkten är lite klurigare. Hur ska dom göra nästa gång sossarna går i 1:a majtåg? Dom brukar gå ganska taktfast med fanor och standarder vilket ju verkligen vid en samlad bedömning skulle kunna kopplas till demonstrationsformer och uppträdande vid nationalsocialistiska demonstrationer under 1930- och 1940-talen. Däremot tror jag inte att det användes sköldar vid demonstrationer på den tiden. 3. Den tredje punkten skapar bara ett stort frågetecken. Vad är en ersättningssymbol för t.ex.… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Och vad ska man kalla ett Pride-tåg? Där är det väl uniformell ”klädsel” om något.

Sossarna marscherar taktfast med röda fanor till Internationalen – alltså borde vi få marschera till Horst Wessel-sången.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

*uniform

Feldjager
Gäst
Nybörjare
Feldjager

Polisen kan dra åt helvete!

Morningstar
Medlem
Nybörjare

Tanke-shomrim kan dra åt helvete.

Christopher Pedersen
Gäst
Nybörjare
Christopher Pedersen

Vilket trams. Lycka till att få någon dömd för HMF på de lösa grunderna. Skulle verkligen vilja se polisen försöka gå in och gripa tre-femhundra motståndsmän i uniformell klädsel. Det hade ju inte alls orsakat en del kalabalik bland de runt tusen deltagarna… neeejdå. Patetiskt försök att skrämma folk på förhand.

Hellfire
Gäst
Nybörjare
Hellfire

Vi skall marschera både taktfast och med sköldar och emblem så får vi se hur shomrimASEN löser detta, ty vi är legion👹

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_
En poliskår som varit så tam i allt annat lagligt som försiggått – diverse maskering från vänsterpackets sida under demonstrationer, afghanernas ockupation av delar av Stockholm, osv. Tror de verkligen att de kan övertyga oss om att de kommer gripa de upp mot 500 män som kommer bära enhetlig klädsel för att de gör det? Nej, detta flygblad är förstås endast krigspropaganda, vars syfte är att få deltagare att själv avstå från ett effektivt demonstrationsförfarande. Det börjar kännas som att polisens försök att sabotera denna demonstration är av stor nog relevans för att föra in i historieböckerna som exempel på… Läs mer »
_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Oj, hade tänkt skriva ”i allt annat olagligt”.

Svensk
Gäst
Nybörjare
Svensk

Ta ingen skit från dessa systemlakejer NMR, ”give them hell”

Fuckyall
Gäst
Nybörjare
Fuckyall

Används Kling & Klangs flygblad till att torka arslet med och lämna skitpappret där dom delar ut det…

Justin Case
Gäst
Nybörjare
Justin Case
Utöva inget uniformt uppträdande, t.ex. taktfast marsch med fanor och sköldar eller gemensamma hälsningsrop, som vid en samlad bedömning skulle kunna kopplas till demonstrationsformer och uppträdande vid nationalsocialistiska demonstrationer under 1930- och 1940-talen. Det blir svårt att undvika en (((samlad bedömning))) där. Vad ska man göra menar dom, vingla i otakt? Använd inte emblem, tecken eller andra attribut som kan uppfattas som ersättningssymboler för t.ex. hakkors eller andra nationalsocialistiska symboler. (((Uppfattas))) De kommer nog gå efter fanorna, med motiveringen att de påminner om Hitler Jugends fana. Likhet inför lagen är en fet lögn som alla redan vet, folk behandlas ständigt… Läs mer »
Kim Larsen
Gäst
Nybörjare
Kim Larsen

Om de prøver å ta fanene så kommer de til og få angre!!!

Kim Larsen
Gäst
Nybörjare
Kim Larsen

Just tell them when they hand them out. Thanks i need something to wipe my ass with hehe

Ragnvald Jarl
Gäst
Nybörjare
Ragnvald Jarl
I huvudinlägget ovan sägs, att polisen skrivit, bland annat, följande. ”Polisen har ett viktigt uppdrag när det gäller den fria åsiktsbildningen genom att tillförsäkra alla människor demonstrations- och mötesfrihet. ….. ” OM POLISEN SKRIVIT DETTA, SÅ ÄR DET FEL SKRIVET AV POLISEN!!! DET ÄR INTE POLISEN SOM TILLFÄRSÄKRAR DEMONSTRATIONS- OCH MÖTESFRIHET. DESSA RÄTTIGHETER ÄR MEDBORGERLIGA FRI-OCH RÄTTIGHETER. DET ÄR LAGSTIFTAREN, SOM FATTAT BESLUT OM ATT INTAGA, SÄVÄL DESSA SOM ETT FLERTAL ANDRA MEDBORGERLIGA FRI- OCH RÄTTIGHETER I GRUNDLAGEN, NÄRMARE BESTÄMT I REGERINGSFORMEN OCH RÄTTIGHETERNA TORDE SÅLUNDA TRÄFFA ENDAST MEDBORGARE: Av regeringsformen framgår det således uttryckligen, att varje medborgare är gentemot… Läs mer »
You
Gäst
Nybörjare
You

Sverige är ett sjukt land.

Jan Hjelm
Gäst
Nybörjare

Om jag som demonstrant tar emot sådant flygblad i handen från en polis, innebär det att jag juridiskt sett accepterar deras villkor för att demonstrera? Öppnar jag min person för åtal enligt HMF? (Jämför med att klicka sig vidare på en sajt och därmed juridiskt acceptera ett användaravtal.)

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Bra infallsvinkel – TA INTE EMOT SKITPAPPEREN!

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Eller om ni tar emot ett papper; släng det direkt på gatan.

Claes
Gäst
Nybörjare
Claes

Polisen har ju själva SPÖKNIPPET i sin logga!!! Jävla töntar!

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Dom är ju fascister, fast inte den folknationella typen, utan den (((globalistiska))).

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Använd inte emblem, tecken eller andra attribut som kan uppfattas som ersättningssymboler för t.ex. hakkors eller andra nationalsocialistiska symboler.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Polisen_vapen_bra.svg

Ska (((snuten))) säga som har fascistiska attribut i form av spöknippen, yxor och eklöv hjälpligt dolda bakom riksvapnet.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Död åt (((folkmordsregimen)))!

Christian Hamilton
Gäst
Nybörjare

Vi har inte en ordningspolis i landet längre, vi har fått en politisk polis som har fått order att slå ner på all opposition och speciellt nationella och särskilt nationalsocialister.

Jan Hjelm
Gäst
Nybörjare

Den som inte förstår vad en politisk polis innebär för åsiktsfriheten, kommer att sluta sina dagar i ett fängelse, på en låst psykavdelning eller i ett arbetsläger.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

In Hoq Signo Vinces 88

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Jag undrar om inte alltihopa kommer att landa i att vi får hållas ganska fritt.

Jag menar; tänk om vi skulle se ut som ett gäng slafsigt vänsterpatrask, vifta med flaggvimplar och hålla tal om ”värdekonservatism” och ”Sverige ut ur EU” – vad skulle man då kunna skrämma dumsvensken med?

Och judiska centralrådets klagan? Den skulle falla platt som en osyrad pannkaka till marken.

Tobias Lindberg
Gäst
Nybörjare

Här finns polisens flygblad till demonstranter och motdemonstranter arkiverat om det skulle försvinna från polisens hemsida.

http://archive.is/QfZMK

wpDiscuz